ΑΕΚ: Ανοίγει ο δρόμος για την «Αγια-Σοφιά»

ΑΕΚ: Ανοίγει ο δρόμος για την «Αγια-Σοφιά»

Η «Δικέφαλος» έχει πλέον στα χέρια της τις αποφάσεις του ΣτΕ για το γήπεδο, που αναμένεται να σταλούν την Τρίτη στο ΥΠΑΠΕΝ ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη εργασιών

ΑΕΚ: Ανοίγει ο δρόμος για την «Αγια-Σοφιά»
Στα χέρια της ΑΕΚ είναι από το πρωί της Δευτέρας καθαρογραμμένες από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας για απόρριψη των προσφυγών του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας και των 17 πολιτικών που είχαν αντιταχθεί στην κατασκευή του γηπέδου.

Στο περιεχόμενο των 100 σελίδων της απόφασης υπάρχει η θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το θέμα, που ουσιαστικά αναφέρει ότι πρέπει να κατασκευαστεί γήπεδο στην περιοχή. Τονίζεται χαρακτηριστικά πως θα αναμορφωθεί όλη η περιοχή, το άλσος και η πόλη θα αναζωογονηθεί. Γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού που θα στεγάζεται εκεί, αλλά και στις ρίζες της ΑΕΚ.

Από τη Δευτέρα κιόλας, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν έρθει σε επαφή με το ΥΠΑΠΕΝ και εντός της ημέρας αναμένεται να να μεταβιβαστεί ολόκληρη η απόφαση στο Υπουργείο, συμπληρώνοντας το φάκελο της Ένωσης. Στη συνέχεια, θα πρέπει ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης να θέσει σε διαβούλευση τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με αυτή τη διαδικασία να κρατά για 45 εργάσιμες ημέρες. Πρόκειται για το τελικό ουσιαστικά βήμα πριν φτάσουμε στην εξασφάλιση της οικονομικής άδειας.

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης