ΕΟΚ: Αρμόδιος για τις ποινές ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ

ΕΟΚ: Αρμόδιος για τις ποινές ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάνει λόγο η ΕΟΚ ξεκαθαρίζοντας πως αρμόδιος για την οποιαδήποτε επιβολή ποινών στον αγώνα Κυπέλλου των «αιωνίων» είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ

ΕΟΚ: Αρμόδιος για τις ποινές ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ
Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ και όχι η ίδια είναι αρμόδιος για επιβολή οποιαδήποτε ποινής σχετικά με τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, όπως καθιστά σαφές με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ. Σε αυτή γίνεται λόγος για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και μετάθεσης ευθυνών από ανθρώπους που έχουν άγνοια των κανονισμών ή εξυπηρετούν συμφέροντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, μαρτυρούν εξυπηρέτηση συμφερόντων ή πλήρη άγνοια των κανονισμών και στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και τη μετάθεση ευθυνών, αναγκάζουν την ΕΟΚ να διευκρινίσει το καθεστώς που ισχύει για την εκδίκαση υποθέσεων που προκύπτουν σε αγώνες Κυπέλλου και το οποίο είναι γνωστό στους ενδιαφερόμενους. 

Κλείσιμο
Κατόπιν συμφωνίας της ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ αλλά και των αθλητικών δικαστών μεταξύ τους, που ισχύει από τις 18/4/2003 και με σκεπτικό την εφαρμογή ενιαίου πειθαρχικού δικαίου, σε αγώνες της διοργάνωσης του Κυπέλλου μεταξύ ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1, αρμόδιος για τις πειθαρχικές αποφάσεις είναι ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Εκεί μεταβιβάζονται αυτομάτως τα φύλλα αγώνα και όλες οι εκθέσεις και οι παρατηρήσεις των παραγόντων που είναι αρμόδιοι για την διεξαγωγή των αγώνων. 

Υπάρχει πλήθος σχετικών περιπτώσεων, τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, στο αρχείο των αποφάσεων του αθλητικού δικαστή. Καλό θα ήταν οι προσωπικές αντιπαλότητες να λύνονται μεταξύ των προσώπων και όχι με προσπάθεια εμπλοκής των θεσμικών φορέων του αθλήματος. Αυτή η τακτική ακολουθείται και μετά τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. 

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και δεν πρόκειται να επανέλθουμε».

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης