Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
O Ρώσος B.A.S.E. jumper Valery Rozov πέταξε από το Έβερεστ!
O Ρώσος B.A.S.E. jumper Valery Rozov πέταξε από το Έβερεστ!
Σχεδόν 60 χρόνια μετά από την πρώτη ανάβαση στο βουνό Έβερεστ, ο Ρώσος σταρ των extreme sports, ο 48χρονος Valery Rozov πέταξε πάνω από τη νότια πλευρά του Έβερεστ καταφέρνοντας το ψηλότερο B.A.S.E. jump του κόσμου που μεταφράζεται σε 7,220 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
UPD:
Μόσχα (Ρωσία) –Ακριβώς 60 χρόνια μετά την ανάβαση των Edmund Hillary και Tensing Norgay στο υψηλότερο βουνό του κόσμου ( 8,848 μέτρα), ο 48χρόνος άσος των extreme sports από τη , πραγματοποίησε μια τεράστια επιτυχία με το τελευταίο του project. Τα τελευταία χρόνια ο Ρώσος B.A.S.E jumper έχει γίνει είδηση στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων όλου του κόσμου χάρη στις εκπληκτικές πτώσεις που έχει εκτελεί. Το 2009 πήδηξε μέσα σε ένα ενεργό ηφαίστειο της Άπω Ανατολής στη χερσόνησο Kamchatka , το 2010 πραγματοποίησε ένα άλμα από την Ulvetanna της Ανταρκτικής και το 2012 έπεσε από το βουνό Shivling των Ιμαλάϊων. Εκεί, πήδηξε από υψόμετρο 6,420 μέτρων, το οποίο ήταν στην ουσία μια τελική δοκιμή για το απόλυτο άλμα του, έχοντας ήδη κάνει περισσότερες από 10,000 ελεύθερες πτώσεις μέχρι τώρα στη ζωή του. Έτσι, ο ατρόμητος αθλητής των extreme sports επιχείρησε το πιο εντυπωσιακό άλμα στον κόσμο, από το ψηλότερο βουνό του κόσμου κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.
Χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για την προετοιμασία του άλματος, ενώ αφιέρωσε αρκετό χρόνο και σημαντική προσπάθεια για να δημιουργήσει μια νέα ειδική στολή wingsuit. Ο Rozov και η ομάδα του, η οποία περιελάμβανε τέσσερα μέλη της φυλής Σέρπα, φωτογράφους και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες στα Ιμαλάια προτού πραγματοποιηθεί το άλμα, στις 5 Μαΐου.
Η ανάβαση ξεκίνησε από τη βόρεια διαδρομή της κινέζικης πλευράς καθώς ο Rozov είχε επιλέξει ένα σημείο για το άλμα του, το οποίο βρισκόταν σε υψόμετρο 7,220 μέτρων. Συγκεκριμένα, χρειάστηκαν τέσσερις μέρες για να ανέβει από την κατασκήνωση της βάσης του μέχρι το σημείο όπου θα εκτελούσε το άλμα. Τελικά, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την θερμοκρασία που έφτανε τους -18 βαθμούς Κελσίου, πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση ακριβώς στις 2:30 μμ, τοπική ώρα. Λόγω του ότι ο βράχος στην κορυφή δεν ήταν πολύ ψηλός, τα πρώτα λεπτά της ανάβασης ήταν ζωτικής σημασίας. Ο Rozov χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο στην αραιή ατμόσφαιρα ώστε να γίνει η μετάβαση από την ελεύθερη πτώση στην πτήση. Στη συνέχεια, πέταξε για ένα ολόκληρο λεπτό περίπου με ταχύτητα που έφτασε σχεδόν τα 200 χλμ/ώρα κατά μήκος της βόρειας πλευράς, προτού προσγειωθεί με ασφάλεια στον παγετώνα του Rongbuk- σε υψόμετρο 5,950 μέτρων.
«Μόνο όταν γύρισα σπίτι κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανα και πόσο τεικά με επηρέασε τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά,» δήλωσε ο Rozov όταν επέστρεψε πίσω στη βάση του, τη Μόσχα.
-//-
Ο όρος B.A.S.E. ερμηνεύεται ως εξής: B όπως buildings (κτίρια), A όπως antennas (κεραίες ή πύργοι ελέγχου), S όπως spans (γέφυρες) και E όπως earth (βράχια).
UPD:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα