Μουντιάλ 2010: Οι αντίπαλοι της εθνικής

Μουντιάλ 2010: Οι αντίπαλοι της εθνικής

Αργεντινή: Το φαβορί 
 
Τα... χρειάστηκε η Αργεντινή για να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ, αφού δύο παιχνίδια πριν το τέλος του ομίλου κινδύνευε να μείνει εκτός. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει δεχτεί μεγάλη κριτική για το αν κάνει να βρίσκεται στον πάγκο της «αλμπιτσελέστε» με τον ίδιο να δηλώνει αποφασισμένος να κλείσει στόματα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο 
Διακρίσεις: 2 Μουντιάλ (1978, 1986), 14 Κόπα Αμέρικα, 1 Κύπελλο Συνομοσ

Μουντιάλ 2010: Οι αντίπαλοι της  εθνικής
Αργεντινή: Το φαβορί 
 
Τα... χρειάστηκε η Αργεντινή για να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ, αφού δύο παιχνίδια πριν το τέλος του ομίλου κινδύνευε να μείνει εκτός. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει δεχτεί μεγάλη κριτική για το αν κάνει να βρίσκεται στον πάγκο της «αλμπιτσελέστε» με τον ίδιο να δηλώνει αποφασισμένος να κλείσει στόματα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο 
Διακρίσεις:
2 Μουντιάλ (1978, 1986), 14 Κόπα Αμέρικα, 1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1992) 
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 14 (1930, 1934, 1958, 1962, 1966, 1974, 1978, 1982, 1986, 1990, 1994, 1998, 2002, 2006) 
Κατάταξη στην ΦΙΦΑ:
Κλείσιμο
8η 
Προπονητής: Ντιέγκο Μαραντόνα 
Όταν τον Οκτώβριο του 2008 γινόταν γνωστή η πρόσληψη του Ντιέγκο Μαραντόνα όλοι οι Αργεντινόφιλοι πανηγύριζαν. Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις άστοχες επιλογές του Ντιέγκο, φανέρωσαν αυτό που ήταν κοινό μυστικό. Ο Μαραντόνα δεν μπορεί να γίνει προπονητής. Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του και το Μουντιάλ είναι η μεγάλη του ευκαιρία. 
Αστέρι: Λιονέλ Μέσι 
Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και δείχνει να συνεχίζει στα χνάρια του μεγάλου του ειδώλου, Ντιέγκο Μαραντόνα. Αποτελεί την ελπίδα και το όνειρο ενός ολόκληρου λαού ότι μπορεί να οδηγήσει την Αργεντινή στην Γη της Επαγγελίας. 
Ξεχωρίζουν και οι: Σέρτζιο Αγκουέρο, Χαβιέρ Μασεράνο, Γκονζάλο Ιγκουαΐν 
Φιλοδοξίες: Σε κάθε διοργάνωση η Αργεντινή κατεβαίνει με σκοπό να το κατακτήσει. Άλλη θέση εκτός από την πρώτη αποτελεί αποτυχία. Έτσι και τώρα, παρότι η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν πείθει, είναι από τα φαβορί για τον τίτλο. 
 
Νότιος Κορέα: Με οδηγό το 2002 
 
Δεν έχει χάσει Μουντιάλ τα τελευταία 24 χρόνια καθώς αυτή θα είναι η έβδομη συνεχόμενη συμμετοχή της στην διοργάνωση. Πήρε σχετικά άνετα το εισιτήριο για τη Νότιο Αφρική τερματίζοντας στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου στην Ασιατική ζώνη. Έχοντας ως οδηγό το εντός έδρας Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά θέλει έστω να... ακουμπήσει αυτή την πορεία. 
Διακρίσεις: 2 Κύπελλα Ασίας (1960, 1956) 
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 7 (2006, 2002, 1998, 1994, 1990, 1986, 1954) 
Κατάταξη στην FIFA: 52η 
Προπονητής: Χιου Γιουνγκ Μο 
Η πρόσληψη του τον Δεκέμβριο του 2007 έβαλε τέλος στην Ολλανδική φιλοσοφία που υπήρχε τα τελευταία έξι χρόνια στην εθνική ομάδα με την καθοδήγηση των Ντικ Άντβοκαατ και Γκους Χίντινκ. 
Αστέρι: Γι Σουν Παρκ 
Ο αρχηγός είναι το μεγάλο είδωλο στην Νότιο Κορέα και πρότυπο όλων των ποδοσφαιριστών της χώρας. Ο χαρισματικός μέσος είναι ο ηγέτης της εθνικής και όλες οι προσπάθειες περνάνε από τα δικά του πόδια. Είναι ο παίκτης – κλειδί και αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να οδηγήσει ψηλά τη χώρα του, όντας έμπειρος με δύο συμμετοχές σε προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. 
Ξεχωρίζουν και οι: Γιμ Κιμ Ντονγκ, Πιο Λι Γιανγκ, Κι Σεόλ 
Φιλοδοξίες: Σίγουρα να περάσει στα νοκ άουτ αφού έχει καταφέρει να κατακτήσει μέχρι και την τέταρτη θέση. Από εκεί και πέρα θα κοιτάει κάθε ματς ξεχωριστά και όπου την βγάλει. 
 
Νιγηρία: Οι -πάλαι ποτέ- «αετοί» 
 
Μετά τη διακοπή του Μουντιάλ της Γερμανίας οι Νιγηριανοί επιστρέφουν και πάλι στην γιορτή του ποδοσφαίρου. Κατάφεραν την τελευταία στιγμή να βρεθούν στη Νότιο Αφρική καθώς πήραν την πρόκριση στο τελευταίο ματς του ομίλου με γκολ του Μάρτινς στο 81 και αφού η Τυνησία έχασε από τη Μοζαμβίκη. Δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που εντυπωσίαζε παλαιότερα αλλά έχει τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά ειδικά στην γραμμή κρούσης. Η ταχύτητα στην επίθεση είναι αυτή που την ξεχωρίζει. 
Διακρίσεις: Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο (1996), 2 Κόπα Άφρικα (1994, 1980) 
Συμμετοχές σε Μουντιάλ: 3 (2002, 1998, 1994) 
Κατάταξη στην FIFA: 22 
Προπονητής: Σαϊμπού Αμοντού 
Βρίσκεται από την αρχή των προκριματικών στον πάγκο της εθνικής Νιγηρίας και η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι αυτή που τον κράτησε στην θέση του. Ο 51χρονος τεχνικός δεν έχει πετύχει τίποτα αξιόλογο στην προπονητική του καριέρα ενώ υπάρχει και παλαιότερα ομοσπονδιακός στους Αφρικανούς. 
Αστέρι: Πίτερ Οντεμβίγκι 
Ο καλύτερος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής για το 2009 μπορεί να πάρει την εθνική του ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει στην επιτυχία. Με μια εντυπωσιακή σεζόν στην Ρωσία με την φανέλα της Λοκομοτίβ αναμένεται να αποτελέσει μαζί με τον Μάρτινς το επιθετικό δίδυμο των «σούπερ αετών». 
Ξεχωρίζουν και οι: Τζον Ομπι Μίκελ, Ομπαφέμι Μάρτινς, Βίκτορ Ομπίνα 
Φιλοδοξίες: Αν καταφέρει να επαναλάβει ότι το 1994 και το 1998, δηλαδή να περάσει τους ομίλους, θα είναι μια πετυχημένη παρουσία για τους Αφρικανούς. Έχει έμπειρους παίκτες αλλά δεν έχουν δέσει ως ομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης