LIVE

Κορωνοϊός

«Ανοίγει πανιά» ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας Ακριτικών Νησιών «Κύπελλο Καστελλόριζο 2015»

«Ανοίγει πανιά» ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας Ακριτικών Νησιών «Κύπελλο Καστελλόριζο 2015»

Όλα είναι έτοιμα για το  μαγευτικό ταξίδι στο Αιγαίο, στο πανέμορφο Καστελλόριζο, εκεί που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου ο  πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας Ακριτικών Νησιών, με την ονομασία «Κύπελλο Καστελλόριζο 2015». 

Πρόκειται για ένα μοναδικό στα χρονικά της χώρας μας γεγονός, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με βασικό χορηγό τον Όμιλο Ρέστη που παραχωρεί για όλες τις ημέρες το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» το οποίο θα μεταφέρει και θα φιλοξενήσει  900 άτομα, αθλητές, προπονητές, παράγοντες και συνοδούς στο ακριτικό νησί της Ελλάδας.

Μία χορηγία που αγγίζει τις 500.00 ευρώ και δόθηκε με γνώμονα τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, την ενίσχυση του ελληνισμού με κάθε τρόπο αλλά και του ναυταθλητισμού που συνδέεται με την ναυτιλία.  

Θα συμμετάσχουν 265 αθλητές, 168 στα optimist, 63 στα laser και 34 στα bictechno, μέλη συνολικά 29 ομίλων από όλη την Ελλάδα και έναν ακόμα από την Κύπρο τον Ναυτικό  Όμιλο Λάρνακας. Μαζί τους θα βρεθούν και 33 προπονητές. Επίσης  20 γιατροί  και νοσηλευτές θα ακολουθήσουν την αποστολή και  θα βρεθούν τις ημέρες του αγώνα στο νησί. Θα εξετάσουν τους κατοίκους και θα τους δώσουν ιατρικές συμβουλές.Οι ειδικότητες των γιατρών είναι παθολόγος, δύο γενικοί  χειρουργοί, ορθοπεδικός πνευμονολόγος και γυναικολόγος.  Για τη μεταφορά των  277 σκαφών με τον εξοπλισμό και τα τρέιλερ τους έδωσε χορηγία η Blue Star Ferries και θα μεταφερθούν με το Ε/Γ-Ο/Γ «Διαγόρας».
 
Η τελική παρουσίαση του σπουδαίου ταξιδιού έγινε στο Καστελλόριζο.Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εκπροσωπήθηκε από την κα Δήμητρα Μαράντου: «Όταν μας πλησίασε ο Δήμαρχος και μας παρουσίασε την ιδέα, μας ξάφνιασε με την επιλογή του μέρους. Είναι δύσκολο και ακριβό εγχείρημα. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να το φέρουμε εις πέρας.  Προσπαθούμε γενικά να βοηθήσουμε τον αθλητισμό και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την θάλασσα. Μπράβο σε όλους που έχουν δουλέψει σκληρά για αυτό το ταξίδι.»!
 
Την εκδήλωση άνοιξε ως  οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Είμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η όμορφη αυτή περιπέτεια στο Αιγαίο. Στην αρχή σκεφτήκαμε να γίνει μια «ναυτική εβδομάδα» στα «νερά» μας, εδώ στον Δήμο, οπότε ο αρχικός σχεδιασμός ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι που ήρθε μια επίκαιρη πρόταση, που είχε να κάνει με την λογική να ρίξουμε «φως» σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας μας. Η σκέψη μας ήταν να κάνουμε έναν όμορφο αγώνα και να αναδείξουμε και το Καστελλόριζο, δίνοντάς του ένα θετικό πρόσημο. Αφού θα μεταφέρουμε μια μικρή πόλη εκεί, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τον τοπικό πληθυσμό. Πιστεύουμε πως του χρόνου στον επόμενο αγώνα, ευελπιστούμε πως δεν θα είμαστε μόνοι μας και θα έχουμε μαζί μας και το Κράτος».Και προσέθεσε: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει και μεταφέρουμε τα σκάφη των αθλητών, ενώ θα έχουμε 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, που θα παράσχουν βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό με εξετάσεις. Θα ακολουθήσουν την αποστολή και αρκετοί δημοσιογράφοι, με το όλο γκρουπ που θα ταξιδέψει να φτάνει τα 900 άτομα που θα μεταφέρουν την  ελπίδα, το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού αλλά και του αθλητικού πνεύματος στους 120 μόνιμους κατοίκους του νησιού που το καλοκαίρι γίνονται 300. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί το Καστελλόριζο και αυτή την αποστολή την αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Τύπου και τους ευχαριστώ».

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ανέφερε πως η εταιρεία «Aegean Paradise» του Ομίλου Ρέστη  έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση του αγώνα γιατί χωρίς την προσφορά της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί  το ταξίδι.
 
Τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βάρης, Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο  κ. Γιάννης Αγαλιώτης: «Αισθανόμαστε χαρά και τιμή που συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, αλλά συνάμα έχουμε και ευθύνη. Θα αποκομίσουμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον».

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Πέτρος Πρίφτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πάντες που βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί η σκέψη του: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο που αποδέχθηκε την ιδέα για τους αγώνες στα Ακριτικά Νησιά, αλλά και τους αθλητές που θα συμμετάσχουν».

Την αποστολή θα ακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτές, ώστε να παράσχουν προληπτικές εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές στους κατοίκους του Καστελλόριζου. Η Γενική Διευθύντρια του ΙΝΕΠΥ, Κατερίνα Παπαχρήστου, μίλησε για την πρωτοβουλία: «Εμείς αποδεχθήκαμε την πρόταση του Δημάρχου, διότι μας άρεσε η κίνηση και ελπίζουμε να γίνει και στο μέλλον παρόμοια διοργάνωση. Οι νοσηλευτές, μαζί με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, πηγαίνουν στο Καστελλόριζο για να βοηθήσουν τους μόνιμους κατοίκους με μια σειρά εξετάσεων».

Τέλος, τα μεγέθη της αποστολής και του αγώνα αποτύπωσε η τεχνική διευθύντρια, κα Όλγα Πρίφτη.  Παρόντες ήταν, ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος (και πρόεδρος του ομίλου κατοίκων Βουλιαγμένης), ο πρόεδρος του ΝΑΟ Βούλας, Κώστας Κωνσταντόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΝΟ Βουλιαγμένης Γιώργος Κοκκινάκης, η αθλήτρια Κατερίνα Δίβαρη από τον Ν.Α.Ο. Βάρης - Βάρκιζας η οποία εξέφρασε τη χαρά της για τη συμμετοχή στον αγώνα, ο κ. Γιάννης Γιακουμής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Cardioexpress».

Τον «Αγώνα Ιστιοπλοΐας Ακριτικών Νησιών - Κύπελλο Καστελλόριζο 2015» στις κατηγορίες Optimist – Laser 4,7 και BicTechno 293 διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (Ο.Α.Π.Π.Α.), σε συνεργασία με τους ναυταθλητικούς ομίλους της πόλης, Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β., Ν.Ο.Β., Ν.Ο.Κ.Β. και τον Δήμο Μεγίστης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Συγχαρητήρια!

Σε όλους τους συντελεστές, χορηγούς, αθλητές. Μόνο μπροστά και αέρα στα πανιά σας!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης