Ποδοσφαιρικά γήπεδα βάσει προδιαγραφών της UEFA υποσχέθηκε ο Σαμαράς στον Πλατινί

Ποδοσφαιρικά γήπεδα βάσει προδιαγραφών της UEFA υποσχέθηκε ο Σαμαράς στον Πλατινί

Διαβάστε τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή

Ποδοσφαιρικά γήπεδα βάσει προδιαγραφών της UEFA υποσχέθηκε ο Σαμαράς στον Πλατινί
Τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων γηπέδων της Superleague και της Football League σε σύντομο χρονικό διάστημα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη συνάντηση την Παρασκευή.

Για το λόγο αυτό το «παρών« στη συνάντηση έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έχει ετοιμάσει το σχέδιο νόμου για το εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ποδοσφαιρικών γηπέδων.
 
Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται σε λίγες ημέρες στη Βουλή και αναμένεται να έχει ψηφιστεί πριν από την αναχώρησή του για τον προεκλογικό του αγώνα για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου στη Θεσσαλονίκη.
 
Κλείσιμο
Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, επιχειρείται να επιλυθούν εκκρεμότητες άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενα γήπεδα ποδοσφαίρου εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, τα οποία χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της A' και B' Eθνικής Kατηγορίας, για τα οποία απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της UEFA.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να δοθεί η δυνατότητα εργασιών που βελτιώνουν της ασφάλεια των θεατών και τη στατική επάρκεια των γηπέδων. Παράλληλα στοχεύει να δώσει ορισμένες περιορισμένες, αλλά πολύ χρήσιμες για τους αθλητικούς συλλόγους, δυνατότητες ανάπτυξης (φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα, περιορισμένες εμπορικές χρήσεις).
 
Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου προβλέπονται:
 
- Κίνητρα μετεγκατάστασης: Καθορίζονται κίνητρα (κάλυψης, συντελεστή δόμησης, όγκου) για μετεγκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε προβλεπόμενη από τον σχεδιασμό εκτός σχεδίου περιοχή εφόσον κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίσματα και εγκαταστάσεις και αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα και άλση (περιουσία του Δημοσίου).
 
- Πυρασφάλεια- Στατική Επάρκεια- Πρόσβαση ΑμεΑ: Για την εξασφάλιση των απαιτούμενων προδιαγραφών πυρασφάλειας, στατικής επάρκειας και πρόσβασης ΑμεΑ επιτρέπονται εργασίες κατά παρέκκλιση των οριζομένων σε κάθε άλλη πολεοδομική διάταξη: κλίμακες (σκάλες και ράμπες, επέκταση σε κολώνες, στέγαστρα, διαπλατύνσεις οδεύσεων κλπ).
 
- Στέγαστρα-Ενεργειακή Αναβάθμιση-Πυλώνες Φωτισμού: Επιτρέπεται η προσθήκη στεγάστρων, η προσθήκη φωτοβολταϊκών, η εγκατάσταση φωτισμού στα στέγαστρα (προς αντικατάσταση πυλώνων).
 
- Εμπορικές χρήσεις: Επιτρέπεται και σε υφιστάμενα γήπεδα η εγκατάσταση κάποιων εμπορικών χρήσεων (όπως στα νέα), κατά παρέκκλιση των χρήσεων γης, αλλά μέχρι το 15% του συνολικού ποσοστού υλοποιημένης δόμησης του γηπέδου.
 
- Χωρητικότητα των γηπέδων: Επιτρέπεται η διαμόρφωση των υφισταμένων κερκίδων για την προσθήκη θέσεων καθώς και η προσθήκη νέων κερκίδων οι οποίες επαυξάνουν τη χωρητικότητα των γηπέδων και εφόσον ο αριθμός των απαιτούμενων πρόσθετων θέσεων δεν υπερβαίνει ως ποσοστό το 30% των υπαρχόντων θέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης