Βίντεο: Όταν ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπενφίκα

Βίντεο: Όταν ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπενφίκα

Για έκτη φορά στην ιστορία τους συναντιούνται Ολυμπιακός και Μπενφίκα, με την ομάδα της Λισαβόνας να έχει ακόμα στις μνήμες της την συντριβή του 2008

Παντρεύτηκε ο Ross από τα "Φιλαράκια"
Βίντεο: Όταν ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπενφίκα
Άλλες πέντε φορές έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους Ολυμπιακός και Μπενφίκα. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της περιόδου 1973/74. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν και στα δύο ματς με 1-0. Αρχικά στη Λισαβόνα με το γκολ του Τιμουλα και στη συνέχεια στον Πειραιά με το τέρμα του Νενέ.

Δέκα χρόνια αργότερα, την σεζόν 1983/84 η Μπενφίκα βρέθηκε και πάλι στο δρόμο του Ολυμπιακού και πάλι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με το γκολ του Αναστόπουλου, αλλά στη ρεβάνς η Μπενφίκα επικράτησε με 3-0 με τα γκολ των Φιλίποβιτς, Ντιαμαντίνο και Μανίς.

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ήταν τον Νοέμβριο του 2008 για την φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ σε μονό παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί ο Ολυμπιακός πέτυχε μια από τις πιο μεγάλες νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας καθώς διέλυσε με 5-1 την Μπενφίκα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά με 3-0 χάρη στα γκολ των Γκαλέτι, Πατσατζόγλου και Ντιόγκο. Ο Νταβίντ Λουίζ μείωσε προσωρινά σε 3-1, αλλά ο Μπελούτσι λίγο πριν την ανάπαυλα πέτυχε ένα ακόμα γκολ για τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, ωστόσο κατάφερε να σκοράρει άλλη μια φορά με τον Ντιόγκο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Δείτε στα βίντεο τις δύο νίκες του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα:
Κλείσιμο

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης