Euro 2024 προκριματικά, Ιταλία-Αγγλία 1-2: Διπλό στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

Euro 2024 προκριματικά, Ιταλία-Αγγλία 1-2: Διπλό στο «Ντιέγκο Μαραντόνα»

Η Αγγλία πήρε το ντέρμπι της πρεμιέρας του 3ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 απέναντι στην Ιταλία - Γκολ και ρεκόρ ο Κέιν - Τελείωσε με 1-0 η Αγγλία

26973802
Στο γήπεδο που φέρει το όνομα ενός από τους… τιμωρούς της, το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» της Νάπολης, η Αγγλία πήρε μια από τις πιο σημαντικές της νίκες τα τελευταία χρόνια. Τα Τρία Λιοντάρια νίκησαν την Ιταλία (2-1), πανηγύρισαν «διπλό» επί ιταλικού εδάφους μετά από 62 (!) χρόνια, έκαναν ιδανική πρεμιέρα στον τρίτο όμιλο των προκριματικών του Euro2024 και ο Χάρι Κέιν απολαμβάνει πλέον την μοναξιά στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα.

Δείτε ΕΔΩ το 0-1 

Δείτε ΕΔΩ το 0-2 

Δείτε ΕΔΩ το 1-2 

Η Σκουάντρα Ατζούρα, η οποία είχε 14 διαδοχικές νίκες και σαράντα σερί ματς αήττητη σε προκριματικά Euro(34 νίκες - έξι ισοπαλίες), είδε τα σερί της να διακόπντονται με δραματικό τρόπο στο φινάλε, πληρώνοντας τις απουσίες της, αλλά και την αδυναμία της να ακολουθήσει τον ρυθμό των Άγγλων στο πρώτο μέρος.

Χωρίς τον Λεονάρντο Μπονούτσι, τον Φεντερίκο Κιέζα και τον Τσίρο Ιμόμπιλε, μεταξύ άλλων, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκίνησε στην ενδεκάδα τον πρωτοεμφανιζόμενο Ματέο Ρετέγκι, πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα της Αργεντινής με τη φανέλα της Τίγκρε.

Κλείσιμο
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, χωρίς Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, Μέισον Μάουντ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μάρκους Ράσφορντ, ξεκίνησε τον Χάρι Μαγκουάιρ στο κέντρο της άμυνας και τον Κάλβιν Φίλιπς στην μεσαία γραμμή.

Αγγλική κυριαρχία, ιστορικός Κέιν
Το πρώτο 45λεπτο άνηκε αποκλειστικά στην Αγγλία η οποία, μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, κυριάρχησε με τον ρυθμό και την πίεση ψηλά, κόντρα σε μια Ιταλία που έδειχνε ανήμπορη να κάνει το ίδιο και, κυρίως, με αποτελεσματικό τρόπο.

Οι φιλοξενούμενοι, αφού απείλησαν με σουτ – φαρμάκι του (πανταχού παρόντα) Τζουντ Μπέλινγκχαμ, κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς, με σουτ του Ντέκλας Ράις μέσα από την περιοχή, παίρνοντας το ριμπάουντ σε σουτ του Κέιν (13’).

Το γκολ του Ράις έλυσε ακόμα περισσότερα τα πόδια των Άγγλων, οι οποίοι απείλησαν εκ νέου με σουτ λίγο άουτ του Φίλιπς, άντεξαν χωρίς προβλήματα την… κάτι σαν πίεση των Ιταλών και, λίγο πριν από την ανάπαυλα, «χτύπησαν» ξανά.

Ύστερα από νέο κόρνερ του Μπουκάγιο Σάκα, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο και ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε ορθά την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Ο Κέιν, μοιραίος με το χαμένο πέναλτι στον προημιτελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Γαλλία, δεν λάθεψε αυτή την φορά, νίκησε τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα και έγραψε ιστορία, αφού ξεπέρασε τον Γουέιν Ρούνεϊ και, με 54 γκολ, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Τριών Λιονταριών (44’).

Η κυριαρχία της Αγγλίας ήταν εμφατική και, αν ο Τζακ Γκρίλις δεν έπιανε άσχημα το σουτ από ιδανικό σημείο μέσα από την περιοχή ύστερα από γύρισμα του Κέιν, λίγο μετά το γκολ του τελευταίου, θα είχε προλάβει να πετύχει και τρίτο γκολ.

Ντεμπούτο με γκολ για τον Ρετέγκι...
Η Ιταλία, χωρίς ουσιαστικά τίποτα να χάσει πλέον, μπήκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο δεύτερο μέρος, κάτι που άλλωστε δεν ήταν και ιδιαιτέρως… δύσκολο, με βάση την εικόνα της στο πρώτο 45λεπτο.

Εκμεταλλευόμενη την χαλάρωση της Αγγλίας (τι είχες Γκάρεθ μου, τι είχα πάντα…) και ένα λάθος του Μαγκουάιρ, ο Νικολό Μπαρέλα βρήκε τον Λορέντσο Πελεγκρίνι και αυτός με ωραία πάσα μέσα στην περιοχή τον πρωτάρη Ρετέγκι, ο οποίος με άψογο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τζόρνταν Πίκφορντ, έβαλε ξανά την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο παιχνίδι και μαζί και τον κόσμο, ο οποίος είχε σιωπήσει στις εξέδρες (56’).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πριν από το γκολ είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Πελεγκρίνι, ανέβασαν ρυθμούς και πίεση, χωρίς πάντως να απειλήσουν με πειστικό τρόπο την αγγλική εστία, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Σάντρο Τονάλι.

...και κόκκινη - εξπρές στον Σο
Η Αγγλία έδειχνε να ελέγχει το ματς αλλά, το τελευταίο δεκάλεπτο, έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Λουκ Σο αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λιγότερα από δύο λεπτά, πρώτα για φάουλ σε αντίπαλο και, στη συνέχεια, για… καθυστέρηση!

Ο Σάουθγκεϊτ έβαλε άμεσα τον Κίεραν Τρίπιερ αντί του Φιλ Φόντεν (πρόλαβε να παίξει μόλις δώδεκα λεπτά…) για να έχει ισορροπία στην άμυνα και έριξε Ρις Τζέιμς και Κόνορ Γκάλαχερ στα χαφ για μεγαλύτερο έλεγχο, ο Μαντσίνι τα έπαιξε όλα και με την είσοδο του Τζιανλούκα Σκαμάκα, η Ιταλία έκλεισε την Αγγλία στα καρέ της, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε ποτέ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Τολόι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα (62’ Κριστάντε), Ζορζίνιο (69’ Τονάλι), Βεράτι (88’ Σκαμάκα) – Μπεράρντι (62’ Πολιτάνο), Ρετέγκι, Πελεγκρίνι (69’ Γκνόντο).

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Φίλιπς - Σάκα (85’ Τζέιμς), Μπέλινγκχαμ (85’ Γκάλαχερ), Γκρίλις (69’ Φόντεν – 81’ Τρίπιερ) – Κέιν.

Πηγή: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Παρέλαση με λαμπερό ήλιο! - Ανεβαίνει η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο - Ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου

«Ήθελε να τρομάξει τη μητέρα των παιδιών του» - Στον ανακριτή ο 62χρονος για την απόπειρα κατά των παιδιών του

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης - Παρέμβαση για επιτάχυνση των επενδύσεων στην αγορά ενέργειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης