Πλατινί: «Είμαι πρόεδρος και της Ελλάδας…»

Πλατινί: «Είμαι πρόεδρος και της Ελλάδας…»

Το ίδιο ισχύει και για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, που δεν λειτουργεί ως Έλληνας, αλλά ως επικεφαλής όλων των ομοσπονδιών της Ευρώπης»...

Πλατινί: «Είμαι πρόεδρος και της Ελλάδας…»
«Δεν διοικώ ως Γάλλος. Είμαι πρόεδρος και της Ελλάδας, όπως και όλων των ομοσπονδιών». Τάδε έφη Μισέλ Πλατινί, πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα SportDay. Το ίδιο ισχύει και για τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, που δεν λειτουργεί ως Έλληνας, αλλά ως επικεφαλής όλων των ομοσπονδιών της Ευρώπης», τόνισε.

Όπως είπε και επί ιταλικού εδάφους μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, ο Πλατινί θεωρεί ότι «είναι λογικό να υπάρχουν απορίες για το ευρύ σκορ του αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Λιόν, αλλά εγώ σέβομαι απόλυτα τον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ και ως εκ τούτου δεν έχω αμφιβολίες για την ακεραιότητα των αγώνων. Υπάρχουν και τα αγωνιστικά κριτήρια: μπορεί ένας τερματοφύλακας ή μια αμυντική γραμμή να είναι σε κακή μέρα. Γιατί π.χ. στο ματς Βαλένθια- Γκενκ που έληξε 7-0 δεν ειπώθηκε το παραμικρό; Έρευνα θα ανοίξει, μόνο αν έχει υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψη των διαιτητών ή των παρατηρητών».

Όσο αφορά τη συνεργασία του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δήλωσε:
Κλείσιμο

«Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Έχω πολύ καλή γνώμη για τον κ. Πιλάβιο και τις προσπάθειες που καταβάλλει στο ποδόσφαιρο. Σε μια χώρα με μεγάλο ανταγωνισμό όπως η Ελλάδα, ο κ. Πιλάβιος έχει πάρει κάποιες αποφάσεις που δεν ήταν εύκολες. Εμείς τον στηρίζουμε απόλυτα σε κάθε του προσπάθεια. Θεωρώ ότι είναι σημαντική αυτή η στήριξή μας και πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να τον στηρίξουν».

Για την Εθνική Ελλάδος στο Euro 2012 επεσήμανε:

«Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που δύσκολα νικιέται. Αυτός είναι ο τύπος του ποδοσφαίρου της. Έχει φτιάξει ένα σύνολο που δύσκολα "λυγίζει". Αυτό πιστεύω ότι θα ισχύσει και στο Euro. Θα παρουσιαστεί μια ομάδα που δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τη νικήσεις».

Στην ερώτηση εάν το σύστημα bet alert της ΟΥΕΦΑ είχε το δικό του μερίδιο σε όλο αυτό που έγινε το καλοκαίρι στην Ελλάδα είπε:

«Το σύστημα bet alert θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ένα σύστημα παρακολούθησης των πονταρισμάτων και μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές των εκάστοτε χωρών, ώστε να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους. Εμείς
όμως δεν είμαστε Αστυνομία. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό» και υπογράμμισε:

«Ο δικός μας ρόλος είναι τα παραδίδουμε τα οποιαδήποτε στοιχεία στις ομοσπονδίες και στις κατά τόπους Αρχές. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον εκάστοτε παράγοντα και να του πω: «Έλα εδώ, έστησες παιχνίδι, σε συλλαμβάνω». Εγώ δεν είμαι αστυνομικός. Από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα είναι
στο χέρι της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης».

Όσο αφορά τα μέτρα που μπορεί να πάρει η ΟΥΕΦΑ τόνισε:

«Εμείς μπορούμε να πάρουμε μέτρα σε αγωνιστικό επίπεδο. Δηλαδή να πούμε π.χ. ότι αν ένας παίκτης αποδειχθεί ότι έστησε ματς, δεν θα ξαναπαίξει ποτέ ποδόσφαιρο.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να τον αποβάλει. Εμείς μπορούμε επίσης να επιβάλλουμε συγκεκριμένους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο. Αλλά για να παταχθεί η διαφθορά χρειάζεται συνεργασία όλων: των ποδοσφαιρικών αρχών, των δικαστικών αρχών και της αστυνομίας». Εμείς πρέπει να προστατεύσουμε το παιχνίδι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης