Καταιγιστικός
Ολυμπιακός στο κλειστό του Αγίου Θωμά.
H ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε 100-81 του Αμαρουσίου στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.
Δεκαπέντε πόντους είχε ο Βεζένκοφ, στους 14 σταμάτησε ο Γουόρντ, από 12 είχαν οι Ντόρσεϊ, Νιλικίνα και 11 ο Πίτερς.
Δείτε
ΕΔΩ τα στατιστικά
Μαρούσι - Ολυμπιακός: Ο αγώνας
Το ξεκίνημα βρήκε και τις δύο ομάδες να χτυπούν στο transition, με τον Ολυμπιακό να ορίζει το τέμπο, μόλις βρήκε συνεχόμενους πόντους από Βεζένκοβ και Γουόρντ (11-18, 6'). Ως απάντηση ήρθαν οι 12 πόντοι του Νταρίλ Μέικον. Ο Αμερικανός έφερε σκορ από τον πάγκο και το Μαρούσι έτρεξε 11-0 σερί για το 28-23 (10'), μέχρι να έρθει το πρώτο «ερυθρόλευκο» καλάθι του Νιλικίνα.
Ο Γάλλος γκαρντ μπήκε στην αναμέτρηση με διάθεση να επιτεθεί κάθετα, σκόραρε 6 πόντους γρήγορα και ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα (33-35). Η άμυνα των Πειραιωτών έσφιξε, την ώρα που στην επίθεση ο Λαρεντζάκης βρήκε ένα ακόμα μακρινό σουτ για το 36-46 (19').
Ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στην τρίτη περίοδο. Με τον Νιλικίνα να ξεκινά στην πεντάδα και τον Γουόρντ να στέλνει τη διαφορά στους 20 (44-64, 23'). Το σκορ πήγε πολύ ψηλά από πλευράς Πειραιωτών, με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια (52-75, 26') και φυσιολογικά το Μαρούσι δεν άντεξε.