Basket League, Καρδίτσα-Λαύριο 70-85: Τεράστιο «διπλό» παραμονής

Basket League, Καρδίτσα-Λαύριο 70-85: Τεράστιο «διπλό» παραμονής

Το Λαύριο (6-14) πέρασε νικηφόρα από την Καρδίτσα (4-16), επικρατώντας με 70-85 και σφράγισε την παραμονή στην Basket League

Lavrio
Το Λαύριο παρουσιάστηκε αντάξιο των περιστάσεων στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», παίζοντας ωραίο μπάσκετ και επικρατώντας της Καρδίτσας με 70-85.

Η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη είχε το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά του ματς ενώ εκμεταλλεύτηκε το άγχος και τις κακές επιλογές των γηπεδούχων, φτάνοντας τις έξι νίκες στην κανονική περίοδο και εξασφαλίζοντας την παραμονή στην Basket League.

Όσον αφορά την Καρδίτσα, έχει μπροστά της τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και θα παίξει τη... ζωή της στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου με τον Ιωνικό Νίκαιας στην έδρα της.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgfv1dhrohl)


Κλείσιμο
Ο αγώνας
Το Λαύριο βρήκε ρυθμό στην επίθεση και προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με διψήφια διαφορά όταν ο Σίριλ Λάντζεβαϊν σκόραρε για το 9-20 στο 8'.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 18-24, έχοντας ως σημείο αναφοράς στην επίθεση τον Αμερικανό φόργουορντ που σημείωσε 12 πόντους με 6/7 δίποντα σε αυτό το διάστημα απέναντι στην Καρδίτσα που επέμεινε δίχως επιτυχία στο μακρινό σουτ με 1/7 τρίποντα.

Ακολούθως ο Ζάρας σκόραρε για το 18-28 όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μειώνοντας σε 32-34 στο 18' με τον Ρομπέρτο Γκάλινατ. Τελικά, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη άντεξε στην πίεση και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 34-37 απέναντι στην Καρδίτσα που συνέχισε να σουτάρει με κακά ποσοστά στο τρίποντο και έκανε 7 λάθη.

Στη συνέχεια οι βολές του Γκάλινατ έκαναν το 37-40 ωστόσο το Λαύριο απάντησε με σερί 9-0 για το 37-49 με τον Τζάστιν Γκρέι. Μάλιστα ο Λάντζεβαϊν σκόραρε για το +16 των φιλοξενούμενων κάνοντας το 39-55 στο 26'. Οι συνεχόμενοι πόντοι των Έβανς και Πρίτζετ έκαναν το 50-61 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος ενώ ο Γκάλινατ προσπάθησε να κρατήσει όρθια την Καρδίτσα, μειώνοντας σε 58-63 στο 32'.

Παρ' όλα αυτά, τα δυο συνεχόμενα τρίποντα του Γκρέι και οι πρωτοβουλίες του Λάντζεβαϊν δημιούργησαν ξανά... μαξιλαράκι ασφαλείας για το Λαύριο που διατήρησε το προβάδισμα ως το φινάλε. Το τρίποντο του Τζάστιν Γκρέι για το 64-80 στα 2:33 για το φινάλε έδωσε τη χαριστική βολή στην Καρδίτσα, με το Λαύριο να πανηγυρίζει τη σπουδαία νίκη με 70-85.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 34-37, 50-61, 70-85.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μεγάλα σουτ του Τζάστιν Γκρέι στην τέταρτη περίοδο. Η Καρδίτσα έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει όμως ο Αμερικανός πέτυχε τρία μεγάλα τρίποντα που σφράγισαν το «διπλό».

ΟΙ MVPs: Ο Τζάστιν Γκρέι κουβάλησε επιθετικά το Λαύριο έχοντας 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Όσον αφορά τον Σίριλ Λάντζεβαϊν, έκανε double-double με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Φλαγκ βοήθησε το Λαύριο με 11 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χάντερ έμεινε στους 4 πόντους με 2/4 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Καρδίτσα τελείωσε το ματς με 3/22 τρίποντα.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Το Λαύριο είχε επικρατήσει της Καρδίτσας με 81-80 στο κλειστό της Λαυρεωτικής, κάνοντας το 2/2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το ένστικτο της επιβίωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Καρδίτσα, εκεί όπου το Λαύριο είχε το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του ματς και κάθε φορά που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, η ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη έβρισκε λύσεις, παίζοντας ωραίο μπάσκετ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπορέλ: Ανεύθυνη κλιμάκωση και απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Κρήτη: Επέστρεφε από επίσκεψη στον πατέρα του συντρόφου της η 22χρονη - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ για ένα... repost
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης