Απόστολος Τσιτσιπάς για την σχέση του με τον Στέφανο: «Ας χρησιμεύσει η ιστορία μας ως ένας φάρος έμπνευσης»

Απόστολος Τσιτσιπάς για την σχέση του με τον Στέφανο: «Ας χρησιμεύσει η ιστορία μας ως ένας φάρος έμπνευσης»

H ανάρτηση του προπονητή και πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά για την επιτυχημένη πορεία τους στον χώρο του τένις

tsitsiaw
Η σχέση τους έχει περάσει από σαράντα κύματα αλλά συνεχίζουν μαζί. 

Ο Στέφανος και ο Απόστολος Τσιτσιπάς μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν. Πολλοί από τον χώρο του τένις "φωνάζουν" για αλλαγή προπονητή προκειμένου ο Στέφανος να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του αλλά αυτό το δίδυμο δεν... σπάει. 



Εκτός από προπονητής είναι και πατέρας του 24χρονου τενίστα και είναι ο άνθρωπος που θυσίασε τα πάντα για να τον δει να φτάνει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και σε δύο τελικούς Grand Slam. 

O Απόστολος Τσιτσιπάς που ξέρει πάντα να ξεπερναέι τις δυσκολίες στη σχέση του με τον Στέφανο ανέβασε στα social media  ένα μακροσκελές κείμενο  για το πολύ δύσκολο ταξίδι που μοιράστηκε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον Στέφανο και θέλει η ιστορία τους να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. 

Κλείσιμο
paol


Το κείμενο έβαλε και ο Στέφανος στα δικά του social και η Πάουλα Μπαντόσα έσπευσε να του αφήσει μια καρδούλα! 

Το κείμενο του Απόστολου Τσιτσιπά: 

«Όσο κάθομαι και συλλογίζομαι το απίστευτο ταξίδι που έχω ξεκινήσει μαζί με τον γιο μου, Στέφανο, γεμίζω με μια βαθιά αίσθηση ευγνωμοσύνης και νοσταλγίας. Η ιστορία μας είναι μια ιστοριά ονείρων, αφοσίωσης και αναζήτησης του μεγαλείου. Η προπονητική σε ένα υψηλό επίπεδο στο τένις, μου έχει διδάξει ανεκτίμητα μαθήματα για τις αντιξοότητες, τη δέσμευση και την εσωτερική λειτουργία του ανθρώπινου πνεύματος.

Όταν ανέλαβα την πρώτη φορά τον ρόλο του προπονητή του Στέφανου, ήξερα ότι θα ήταν μια δύσκολη προσπάθεια. Κατάλαβα ότι το κόουτσινγκ δεν είναι απλά να βελτιώσεις την τεχνική του ή να τον κάνεις δυνατότερο σωματικά. Αφορούσε και την καλλιέργεια του χαρακτήρα του, την ενστάλαξη αξιών και την καθοδήγηση στα σκαμπανεβάσματα αυτού του όμορφου, αλλά απαιτητικού αθλήματος.

Ήθελα από την αρχή ο Στέφανος να ενστερνιστεί τη φιλοσοφία ότι το μεγαλείο δεν είναι ένα επίτευγμα που έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι το επιστέγασμα αμέτρητων ωρών σκληρής δουλειάς, επιμονής και δέσμευσης για βελτίωση. Ήθελα να καταλάβει πως τα πισωγυρίσματα και οι αποτυχίες δεν ήταν εμπόδια, αλλά ευκαιρίες για ανάπτυξη και αναστοχασμό.

Συχνά έπιανα τον εαυτό μου να μοιράζεται ιστορίες για δικές μου δυσκολίες και δικούς μου θριάμβους στο τερέν, υπενθυμίζοντας στον Στέφανο πως ακόμα και οι μεγαλύτεροι πρωταθλητές είχαν αντιμετωπίσει αντιξοότητες. Ήθελα να καταλάβει ότι τα όνειρά του ήταν εφικτά, αν είχε το θάρρος να παλέψει γι' αυτά. Ήθελα να αμφισβητήσει τα όριά του και να ξεφύγει από τη ζώνη άνεσής του.

Η ταπεινοφροσύνη είναι η βάση μας. Το αληθινό μεγαλείο εκτείνεται πέρα από τα τρόπαια. Έχει να κάνει με τον αντίκτυπο που αφήνεις στις ζωές των άλλων. Καθοδήγησα τον Στέφανο ώστε να μείνει προσγειωμένος, να σέβεται τους αντιπάλους και να αγκαλιάζει την ευγνωμοσύνη για ευκαιρίες. Στόχος μας ήταν να εμπνεύσουμε τους άλλους, να πυροδοτήσουμε το πάθος τους και να ενθαρρύνουμε την ακλόνητη επιδίωξη των ονείρων.

Αλλά δεν ήταν ένα ταξίδι που έγινε χωρίς θυσίες. Απαιτούσε μια αμετακίνητη δέσμευση, τόσο από τον Στέφανο, όσο και από εμένα. Θυσιάσαμε προσωπικό χρόνο, κάναμε αμέτρητες ώρες προπόνησης και είχαμε και στιγμές ξεκούρασης. Ταξιδέψαμε μαζί σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας τα πάνω και τα κάτω αυτού του ανταγωνιστικού tour. Και εκείνες τις στιγμές, δεν ήμουν μόνο ο προπονητής του Στέφανου, αλλά και ο πατέρας του, ένα άτομο της εμπιστοσύνης του, μια ακλόνητη πηγή στήριξης.

Ας χρησιμεύσει η ιστορία μας ως ένας φάρος έμπνευσης!».

Ειδήσεις σήμερα:

Τι τρέχει ξαφνικά με τις στατίνες; Γιατί το Νο1 φάρμακο για τη χοληστερίνη μπαίνει πάλι στο μικροσκόπιο;

Κωνσταντοπούλου για αντιδράσεις: Δική μου ευθύνη τα ψηφοδέλτια, ο προπονητής αφήνει κάποιους στον πάγκο

Δημοσκόπηση GPO: Στο 43,9% η ΝΔ, στο 20,9% ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης