Τρινκιέρι: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Τρινκιέρι: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Ποιους παίκτες επέκρινε ο Ιταλός προπονητής - Δείτε τις δηλώσεις Τρινκιέρι μετά τον αποκλεισμό της εθνικής μπάσκετ - Είπε ότι δεν θα κατηγορήσει τους παίκτες του αλλά τους επέκρινε ότι παίζουν αργά και δεν είναι σκληροί στο παιχνίδι τους και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του

Συνέντευξη σοκ για την καταδίκη σε λιθοβολισμό
Τρινκιέρι: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε
Οι Έλληνες δεν μπορούν να τρέξουν (σσ. παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας («Οι λευκοί δεν μπορούν να πηδήξουν»), ήταν το νόημα των δηλώσεων του προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Αντρέα Τρινκιέρι ο οποίος μετά την ήττα από την Κροατία και τον αποκλεισμό από την φάση των 8 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ είπε τις απόψεις του ξεκάθαρα.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ουκρανίας, η οποία κατά τον κ. Τρινκιέρι έχει 12 παίκτες που τρέχουν πάνω κάτω και παίζουν πολύ σκληρά, ο Ιταλός κόουτς είπε ότι όλες οι μεγάλες ομάδες προσπαθούν να παίξουν σκληρά υπονοώντας ότι αυτό δεν ίσχυσε στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Το μπάσκετ αλλάζει, γίνεται πολύ γρήγορο κάτι που πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε αλλιώς χρειάζεται να είσαι τρεις φορές καλύτερος καλαθοσφαιριστής», είπε ο κ. Τρινκιέρι και παραπονέθηκε ότι με τον τρόπο που έπαιζαν οι αντίπαλοι της εθνικής «έκαναν το γήπεδο να φαίνεται πολύ μικρό».

Με απλά λόγια, κατά τον Ιταλό κόουτς οι παίκτες της εθνικής ομάδας δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να τρέξουν και να παίξουν το σύγχρονο μπάσκετ που ακολουθούσαν ομάδες όπως η Σλοβενία και η Φινλανδία που νίκησαν εύκολα την ελληνική ομάδα.

Στο ερώτημα αν θέλει να παραμείνει επικεφαλής της προπονητικής ομάδας ο κ. Τρινκιέρι δεν απάντησε ζητώντας να περάσουν 24 ή 48 ώρες. Αρκέστηκε όμως να πει: «Όλοι κάναμε λάθη...».
Κλείσιμο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποστροφή του Ιταλού κόουτς για τα όσα προηγήθηκαν του αγώνα της Δευτέρας μεταξύ της Ελλάδας και της Κροατίας. «Προσπάθησα για 36 ώρες να πείσω την ομάδα μου ότι είμαστε μια μπασκετική χώρα, μπορεί να κάνουμε λάθη, να παίξουμε άσχημα, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να τα παρατάμε... Ηταν η δυσκολότερη δουλειά στη ζωή μου να προπονήσω μια ομάδα που για κάποιους παίκτες θα ήταν η τελευταία συμμετοχή», είπε ο κ. Τρινκιέρι αφήνοντας αιχμές και σκληρά υπονοούμενα για τις παλαιές «καραβάνες» της εθνικής ομάδας.

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του Ιταλού προπονητή.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης