Εξωπραγματικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. ελεύθερο σημείωσε ο Γιοχάνες Λίμπμαν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Παρισιού.
Ο 19χρονος Γερμανός έκανε από την αρχή μία κούρσα σε... τρελό ρυθμό και τερμάτισε σε 14:26.79, συντρίβοντας το 14:30.67 που είχε κάνει στις 4 Αυγούστου 2024 ο Αμερικανός Μπόμπι Φίνκε, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ίδια πόλη.
Ο Λίμπμαν κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση (μετά τα 800μ.), με δεύτερο τον Ούγγρο Ζάλαν Σάρκανι (14:39.45) και τρίτο τον έτερο Γερμανό, Ολιβερ Κλέμετ (14:40.64).
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.