Υπουργείο Εσωτερικών: Επισπεύστηκε η χορήγηση ιθαγένειας στον Αντετοκούνμπο λόγω NBA

Υπουργείο Εσωτερικών: Επισπεύστηκε η χορήγηση ιθαγένειας στον Αντετοκούνμπο λόγω NBA

Και ανακοίνωση Γ. Παπανδρέου για το θέμα: Πρωθυπουργός και ΝΔ να διδαχθούν από τους Αντετοκούμπο

Υπουργείο Εσωτερικών: Επισπεύστηκε η χορήγηση ιθαγένειας στον Αντετοκούνμπο λόγω NBA
Απαντήσεις για το θέμα της ιθαγένειας των αδελφών Αντετοκούνμπο έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και  ξεκαθάρισε ότι η μόνη παρέμβαση που έγινε στην υπόθεση τους ήταν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να μπορέσει ο Γιάννης να συμμετάσχει στο draft του ΝΒΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι δύο νέα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς ουδέποτε να αποκτήσουν κάποια ιθαγένεια. Η ιθαγένεια αποδόθηκε στους δύο νέους απολύτως νόμιμα, βάσει των διατάξεων περί ανιθαγενείας. Οι συγκεκριμένες διατάξεις ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια και αφορούν σε περιπτώσεις παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και είναι ανιθαγενείς. Μοναδική παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας ήταν να επιταχύνει τις διαδικασίες για να μπορέσει ο ένας εκ των δύο νέων Ελλήνων να συμμετάσχει στις επιλογές του αμερικανικού NBA.

Την ίδια ευαισθησία δείχνει η Ελληνική Πολιτεία σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν έκτακτοι λόγοι όπως περιπτώσεις υγείας όπου απαιτείται νοσηλεία εκτός Ελλάδος ή περιπτώσεις σπουδών στο εξωτερικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις επιταχύνεται η διαδικασία και εάν οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια. Η επιτάχυνση της διαδικασίας στην περίπτωση του Θανάση και του Γιάννη Αντετοκούμπο ήταν μία πράξη που ωφέλησε την Ελλάδα, και η δημόσια παρουσία τους τιμά την πατρίδα».

Γ. Παπανδρέου: Πρωθυπουργός και ΝΔ να διδαχθούν από τους Αντετοκούμπο


Η στάση των αδελφών Αντετοκούμπο, που ανέμιζαν την ελληνική σημαία στη διάρκεια της εκδήλωσης για την επιλογή των νέων παικτών του ΝΒΑ, πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα για τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ που όχι μόνο δεν στήριξαν, ως αντιπολίτευση, το νόμο για την ιθαγένεια που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αργότερα, ως κυβέρνηση, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αλλάξουν την ουσία του νόμου. Αυτά τονίζονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σαμαράς με τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα: «Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νεαρό Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή, Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 15 της διαλογής παικτών του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Πέρα από τους συμβολισμούς όμως, οι κινήσεις αυτές απαιτούν και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Και αυτό, ο Πρωθυπουργός και το κόμμα της ΝΔ, θα έπρεπε να το έχουν δείξει στηρίζοντας τον προοδευτικό νόμο 3838 της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της Ιθαγένειας.
Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης