Η μαγική βραδιά του Κόμπε Μπράιαντ

Η μαγική βραδιά του Κόμπε Μπράιαντ

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες γνώρισε την αποθέωση όπου κι αν αγωνίστηκε, αλλά η σημερινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη για τον τελευταίο μεγάλο σταρ του NBA

Η μαγική βραδιά του Κόμπε Μπράιαντ
Στις 30 Νοεμβρίου ο Κόμπε Μπράιαντ σόκαρε τους πάντες ανακοινώνοντας την αποχώρηση του από την ενεργό δράση στο τέλος της φετινής σεζόν.

Από την επόμενη κιόλας μέρα, όλος ο κόσμος του NBA άρχισε να αποδίδει το δικό του φόρο τιμής σε έναν από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) σύγχρονους μπασκετμπολίστες.

Ήταν 1η Δεκεμβρίου όταν στη Φιλαδέλφεια (την πόλη που γεννήθηκε) ο Κόμπε άρχισε να εισπράττει την αγάπη του κόσμου, έχοντας φυσικά στο μυαλό του την σημερινή βραδιά όπου θα κορυφωθεί το “Farewell Tour” στο επί 20 χρόνια σπίτι του, Staples Center, την έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς.

Κλείσιμο
Ο ψιλόλγινος τύπος θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα με το Νο 24 στην πλάτη και λίγο πριν τις 05:30 τα ξημερώματα θα ακούσει χιλιάδες κόσμου να φωνάζουν το όνομα του στην παρουσίαση των ομάδων.

Το πώς θα διαχειριστεί ο «Black Mamba» όλο αυτό το σκηνικό είναι ένα καλό ερώτημα, ωστόσο όταν έχεις υλοποιήσει τα πιο τρελά σου όνειρα, ξέρεις και προετοιμάζεσαι γι’ αυτή τη στιγμή.

«Είμαι φανατικός οπαδός των Lakers από μικρό παιδί και φαντάζει με όνειρο που έγινε αληθινό, να έχω παίξει εδώ πέρα 20 χρόνια, όλη την καριέρα μου. Έχω δει αυτή την πόλη να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται. Δεν υπάρχει άλλο μέρος στο οποίο θα προτιμούσα να ολοκληρώσω την καριέρα μου, εκτός από αυτό», έλεγε εμφανώς συγκινημένος χθες ο 38άχρονος άσος που ήδη είδε το όνομα του να δίνεται στον πιο κοντινό σταθμό του μετρό στο Staples Center, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα τα εισιτήρια για τον αγώνα με τους Γιούτα Τζαζ έχουν φτάσει να πωλούνται για 10.000 δολάρια!!! 

Κι επειδή ακριβώς ο κόσμος που θα είναι στο γήπεδο, αλλά κι αυτοί που θα το δουν από την τηλεόραση, θα θέλουν να τον απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ο προπονητής του Μπάιρον Σκοτ αποκάλυψε ότι σ’ αυτό το παιχνίδι ο Μπράϊντ θα παίξει περισσότερο από 37 λεπτά (πολύ πιο πάνω από το φετινό του μέσο όρο).

Κι αυτή η βραδιά θα προστεθεί σίγουρα στα highlights μια σπουδαίας καριέρας που τον τοποθέτησαν ανάμεσα στους κορυφαίους θρύλους του NBA.



Πριν φτάσουμε όμως στην σημερινή τελευταία παράσταση ας θυμηθούμε τις κορυφαίες στιγμές που έζησε σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες ο αρχηγός των Λέικερς.

Η συγκυρία ιδανική. Την προηγούμενη ημέρα ανακοινώνει το αντίο και την 1η Δεκεμβρίου παίζει στην γενέτειρα του, Φιλαδέλφεια.
Η πρώτη αποθέωση έκρυβε και μια ξεχωριστή έκπληξη καθώς οι 76ερς απέσυραν τη φανέλα που φορούσε στο γυμνάσιο της πόλης. 




Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οι Λέικερς είχαν ταξιδέψει σε 8 πόλεις και ο Μπράιαντ γινόταν αντικείμενο λατρείας για να φτάσουμε στις 28 Δεκεμβρίου και το ταξίδι στη Σάρλοτ.
Η ομάδα που τον επέλεξε στο ντραφτ του 1997 και τον αντάλλαξε με τον Βλάντε Ντίβατς, αλλά πλέον ήταν η ομάδα στην οποία διοικητικός ηγέτης ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν…




Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου βρέθηκε στην  Βοστώνη, την πόλη που λατρεύει να μισεί τους Λέικερες και κατάφερε να διχάσει τους οπαδούς των Μπόστον Σέλτικς καθώς το μισό γήπεδο τον αποθέωσε και το άλλο μισό τον γιούχαρε.




Στις 6 Φεβρουαρίου οι Λέικερες ταξίδεψαν στο Σαν Αντόνιο και οι Σπερς πριν την έναρξη του αγώνα παρουσίασαν ένα τρίλεπτο αφιέρωμα στο μεγάλο τους αντίπαλο.




Δέκα ημέρες αργότερα, συμμετείχε για 18η φορά σε All Star Game και στο παγωμένο Τορόντο αποχώρησε σχεδόν βουρκωμένος από τα εκδηλώσεις του κόσμου και των συμπαικτών του.




Στις 22/2 ο Μπράιαντ ήταν στο Μιλγουόκι κι αυτή η αγκαλιά που χάρισε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα έχει σίγουρα να τη θυμάται για πολλά χρόνια ο Έλληνας άσος.



Πριν από ένα μήνα οι Λέικερς υποδέχθηκαν για τελευταία φορά τους Κλίβελαντ Καβαλίερς κι αυτή ήταν η τελευταία κόντρα του Κόμπε με τον Λεμπρόν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης