Σπανούλης: «Είμαι εδώ για τίτλους με τον Ολυμπιακό»

Σπανούλης: «Είμαι εδώ για τίτλους με τον Ολυμπιακό»

Διψασμένος όσο ποτέ για τίτλους με τον Ολυμπιακό δηλώνει ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας

Σπανούλης: «Είμαι εδώ για τίτλους με τον Ολυμπιακό»
Πεπεισμένος πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον περσινό και είναι ικανός να πετύχει κάτι μεγάλο δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Παράλληλα μίλησε για τις αλλαγές προπονητών και το ρόλο του σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ εμφανίστηκε πιο διψασμένος από ποτέ για διακρίσεις και τίτλους. 


-Πόσο ευχάριστο είναι για σένα μια τέτοια διάκριση στην αρχή της σεζόν; 
«Είναι μεγάλη τιμή, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την ομάδα μου, γιατί το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Προσπάθησα να είμαι έτοιμος κι έκανα πολύ καλή προετοιμασία. Πέρσι δεν πήραμε τίτλο και ήθελα να είμαι έτοιμος νωρίτερα φέτος. Παρά τα προβλήματα που είχαμε με την αλλαγή προπονητή, καταφέραμε να μείνουμε μαζί σαν ομάδα, σαν οικογένεια και να πάρουμε τρεις σημαντικές νίκες». 

-Άρχισες ατομικές προπονήσεις 20 μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού. Πιστεύεις πως αυτό έχει φέρει αποτελέσματα; 
Κλείσιμο
«Ναι, το πιστεύω. Δούλεψα πολύ σκληρά. Ήμουν λίγο άτυχος, γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω την Εθνική, αλλά το σπορ αυτό έχει τις καλές και τις κακές στιγμές του και οι τραυματισμοί ανήκουν στην τελευταία κατηγορία. Προσπάθησα να μείνω θετικός, να δουλέψω για να κερδίσω κάτι από αυτή την κατάσταση και αισθάνομαι καλά πνευματικά και σωματικά τώρα». 

-Πόσο σας βοήθησε η πρώτη σας νίκη επί της Βαλένθια; 
«Ήταν σημαντικό αποτέλεσμα από ψυχολογικής πλευράς μετά από ό,τι έγινε στο Κύπελλο και την αλλαγή προπονητή. Ο Μίλαν Τόμιτς έκανε εξαιρετική δουλειά για να μας κρατήσει ενωμένους. Έπρεπε να κοιτάξουμε μπροστά και να μείνουμε θετικοί, γιατί έχουμε μεγάλη σεζόν μπροστά μας. Προετοιμάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Αυτή η ομάδα είναι οικογένεια. Πήραμε μια μεγάλη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν, ειδικά από ψυχολογικής πλευράς». 

-Μετά ήρθε η νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα με τη βοήθεια των Ντάνστον και Πέτγουεϊ. Ποιο ήταν το πλάνο, ειδικά στα τελευταία λεπτά; 
«Όταν δεν είσαι σε τόσο καλή μέρα επιθετικά-εγώ έχασα πολλά εύκολα καλάθια-προσπαθείς να βοηθήσεις την ομάδα σου με άλλους τρόπους. Προσπαθήσαμε να είμαστε μια έξυπνη ομάδα που παίρνει σωστές αποφάσεις και καταφέραμε να νικήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό στο γήπεδο για να βοηθάμε την ομάδα μας να νικά. Δεν μπορείς σε κάθε ματς να πετυχαίνεις κάθε πόντο και να βρίσκεσαι σε μεγάλη βραδιά. Είναι σημαντικό πώς αντιδράς όταν δεν είσαι σε καλή μέρα στην επίθεση».  

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης