Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός, 79-71 την ΑΕΚ

Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός, 79-71 την ΑΕΚ

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν είκοσι σερί νίκες επί των «κιτρινόμαυρων» και 100 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες σε ματς της κανονικής περιόδου

Δεν δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός, 79-71 την ΑΕΚ
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στο ΣΕΦ με 79-71 και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας πλέον μετρούν 20 σερί νίκες επί της ΑΕΚ και έφτασαν και τις 100 συνεχόμενες νίκες στην έδρα του σε ματς κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά όχι κι επιθετικά. Βαγγέλης Μάντζαρης (πόσταρε συνέχεια τον Κούπερ) και Γιώργος Πρίντεζης φρόντισαν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι. Από την άλλη πλευρά όμως και η ΑΕΚ αντέδρασε και με πρωταγωνιστή στην 2η περίοδο τους Ζήση Σαρικόπουλο και Ντι Τζέι Κούπερ, δεν άφηνε τους γηπεδούχους σε ησυχία.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες με καλή άμυνα ξέφυγαν με +19 (64-45) στη συνέχεια όμως με 12 συνεχόμενους πόντους του Μαυροκεφαλίδη η ΑΕΚ μείωσε (77-71) χωρίς να καταφέρει κάτι περισσότερο.
Κλείσιμο

Για τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκαν Σπανούλης, Λοτζέσκι, Τζέιμς (ανακοινώθηκε) και Γιανγκ ενώ για την ΑΕΚ δεν έπαιξε ο Ντούσαν Σάκοτα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός είχε 20 πόντους στον αιφνιδιασμό και άλλους 12 από λάθη της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα δίποντα (50%-36%) και η ΑΕκ στα τρίποντα (24%-35%).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αν και άστοχος ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Ο διεθνής γκαρντ σε 26;54 είχε 17 πόντους (5/7δ., 0/7τρ., 7/8β.), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ κι ένα λάθος


ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μαλίκ Χέρστον σε 16:53 είχε 2 πόντους (0/4δ., 0/2τρ., 2/2β.), ένα ριμπάουντ, ένα λάθος και 2 ασίστ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν η περίοδος κατά την οποία ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο σκορ μην αφήνοντας την ΑΕΚ να σκοράρει.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τη νίκη και τα πολλά καλάθια που βρήκε από post up παιχνίδι των περιφερειακών του.

Η ΑΕΚ την εξαιρετική απόδοση των Κούπερ και Άρμστεντ καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν τα παράτησε.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός το τελευταίο εφτάλεπτο του ματς. Σα να έσβησε τη… μηχανή.

Η ΑΕΚ επικεντρώνεται στον πρόωρο τελικό στην Ιερουσαλήμ με αντίπαλο τη Χάποελ.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 41-32, 59-43, 79-71

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης