Euro 2024 προκριματικά, Γαλλία - Ολλανδία 4-0: Έκρυψαν την μπάλα οι τρικολόρ!

Euro 2024 προκριματικά, Γαλλία - Ολλανδία 4-0: Έκρυψαν την μπάλα οι τρικολόρ!

Τρομερό ντεμπούτο για τη Γαλλία στα προκριματικά του Euro 2024 - Ο Γκριεζμάν και ο Ουπαμεκακό τα άλλα γκολ - Έχασε πέναλτι η Ολλανδία

26977641
Tο γνωρίζαμε, μας το επιβεβαίωσε: Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του δεύτερου προκριματικού ομίλου του Euro2024, όπου μετέχει και η Εθνική Ελλάδας. Οι δευτεραθλητές Κόσμου, στην πρεμιέρα των προκριματικών, διέλυσαν την ελλιπή Ολλανδία (4-0) στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού και πήραν ήδη κεφάλι στη μάχη της πρόκρισης.

Με παρόντες στο γήπεδο τους αποχωρήσαντες πλέον Ούγκο Γιορίς και Ραφαέλ Βαράν, οι οποίοι και τιμήθηκαν για την προσφορά τους, ο Ντιντιέ Ντεσάν ξεκίνησε τον Ραντάλ Κολό Μουανί στην κορυφη της επίθεσης, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να κάνει πρεμιέρα ως αρχηγός και να τιμάει το περιβραχιόνιο και με το παραπάνω.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Δείτε ΕΔΩ το 3-0 

Δείτε ΕΔΩ το 4-0 

Κλείσιμο
Με οκτώ (!) απουσίες ο Ρόναλντ Κούμαν, αφού στον τιμωρημένο Ντάμφρις και στους τραυματίες Ντε Γιονγκ – Μπεργκβάιν προστέθηκαν λόγω… χαλασμένου κοτόπουλου κάρυ το βράδυ της Τετάρτης (22/03) οι Ντε Λιχτ, Φέερμαν, Μπότμαν, Γκάκπο και Βερμπρούγκεν.

Ένα 20λεπτο… κόλαση και 3-0!
Εντυπωσιακή η Γαλλία στο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου προηγήθηκε 3-0 και έχασε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, με τους Οράνιε να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν για να σταματήσουν τον μπλε… τυφώνα.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο υπαρχηγός Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Εμπαπέ και ο αρχηγός σέρβιρε στον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης για το 1-0 με σουτ στη κίνηση μέσα από την περιοχή.



Από εκτελεστής, ο Γκριεζμάν έγινε δημιουργός στο όγδοο λεπτό, όταν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γιάσπερ Σίλεσεν έκανε άστοχη έξοδο και, από κοντά, ο Νταγιό Ουπαμεκανό «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς πριν από το δεκάλεπτο.

Ο Εμπαπέ  με τεράστιο κίνητρο ως αρχηγός, δεν θα μπορούσε να λείψει από το… πάρτι και, στο 21’, είπε «merci» στον Ορελιέν Τσουαμενί και διαμόρφωσε το 3-0, με τον Κολό Μουανί να αφήνει πολύ ωραία την μπάλα να περάσει για τον αρχηγό του, ο οποίος έφτασε (με το τέρμα στο φινάλε του αγώνα) τα είκοσι γκολ στα 17 τελευταία του παιχνίδια με την εθνική ομάδα!

Κερασάκι με γκολάρα ο Εμπαπέ 
Παρά τα τρία γκολ, τα πιο γρήγορα της Γαλλίας (20 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα) εδώ και 70 (!) χρόνια και τα τρία σε δέκα λεπτά κόντρα στο Λουξεμβούργο (17 Δεκεμβρίου του 1953), οι Μπλε δεν σταμάτησαν να επιτίθενται.

Ευκαιρίες με Τεό Ερναντές, Μπαπέ και Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο Σίλεσεν αποτρέπει το 4-0 σε κεφαλιά του Ιμπραχίμα Κονατέ, με την ανήμπορη να αντιδράσει Ολλανδία να «απαντάει» μόνο με μια ευκαιρία του Τσάβι Σίμονς.

Ο Κούμαν έκανε μια γρήγορη αλλαγή με την είσοδο του Βάουτ Βέγχκορστ αντί του Κένεθ Τέιλορ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας. Το ματς από το εικοσάλεπτο και μετά μάλλον… περίσσευε, με τους Γάλλους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και τους Ολλανδούς να χάνουν μια καλή ευκαιρία σε εκτέλεση φάουλ του Μέμφις Ντεπάι.

Ντεσάν και Κούμαν άρχισαν το καρουσέλ των αλλαγών στο τελευταίο ημίωρο, ο Εμπαπέ έψαξε μετά μανίας το δεύτερό του γκολ και το πέτυχε στο 88’ με εξαιρετικό σουτ, βάζοντας το ιδανικό κερασάκι σε μια ονειρεμένη βραδιά για τους Μπλε, με τους φιλάθλους να τραγουδούν εκστασιασμένοι την «Μασσαλιώτιδα» στις εξέδρες.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μαϊνάν – Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ερναντές – Τσουαμενί (76’ Καμαβινγκά), Ραμπιό (89’ Τιράμ) – Κομάν (67’ Ντιαμπί), Γκριεζμάν (76’ Φοφανά), Εμπαπέ – Κολό Μουανί (76’ Ζιρού).

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν – Τίμπερ, Γκεερτρουΐντα (87’ λ. τρ. Μαλάσια), Φαν Ντάικ, Ακέ – Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (67’ Μπλιντ), Τέιλορ (33’ Βέγκχορστ) – Μπεργκχάους (68’ Μάλεν), Ντεπάι, Σίμονς (68’ Κλάασεν).

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

«Κάποιοι δεν μας γουστάρουν επειδή κάνουμε τη δουλειά μας» - Τι λέει ο αρχαιολόγος που ξυλοκοπήθηκε στη Μύκονο

«Είμαι στο εξωτερικό μαζί με το παιδί μου» - Επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. η 26χρονη από τη Χαλκιδική


Γέμισε νιάτα το κέντρο της Αθήνας για την μαθητική παρέλαση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης