Ευρωμπάσκετ: Στους «8» η Κροατία

Ευρωμπάσκετ: Στους «8» η Κροατία

Επιβλήθηκε της Ιταλίας με 76-68 - Σε περίπτωση που η Εθνική ηττηθεί από την Σλοβενία, θα χρειάζεται ένα... θαύμα

Πέταξαν αυγά στον Τόνι Μπλερ!
Ευρωμπάσκετ: Στους «8» η Κροατία
Η Κροατία επιβλήθηκε της Ιταλίας με 76-68 για τη δεύτερη αγωνιστική του Στ΄ομίλου του Ευρωμπάσκετ και αναγκάζει την Εθνική μας ομάδα να πρέπει να νικήσει τον αγώνα με τη Σλοβενία αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Σε περίπτωση που η Εθνική ηττηθεί από την Σλοβενία, για να περάσει στους «8» θα χρειάζεται ένα... θαύμα, καθώς πρέπει να επικρατήσει της Κροατίας και η Ιταλία να επιβληθεί της Ισπανίας.

Η Ιταλία ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά στον αγώνα τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με 8-17 ενώ είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και τα μισά της δεύτερης ανεβάζοντας τη διαφορά στους 13 (13-26). Η Κροατία κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 31-36.
Κλείσιμο

Η Κροατία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να κάνει την αντεπίθεσή της και μετά από μόλις τρία λεπτά πήρε το προβάδισμα με 41-40. Το επιθετικό κρεσέντο των Κροατών συνεχίστηκε μέχρι τα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου (61-46), με τους Ιταλούς να αντιδρούν και να μειώνουν σε 70-66 2΄44΄΄ πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Κρούνισλαβ Σιμόν με διαδοχικούς πόντους εξασφάλισε τη νίκη για τους Κροάτες που είχαν για κορυφαίο τους παίκτη τον Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους ενώ οι Ιταλοί τον Ντατόμε με 24 πόντους σε 39 λεπτά αγώνα.

Δεκάλεπτα: 8-17, 31-36, 57-45, 76-68.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 8, Ντρέιπερ 12, Μπογκντάνοβιτς 18, Σάριτς, Ρούντεζ 2, Ούκιτς 13, Σίμον 14, Μάρκοτα 2, Ζόριτς 7.

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 10, Τζεντίλε, Ροσέλι, Μέλι 2, Μπελινέλι 9, Ντίνερ 5, Κουζίν 7, Ντατόμε 24, Τσιντσιαρίνι 9.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Μπισάνγκ (Γαλλία).

Πηγή superbasket.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης