Ζωντανός μύθος: Το έκτο Γουίμπλεντον της καριέρας της κατέκτησε η Σερένα Γουίλιαμς

Ζωντανός μύθος: Το έκτο Γουίμπλεντον της καριέρας της κατέκτησε η Σερένα Γουίλιαμς

Έκανε το 3/3 στα φετινά major (έχει πάρει Αυστραλιανό Όπεν, Roland Garros και τώρα το Wimbledon), ελπίζοντας να πάρει και το US Open σε λίγους μήνες, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία στην εποχή της

Ζωντανός μύθος: Το έκτο Γουίμπλεντον της καριέρας της κατέκτησε η Σερένα Γουίλιαμς
Μεγαλώνει, μεγαλώνει, μεγαλώνει ο ασύλληπτος μύθος της Σερένα Γουίλιαμς! Η Αμερικανίδα πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο στο παλμαρέ της, επικρατώντας 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Γκαμπίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό του Wimbledon.

Έτσι, η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο έφτασε τα έξι στο πιο γκλαμουράτο grand slam του αθλήματος και συνολικά τα 21 της καριέρας της. Τι σημαίνει αυτό; Πως απειλεί άμεσα την σπουδαία Στέφι Γκραφ (έχει 22), ενώ απέχει τρία από την άλλη μεγάλη, Μάργκαρετ Κουρτ.



Και κάπως έτσι, έχει κάνει το 3/3 στα φετινά major (έχει πάρει Αυστραλιανό Όπεν, Roland Garros και τώρα το Wimbledon), ελπίζοντας να πάρει και το US Open σε λίγους μήνες, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία στην εποχή της.
Κλείσιμο



Μάλιστα, η Γουίλιαμς έγινε η γηραιότερη γυναίκα που κατακτά ένα grand slam, φτάνοντας σήμερα στον τίτλο σε ηλικία 33 ετών και 288 ημερών, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, η οποία είχε βγει νικήτρια στο Λονδίνο (στην αντίστοιχη διοργάνωση) το 1990, ούσα 33 ετών και 263 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/ekswgiini/3096936

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης