Ντάνκαν Ρόμπινσον: O απρόσμενος ήρωας που πρέπει να παίζει για κάθε σεντ του συμβολαίου του (vid)

Ντάνκαν Ρόμπινσον: O απρόσμενος ήρωας που πρέπει να παίζει για κάθε σεντ του συμβολαίου του (vid)

Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον έλαβε ένα υπέρογκο συμβόλαιο, το οποίο τον υποχρεώνει να παίζει και να το κάνει καλά, αν θέλει να πληρωθεί. Ένας απλός σουτέρ, μετατρέπεται σε αφανή ήρωα των Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς του NBA

s3-basket
Ο Ντάνκαν Ρόμπινσον πρέπει να παίζει. Όχι μόνο για τη χαρά του μπάσκετμπολ. Αλλά και για να πληρωθεί. Στην κυριολεξία. Το 2021 ο σούτινγκ γκαρντ των Μαϊάμι Χιτ υπέγραψε ένα απίθανο συμβόλαιο αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο για παίκτη που δεν έχει προέλθει από τη διαδικασία του Draft.

Ο Ρόμπινσον αποκτήθηκε από τους Χιτ για να κάνει μία συγκεκριμένη δουλειά. Και την κάνει καλά. Σουτάρει σαν... διαβολεμένος, με ευστοχία που ξεπερνάει τη λογική. Και μέχρι να υπογράψει τη νέα του συμφωνία, έμοιαζε πολύτιμος στους Χιτ.

Και ας είχαν άλλον ένα παίκτη που μπορεί να κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα (Τάιλερ Χίρο). Ένας από τους λόγους που έχασε τη θέση του βασικού το 2022 ήταν και οι συμπαίκτης του. Αλλά και το step up άλλων παικτών των Χιτ.

Οι περισσότεροι κατηγόρησαν τον Ρόμπινσον πως... έκατσε στο συμβόλαιό του. Μόνο που αυτό τον κάνει να πράττει το ακριβώς αντίθετο. Μέσα σε αυτό υπάρχουν κάποιοι όροι, οι οποίοι αν δεν εκπληρωθούν, τότε ο Ρόμπινσον δεν θα πληρωθεί. Τόσο απλά!

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία, αν θέλει να φτάσει στα 90 εκατομμύρια (τα οποία δεν είναι φυσικά καθαρά, αφού υπάρχουν οι κάθε λογής φόροι);

Κλείσιμο
-Πρέπει να αγωνιστεί στο 75% των αγώνων των play-offs.
-Πρέπει να παίζει τουλάχιστον για 25 λεπτά σε κάθε αγώνα.
-Και τα 10 τελευταία εκατομμύρια του συμβολαίου του είναι εγγυημένα μόνο αν κατακτήσει το πρωτάθλημα

Μέχρι στιγμής, βρίσκεται μέσα στον πρώτο στόχο, όχι και στο δεύτερο. Μα το παιχνίδι του και ο ίδιος, μοιάζουν διαφορετικά.

Από σουτέρ πολυτελείας, ο Ρόμπινσον έχει γίνει ένας παίκτης που έμαθε να δημιουργεί. Να παίρνει την επαφή. Και το κυριότερο, να δημιουργεί δίχως μπάλα.

Το έδειξε στο 4ο δωδεκάλεπτο του Game 2 των τελικών, με 10 πόντους σε αυτό το διάστημα και 4/5 σουτ (2/3 τριπ., 2/2 διπ.,), 1 ασίστ σε 10:34 στο παρκέ.


Και μολονότι κομβικός, δεν αγωνίστηκε για τα 25 λεπτά που έπρεπε για να καλύψει τον όρο στο συμβόλαιό του (17:22).

Η κουλτούρα των Χιτ

Η κουλτούρα των Χιτ επιβάλλει δύο πράγματα. Το παλιό αναφέρει ότι όποιος και αν είσαι, rookie, σταρ, χωρίς να έχει γίνει draft, οφείλεις να παλεύεις για τη θέση και την ομάδα σου.

Το δεύτερο μοιάζει να έχει προστεθεί από τύπους σαν τον Τζίμι Μπάτλερ: Οι Χιτ δεν δίνουν μία για τις σκέψεις αυτών που είναι μακριά από την ομάδα. Δεν δίνουν μία για την κριτική. Χρειάζονται μόνο τρεις νίκες. Για να πάρουν ένα δακτυλίδι και ο Ρόμπινσον να πληρωθεί...

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης