Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με 3-0!

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με 3-0!

Με σκορ 93-74 οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν τον Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ και στέφθηκαν πρωταθλητές - Πριμ 100.000 ευρώ από τους Αγγελόπουλος - Ξέφρενο πανηγύρι στις κερκίδες!

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με 3-0!


Πρωταθλητής Ελλάδος για 11η φορά στην ιστορία στέφθηκε ο Ολυμπιακός απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «σκουπίζοντας» τη σειρά των τελικών κόντρα στον Παναθηναϊκών με 3-0. Κέρδισε με 93-74 επικρατώντας καθολικά του αντιπάλου του.

Οι ερυθρόλευκοι αυτή την αγωνιστική περίοδο κυριάρχησαν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο τον οποίο κέρδισαν πέντε φορές στα έξι παιχνίδια που συναντήθηκαν.  
Κλείσιμο



Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πανέτοιμος. Ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους πράσινους, είχε βάθος στον πάγκο, είχε περισσότερες δυνάμεις και σε αυτό συνέβαλε το ροτέισον που μπορούσε να κάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Το καθαρό μυαλό είχε ως αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ελλάδος  να κάνουν λιγότερα από τα μισά λάθη σε σύγκριση με τους φιλοξενούμενους, μία διαφορά η οποία από μόνη της καθόρισε το παιχνίδι χωρίς  να χρειαστεί να λάβει κάποιος τις άλλες παραμέτρους. Ο Ολυμπιακός έκανε μόλις επτά λάθη και ο Παναθηναϊκός 17. Επίσης οι ερυθρόλευκοι σούταραν τρίποντα με ποσοστό επιτυχίας 44%.



Ο Παναθηναϊκός αρχικά  έμεινε κοντά στο σκορ λόγω των επιθετικών ριμπάουντ που έπαιρνε. Μόλις βελτιώθηκε στον τομέα αυτό ο Ολυμπιακός και οι ερυθρόλευκοι  κυριαρχούσαν στο εναέριο χώρο της ρακέτας τους, τότε άρχισε να γυρίζει το παιχνίδι. Η άμυνα του ΠΑΟ άρχισε να δέχεται τρίποντα και να δίνει ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις στους ερυθρόλευκους που πήραν κεφάλι με 14 πόντους.



Στην τρίτη περίοδο που ο  Παναθηναϊκός μπήκε εντυπωσιακά  με αποτέλεσμα να μειώσει σε 51-46 (22’), ανέλαβε ο Βασίλης Σπανούλης να καθαρίσει το παιχνίδι μέσα στα επόμενα δύο λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, σε έξι συνεχόμενες κατοχές είχε δύο ασίστ, 1/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα κάνοντας το 63-48 (25’). Σε αυτό  το χρονικό  σημείο τελείωσε το πρωτάθλημα.
 
Ο  αρχηγός του Ολυμπιακού  ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του παιχνιδιού. Ο διεθνής γκαρντ σε 29’31’’ συμμετοχής είχε 23 πόντους (1/3 δίποντα, 4/10 τρίποντα και 9/11 βολές), ένα ριμπάουντ, πέντε ασίστ, και τρία λάθη. Εκπληκτικός σε απόδοση ήταν και ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους (5/9δίπ., 3/7β.), 12 ριμπάουντ και δύο κοψίματα.



Το  βαρύ όπλο του Παναθηναϊκού,  ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δεν βρέθηκε  σε καλή ημέρα, κάνοντας πολλά λάθη για τα επίπεδό του.   Ο αρχηγός των «πράσινων» σε 26’38’’ συμμετοχής  είχε πέντε  πόντους με 0/1δίπ., 1/5τρίπ., 2/2β., πήρε τέσσερα ριμπάουντ, είχε έξι ασίστ και έκανε τέσσερα λάθη.

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον αγωνίστηκε μόλις 6:19 γιατί δεν ήταν καθόλου καλός. Ο Αμερικανός γκαρντ των «πράσινων» έκανε εύκολα φάουλ και στην επίθεση έμεινε χωρίς πόντο (0/1 δίποντο), χωρίς ριμπάουντ, με ένα λάθος και μία ασίστ.


Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: «Πιο επιτυχημένη ομάδα και στην Ελλάδα»

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος  δήλωσε: 

«Φτάσαμε στον τελικό αποκλείοντας μια μεγάλη ομάδα, πήραμε το πρωτάθλημα με 5-0. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Σήμερα γράψαμε ιστορία. Αυτό που ακολουθεί είναι επιτέλους να ακούσουμε τον πραγματικό Κιάμο, γιατί ο πραγματικός Κιάμος είναι ο δικός μας, να τραγουδάει! 

Κομβικό σημείο ήταν εκείνο το 18-0 στο πρώτο ματς, εκείνο ήταν το κλειδί γιατί πάντα στο πρώτο ματς κινδυνεύεις για το μπρέικ. 

Οι στόχοι μας είναι γνωστοί, την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον κόουτς για τη νέα χρονιά». 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: 

«Θέλουμε να γίνει ο Ολυμπιακός η πιο πετυχημένη ομάδα και στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ήταν κομβικό το δεύτερο ματς των τελικών. Φάνηκε πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Διαφορά υπήρχε, αλλά φάνηκε πόσο μεγάλη είναι».




Πριμ 100.000 από τους Αγγελόπουλους
Γλέντι πρωταθλητών στήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο  στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, μετά την κατάκτηση του τίτλου απ' τον Ολυμπιακό. 

Οι ερυθρόλευκοι αγκαλιασμένοι  τραγουδούσαν, ωστόσο η κορύφωση των πανηγυρισμών  ήρθε όταν μπήκε να τους συγχαρεί ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος! 

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ  ανακοίνωσε και πριμ 100.000 ευρώ για την επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας. 

Στο άκουσμα του πριμ, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να τον αποθεώνουν, φωνάζοντας ρυθμικά «είναι τρελός ο πρόεδρος»! 

Και δεν έμειναν εκεί, αλλά αφότου αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί, ο Βασίλης Σπανούλης πήρε σαμπάνια και τον έλουσε μέσα σε ένα τεράστιο πάρτι που 'χε στηθεί!



Γιάννης: Σφαιρόπουλος: Είναι τιμή να ‘σαι προπονητής του Ολυμπιακού

Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος  ο προπονητής του Ολυμπιακού  Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αλλά και όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα. 
Φυσικά και αποθέωσε τους παίκτες του  στους οποίους απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο στην προσπάθεια κατάκτησης του   11ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου. 

Αναλυτικά όσα  δήλωσε ο Γιάννης  Σφαιρόπουλος στον  OTE TV: 

«Είχα μια κρυφή ελπίδα στην αρχή πως θα τα καταφέρναμε. Ήτα δύσκολα τα πράγματα. Είναι τιμή να ‘σαι προπονητής του Ολυμπιακού, τους ευχαριστώ τους κύριους Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν δύσκολη απόφαση και γι αυτούς όταν με εμπιστεύτηκαν. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα, ήμασταν αήττητοι στην Ευρώπη, κάναμε μια πορεία που είναι άκρως επιτυχημένη. Πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Δικαιούμασταν όλα όσα πετύχαμε φέτος. Φτάσαμε στο πρωτάθλημα και ως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Δείξαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας, περάσαμε μια περίοδο κρίσης με τους τραυματισμούς, αλλά αντέξαμε. Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, κάναμε τρομερή προσπάθεια, παίξαμε αρκετές φορές στα… κόκκινα όλη τη χρονιά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, πραγματικά τους βγάζω το καπέλο». 


«Ο χαρακτήρας που χτίζουμε είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν γίνεται πάντα αυτό, αλλά θέλω να πολεμάμε ως το τέλος. Να μην χαλαρώνουμε στιγμή, να κρατάμε τη διαφορά. Αυτό τους ζήτησα κι απόψε. Στο μπάσκετ πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι ως το τέλος και πήραμε μια δίκαιη και 100% άνετη νίκη. Παίξαμε καλύτερα απ’ τον Παναθηναϊκό καθ’ όλη τη διάρκεια, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια φτάσαμε στον τίτλο». 

Όσον αφορά το… αύριο: «Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον. Είναι ιστορικές στιγμές αυτές που ζούμε, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής μετά από 3 χρόνια. Είναι σημαντικό που όλη η ομάδα, ο οργανισμός δουλεύει με συνέπεια, οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως, όσους δουλεύουν. Ευχαριστώ τη διοίκηση και αφιερώνουμε όλοι αυτό τον τίτλο στους προέδρους και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλους και στους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα στα γραφεία. Όλοι έχουν μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία. Το μεγαλύτερο σίγουρα αξίζει στους παίκτες, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά».



Συγχαρητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό εξέδωσε η ΠΑΕ. 

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει την ομάδα μπάσκετ του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σύσσωμη η «ερυθρόλευκη» οικογένεια πανηγυρίζει έναν ακόμα σπουδαίο τίτλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Δήλωση Γιάννη Μώραλη
Με αφορμή την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού βρίσκεται ξανά στη θέση που αξίζει. Στη θέση του Πρωταθλητή Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε αυτή τη σπουδαία ομάδα για την εξαιρετική φετινή παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα χρονιά γεμάτη τίτλους για τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού μας. Ο Ολυμπιακός χαρίζει και πάλι στον Πειραιά μας και στα εκατομμύρια των φιλάθλων του δόξα και χαρά».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης