Basket League Περιστέρι bwin - Κολοσσός Ρόδου 88-78: Καθάρισε στο τέλος με Κασελάκη, Φρανσίσκο

Basket League Περιστέρι bwin - Κολοσσός Ρόδου 88-78: Καθάρισε στο τέλος με Κασελάκη, Φρανσίσκο

Με πρωταγωνιστές τους Κασελάκη και Φρανσίσκο στο φινάλε, το Περιστέρι υπέταξε τον Κολοσσό με 88-78 στην 20ή αγωνιστική της Basket League

kaselakis
Σε ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό, ένταση και μεγάλα καλάθια από κάθε πλευρά, το Περιστέρι bwin αποδείχθηκε πιο ψύχραιμο στο φινάλε και επικράτησε 88-78 του Κολοσσού Ρόδου, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Κασελάκη.

Ο Έλληνας φόργουορντ σταμάτησε στους 21 πόντους με 4/7 τρίποντα, έχοντας βοηθό στο φινάλε τον Φρανσίσκο (15π.) με μεγάλα σουτ, αλλά και τους Ντένμον (16π., 4ασ., 4ρ.), Μπίλαν (13π., 11ρ.) να δίνουν λύσεις σε όλη τη διάρκεια.

Ο Κολοσσός που το πάλεψε από το τρίποντο, είχε πρώτο σκόρερ τον Κόφεϊ με 17 και με 13 τον Ντίξον.

Ο αγώνας
Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες από το ξεκίνημα, με τα μεγάλα τους «όπλα» να παίρνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση και τον ρυθμό να παραμένει ξέφρενος. Το Περιστέρι προηγήθηκε με 11-3 και λίγο αργότερα με 20-13 (8'), έχοντας σημαδέψει στο χαμηλό ποστ τον Μπίλαν, όμως ο Κολοσσός είχε τις απαντήσεις. Ο Μορέιρα μπόρεσε να δώσει λύσεις κοντά στη ρακέτα και ο Γιανγκ από μακριά έδωσε το έναυσμα της ανατροπής για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 24-25 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgcs48rurvt)
Κλείσιμο


Επί ένα ολόκληρο ημίχρονο κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ο Κασελάκης έγινε γρήγορα διψήφιος και οδήγησε την επίθεση του Περιστερίου, αλλά ο Κολοσσός έβρισκε διαρκώς μεγάλα σουτ. Ο Ντίξον μείωσε σε 37-36 (18') και αφού οι Σμιθ, Φρανσίσκο αντάλλαξαν τρίποντα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στην ισορροπία του 43-43.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgcxyik5l8p)


Το δίδυμο των Ντίξον και Μορέιρα έκανε τη διαφορά και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Οι δυο τους έχτισαν ένα μικρό +6 (49-55), αλλά οι παίκτες του Σπανούλη είχαν τις απαντήσεις και ο Χάμερ από απόσταση ισοφάρισε στους 60 (27'), με τον Μαρκίς Τιγκ να σκοράρει ένα εντυπωσιακό buzzer beater για το 66-66.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgdczp6l5wh)


Ένα προσωπικό ξέσπασμα του Φρανσίσκο με έξι πόντους διαμόρφωσε το 72-68. Ο Κασελάκης φτάνοντας τους 21 πόντους συνέχισε τη δράση του και οι παίκτες του Σπανούλη μπήκαν με +5 στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgds0b7bqg9)


Οι Ροδίτες έχασαν αρκετές ευκαιρίες να μειώσουν και ο Φρανσίσκο σκόραρε άλλους 4 πόντους για το 83-76 (38'). Ο Χάμερ έδωσε τη χαριστική βολή για το 85-78, ένα λεπτό πριν το φινάλε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-25, 43-43, 66-66, 88-78

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξέσπασμα του Φρανσίσκο. Ο Γάλλος πέτυχε 10 καθοριστικούς πόντους στην τελευταία περίοδο και το Περιστέρι από το 66-68 έφτασε στο 75-68, μην κοιτώντας πίσω.

Ο MVP: Ο Λεωνίδας Κασελάκης με 21 πόντους, 3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα έγειρε την πλάστιγγα προς τους γηπεδούχους.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σιλβέν Φρανσίσκο με 10 από τους 15 πόντους του στην τελευταία περίοδο.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν άστοχος με 2/5 εντός παιδιάς αλλά και 7 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 5/13 βολές του Κολοσσού.


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Κολοσσός είχε επικρατήσει με 6 πόντους και έτσι έχασε τη διαφορά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στο κυνήγι της 3ης θέσης το Περιστέρι συνεχίζει να κάνει σταθερά βήματα, έχοντας ένα πολύ γεμάτο ρόστερ για να αντιμετωπίσει την πίεση που του ασκεί η ΑΕΚ στη βαθμολογία.

Ειδήσεις σήμερα:

Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ για ένα... repost

Η αλβανική γλώσσα και η συνεισφορά της στα ελληνικά

Ο... σεισμός από την «κωλοτούμπα» Ερντογάν με ευχές για το 1821(!)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης