Μάντσεστερ Σίτι: Έσοδα-ρεκόρ ύψους 650 εκατ. λιρών σε περίπτωση τρεμπλ

Μάντσεστερ Σίτι: Έσοδα-ρεκόρ ύψους 650 εκατ. λιρών σε περίπτωση τρεμπλ

Ένα τεράστιο ποσό θα μπει στα ταμεία της Σίτι σε περίπτωση που κάνει το τρεμπλ επικρατώντας στον τελικό του Champions League, ενώ ακόμα και αν δεν τα καταφέρει στο παιχνίδι με την Ίντερ αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ της Γιουνάιτεντ το 2018-19

gettyimages-1495665501_1
Η Μάντσεστερ Σίτι που κυνηγάει το τρεμπλ αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ των ετήσιων εσόδων ενός συλλόγου της Premier League, βάζοντας στα ταμεία της ένα μυθικό ποσό ακόμα και αν δεν θριαμβεύσει στον τελικό του Champions League το Σάββατο.

Τα χρηματικά έπαθλα από την Premier League, το FA Cup και το Champions League, προστιθέμενα στα εμπορικά έσοδα και τα έσοδα από τις ημέρες των αγώνων, είναι πιθανό να οδηγήσουν τα έσοδα της Σίτι σε πάνω από 650 εκατομμύρια λίρες, ενισχύοντας τη θέση της ως την πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Money League της Deloitte, η Σίτι ήταν στην κορυφή για το 2021/22, μπροστά από την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, και οι επιτυχίες της φετινής περιόδου είναι πιθανό να διευρύνουν αυτή τη διαφορά.

Το ρεκόρ της Premier League για τα ετήσια έσοδα είναι 627 εκατομμύρια λίρες, που σημείωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2018/19, αλλά η Σίτι πλησίασε σε αυτό την περασμένη σεζόν, αναφέροντας έσοδα 613 εκατ.λιρών, και θα καταρρίψει αυτό το ρεκόρ φέτος!

Η Σίτι έχει εγγυημένα περίπου 109 εκατομμύρια λίρες από την πορεία της στον τελικό του Champions League, από ένα μείγμα τηλεοπτικών μεταδόσεων και μπόνους απόδοσης, και θα λάβει επιπλέον 4 εκατομμύρια λίρες αν νικήσει την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη. Η κατάκτηση της Premier League για τέταρτη φορά σε πέντε σεζόν απέφερε έσοδα περίπου 172 εκατ. σε σύγκριση με 153 εκατ. το 2021/22.

Η κατανομή μέρους των τηλεοπτικών χρημάτων βασίζεται στη θέση στο πρωτάθλημα και η σεζόν 2022/23 είναι η πρώτη χρονιά σε ένα νέο κύκλο μετάδοσης, κατά τον οποίο τα επιπλέον έσοδα από τις διεθνείς μεταδόσεις κατανέμονται ανάλογα με το πού τερματίζει ένας σύλλογος στον πίνακα.

Κλείσιμο
Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας έδωσε στη Σίτι περίπου 5 εκατομμύρια λίρες σε χρηματικό έπαθλο, 2,3 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από την περσινή σεζόν, όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε στα ημιτελικά. Τα εμπορικά έσοδα της Σίτι ήταν 309,4 εκατομμύρια λίρες την περασμένη σεζόν, σημαντικά υψηλότερα από τη Γιουνάιτεντ (262 εκατομμύρια λίρες) και τη Λίβερπουλ (247 εκατομμύρια λίρες).

ΠΗΓΗ: https://www.gazzetta.gr/


Ειδήσεις σήμερα:

Ανατινάχτηκε πελώριο υδροηλεκτρικό φράγμα στη Χερσώνα - Τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος


Γιώργος Γεωργίου: Οι αντιφάσεις ενός cult ήρωα - Οι ατάκες του που δίχασαν


Συνεχίζεται το «γλέντι» στο Twitter για την πτήση που έχασε η Ζέτα Μακρυπούλια


----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης