«Πάνοπλοι» οι αιώνιοι κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα

«Πάνοπλοι» οι αιώνιοι κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα

Στο... πόδι η Κωνσταντινούπολη για τους ημιτελικούς του φάιναλ φορ - Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που, ως αουτσάιντερ, καλούνται να ανατρέψουν τα προγνωστικά

«Πάνοπλοι» οι αιώνιοι κόντρα σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα
Επιτέλους, ήρθε η στιγμή! Το φάιναλ φορ ξεκινάει την Παρασκευή, με το "Σινάν Ερντέμ" να ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί τέσσερις ομάδες που... διψούν για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου και τους δύο "αιωνίους" να ετοιμάζονται να... ταράξουν τα νερά της Πόλης, παίρνοντας την πρόκριση για το μεγάλο τελικό!

Στη φετινή διοργάνωση υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, που ακούει στο όνομα ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία με βάση τις επιβλητικές εμφανίσεις της και την εντυπωσιακή εικόνα που έδειξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, βάζει μεγάλη υποψηφιότητα για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί... Ωστόσο, αρχικά ο Παναθηναϊκός, που θα παίξει μαζί της στον πρώτο χρονικά (18:00) ημιτελικό, αλλά και η Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 21:00, αναμένεται να παραταχθούν στο παρκέ, με στόχο να ανατρέψουν αυτά τα προγνωστικά και να δώσουν τη δική τους απάντηση.

Η αρμάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετράει αισίως 6 αστέρια στη φανέλα της και έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη με μοναδικό στόχο να... ράψει και το έβδομο! Το έργο της, όμως, προβλέπεται πολύ δύσκολο, καθώς καλείται να πετάξει έξω την πανίσχυρη "ρωσική αρκούδα" του υπερπαίκτη Αντρέι Κιριλένκο, του Τεόντοσιτς, του Κρστιτς και των υπολοίπων αστεριών.

Κλείσιμο
Πάντως, οι "πράσινοι" είναι μπαρουτοκαπνισμένοι από τέτοιες καταστάσεις και φυσικά έχοντας τον Ζοτς στον πάγκο τους, είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα παρουσιαστούν έτοιμοι και διαβασμένοι, προσπαθώντας να επιβάλουν από την αρχή του αγώνα του ρυθμό τους και να περιορίσουν τη δράση των ατού της "ομάδας του στρατού".

Στην αντίπερα όχθη, οι Ρώσοι γνωρίζουν τις δυνατότητες της ομάδας τους και φαίνονται έτοιμοι για την κούπα, ωστόσο παραμένουν συγκρατημένοι, καθώς για να φτάσουν στο μεγάλο τελικό, πρέπει πρώτα να αποκλείσουν τον πρωταθλητη Ευρώπης...

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει στο πλευρό του περίπου 4.000 φίλους του, ενώ γύρω στους 3.000 θα είναι οι εκδρομείς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Φινλανδός Καρλ Γιούνγκεμπραντ μαζί με τον Ισπανό Χοσέ Μαρτίν και τον Κροάτη Σρέτεν Ράντοβιτς.

Στο δεύτερο ημιτελικό αναμένεται να γίνει μια πραγματική μάχη! Ο Ολυμπιακός, που με εξαιρετικές εμφανίσεις μετά τα μισά της σεζόν, κατόρθωσε να φτάσει στο φάιναλ φορ και δείχνει πανέτοιμος να κάνει τη... ζημιά, αρχικά στην Μπαρτσελόνα, και να κλείσει τα στόματα σε όσους του προσδίδουν τους χαρακτηρισμούς αουτσάιντερ και ξεγραμμένο.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να βγάλουν στο παρκέ του "Σινάν Ερντέμ" τα γνώριμα, αλλά άκρως επιτυχημένα στοιχεία τους... Δηλαδή, την αξιοζήλευτη ενέργειά τους, τη δύναμη και ασφαλώς την άμυνα που... τσακίζει κόκκαλα, έχοντας στόχο να αγωνιστούν μέχρι τελικής πτώσεως και... ότι προκύψει. Παράλληλα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα έχει όλα τα "όπλα" στη διάθεσή του, ενώ υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιήσει και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Από την άλλη, οι Καταλανοί θεωρείται πως έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, ωστόσο η αποστολή τους δεν θα είναι καθόλου έυκολη... Ο ηγέτης και μεγάλο βαρόμετρο των "μπλαουγκράνα", Χουάν Κάρλος Ναβάρο, θα δώσει κανονικά το «παρών», παρά τις ενοχλήσεις που έχει στο πέλμα, όπως επίσης και ο Μπονιφάς Ν' Ντονγκ, ο οποίος ταλαιπωρείται από στομαχικές διαταραχές.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Λαμόνικα, ο Γερμανός Λότερμόζερ και ο Τούρκος Σαχίν.

Το πρόγραμμα των δύο ημιτελικών:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 18:00 (ΕΤ-1, Novasports 1)

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 21:00 (ΕΤ-1, Novasports 1)

Διαβάστε περισσότερα στο www.superbasket.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης