LIVE

Κορωνοϊός

ΑΕΚ: Ποια είναι η λύση Παππά...

ΑΕΚ: Ποια είναι η λύση Παππά...

Ο Πέτρος Παππάς έχει έτοιμη τη λύση για την ΑΕΚ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday».

 Σύμφωνα με την  εφημερίδα, ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Νοτιάς, ο Πόλυς Χατζηιωάννου (μαζί με τον Γκίκα Γκούμα) και ένας νέος μέτοχος έχουν σχεδιάσει τον πλάνο σωτηρίας της «Ένωσης», που -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- έχει ως εξής: 

1) Πότε θα μπουν,  τι παλεύουν  
 
Οι τέσσερις άνθρωποι θέλουν να ολοκληρωθεί

Ο Πέτρος Παππάς έχει έτοιμη τη λύση για την ΑΕΚ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Sportday».

 Σύμφωνα με την  εφημερίδα, ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Νοτιάς, ο Πόλυς Χατζηιωάννου (μαζί με τον Γκίκα Γκούμα) και ένας νέος μέτοχος έχουν σχεδιάσει τον πλάνο σωτηρίας της «Ένωσης», που -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- έχει ως εξής: 

1) Πότε θα μπουν,  τι παλεύουν  
 
Οι τέσσερις άνθρωποι θέλουν να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος (εξετάζεται παράλληλα κάθε μεγάλο τιμολόγιο) και αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Εκείνο που τους απασχολεί αυτή την περίοδο είναι πως κλείσουν τις σοβαρές εκκρεμότητες με τη Morgan Stanley, η οποία κρατά ενεχυριασμένες τις μετοχές της ΠΑΕ λόγω μη αποπληρωμής του ομολογειακού δανείου. Οι μέτοχοι θα προτείνουν την άμεση αποπληρωμή του δανείου, με σαφώς μικρότερο ποσό (αν και απολείπονται 5,7 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν οριστεί να πληρωθούν σε βάθος χρόνου).  
 
2) Ποιοι θα συμμετάσχουν  
 
Οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την… κατρακύλα της ΑΕΚ είναι ο Πέτρος Παππάς (ο οποίος ασχολήθηκε με την εύρεση ενός σχεδίου που θα εγγυάται τη σωτηρία της ΑΕΚ). Ο Νίκος Νοτιάς θα παραμείνει στην «Ένωση» και θα εξακολουθεί να την στηρίζει, κάτι που θα κάνει ο Πόλυς Χατζηϊωάννου μαζί με τον Γκίκα Γκούμα. Μάλιστα, «παίζει» η συμμετοχή-έκπληξη του Τάκη Κανελλόπουλου, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική του απόφαση  
 
3) Ο νέος πρόεδρος  
 
Οι νέοι μέτοχοι δυσκολεύονται στην ανεύρεση του νέου προέδρου της ΑΕΚ. Ο Πέτρος Παππάς δεν επιθυμεί να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο, επειδή πιστεύει ότι δεν του ταιριάζει και δεν του είναι καθόλου εύκολο να καταλήξει στο πρόσωπο που θα έχει το νέο σχήμα στον κόσμο του «Δικεφάλου». Ο κ. Παππάς φέρεται να έκανε σχετική πρόταση στον Λάκης Νικολάου, αλλά εκείνος απάντησε αρνητικά στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ρόλο στη διοίκηση θα έχει ο δικηγόρος Σταύρος Αδαμίδης (έχει συνεργασία με τους κ. Παππά, Χατζηϊωάννου και, μεταξύ άλλων, ειδικεύεται στον τομέα λειτουργίας και εκμετάλλευσης σταδίων, με δουλειές σε ΗΠΑ και Ευρώπη) και ο Γιώργος Κιντής!  
 
4) Προβληματισμός για Μπάγεβιτς  
 
Δυσαρεστημένοι με τα δείγματα γραφής της φετινής δουλειάς του Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίζεται η νέα μετοχική ομάδα, η οποία σκοπεύει το επόμενο διάστημα να έχει συζήτηση με τον 61 ετών προπονητή. Εκείνο που θέλουν είναι να του τεθούν όροι συνεργασίας και θα του ζητηθεί να αναλάβει ευθύνες. Επίσης, δεν πιστεύουν ότι ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει το δικαίωμα να εκφράζει παράπονα για την (απούσα) διοίκηση, αφού η ομάδα έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο Ελλάδας και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Το ενδεχόμενο να υπάρξει «διαζύγιο» παραμένει ανοιχτό, αφού οι μέτοχοι είναι ενοχλημένοι για τον προπονητή εξαιτίας της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας -και όχι μόνο.  
 
5) Εκλογίκευση των εξόδων της ΠΑΕ συνολικά  
 
Στόχος των νέων μετόχων της ΑΕΚ είναι μειώσουν τις δαπάνες, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν στους οπαδούς της ομάδας τις σπατάλες του παρελθόντος. Να αναδείξουν, δηλαδή, την κακή διαχείριση που έγινε στην ΠΑΕ και τις αδικαιολόγητες υπερβολές. Επίσης, θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, βγάζοντας την «Ένωση» από το αδιέξοδο. Σύμφωνα με τους μετόχους, ο οικονομικός έλεγχος που διεξάγεται δεν αναμένεται να εμφανίσει περισσότερα χρέη (υπολογίζονται στα 32-35 εκατ. ευρώ) και τους ενδιαφέρουν περισσότερο τα αποτελέσματα του ελέγχου (με αντιπαραβολές μεταξύ λογιστηρίων) όλων των μεγάλων τιμολογίων.  
 
6) Καμία πώληση, διπλή ενίσχυση!  
 
Η νέα μετοχική ομάδα δεν προτίθενται να πουλήσουν κάποιον παίκτη της ΑΕΚ. Μάλιστα, οι μέτοχοι, όταν ο Νίκος Θανόπουλος τους συζήτησε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού ο Ράφικ Τζεμπούρ στον Άρη, εκείνοι το απέκλεισαν. Πρόθεση των μετόχων είναι να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία της «Ένωσης». Εκτός του ότι δεν θέλουν να πουληθεί κανένας παίκτης, οι μέτοχοι εξετάζουν τις περιπτώσεις κάποιων παικτών (χωρίς να είναι ενήμερος ο κ. Μπάγεβιτς), αφού σκοπεύουν να κινηθούν για την απόκτηση δύο τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.  
 
7) Η χρηματοδότηση της ΠΑΕ  
 
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, οι μέτοχοι της ΠΑΕ θα στηρίξουν το σχέδιο σωτηρίας με 9-11 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Υπάρχει μεγάλο άνοιγμα και πρέπει να κλείσει. Στο πλαίσιο αυτό θα βοηθήσουν τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που θα μπουν τον Ιανουάριο στα ταμεία της ΠΑΕ από την πώληση του Κυργιάκου, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague και του Europa League, αλλά και από τα εισιτήρια διαρκείας που είχαν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα. Όσον αφορά το σενάριο του Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι αμφίβολο να συμβεί (για διάφορους λόγους).  
 
8) Δεν υπάρχει θέμα Κοζώνη  
 
Η νέα μετοχική σύνθεση δεν προτίθεται να στραφεί στον Χαράλαμπο Κοζώνη, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Οι μέτοχοι δεν θεωρούν ότι δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται, αφού δεν κατάφερε να τους πείσει το προηγούμενο διάστημα. Εξάλλου, έχουν ξεκαθαρίσει σε ανακοίνωσή τους ότι είναι διατεθειμένοι να τον κυνηγήσουν δικαστικά σε Ελλάδα και ΗΠΑ. «Οπλο» αποτελεί ένα από τα ονόματα που εγγυήθηκαν για το επίδοξο αφεντικό της ΠΑΕ και προ ετών έχει κατηγορηθεί για απάτη, δωροδοκία και σύσταση συμμορίας σε σχέση με επενδυτικά προγράμματα.  
 
Το

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης