Α1 μπάσκετ γυναικών, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 76-69: Πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Α1 μπάσκετ γυναικών, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 76-69: Πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Σε ένα ντέρμπι με αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος, εναλλαγές στο σκορ κι ένταση, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή επικρατώντας 76-69 του Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ

5838749
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι έδωσαν «μάχη» στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ, με τον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών να «βάφεται» ερυθρόλευκος (76-69). Αμφότερες οι ομάδες προσέφεραν ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό, εναλλαγές στο προβάδισμα και δυνατές μονομαχίες, με τελικό νικητή τις Ερυθρόλευκες που πήραν προβάδισμα στις νίκες (2-1) έναντι του μεγάλου αντιπάλου τους.



Οι γηπεδούχες εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένες, πιο πεισμωμένες και έπαιξαν και για την αρχηγό τους Εβίνα Σταμάτη (που τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενη λίγο πριν το ημίχρονο)στο τελευταίο δεκάλεπτο και με αιχμή του δόρατος την φοβερή Γκούσταφσον (24π. 14ρ.) πήραν τον πρώτο τελικό και βρίσκονται δύο νίκες μακριά από τη διατήρηση του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι» για σχεδόν 35 λεπτά. Στην τέραρτη και τελευταία περίοδο οι «ερυρόλευκες» έπαιξαν πιο δυνατή άμυνα και κατάφεραν να χτίσουν ένα προβάδισμα διατηρώντας το ως το τέλος.

Ο Ολυμπιακός με την ορμή του κόσμου του κατάφερε αρχικά να πάρει ένα προβάδισμα (11-5) χάρις σε ένα σερί 8-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως οι «πράσινες» απάντησαν μην επιτρέποντας στις γηπεδούχες να ξεφγύουν και με δικό του επιμένους 11-2 πήραν εκείνες τα ηνία του ματς. Το 20-18 του πρώτου δεκαλέπτου «φωτογραφίζει» τη δυναμική του αγώνα.Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχες μπήκαν δυναμικά και έφτασαν στο +10 (28-18), με τον Πναθηναϊκό και πάλι να «απαντά» όντας πολύ εύστοχος από το τρίποντο. Ο τραυματισμός της αρχηγού του, Εβίνας Σταμάτη αποσυντόνισε για κάποια λεπτά τον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά έκλεισε το ημίχρονο στο 38-37.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι! Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να έχει σε καλή ημέρα την Χριστινάκη που απαντούσε κάθε φορά που οι γηπεδούχες επιχειρούσαν να τρέξουν κάποιο σερί. Με «όπλο» την άμυνα οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν με 56-51 και διατήρησαν τα ηνία του ματς και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο. Περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος ο Ολυμπιακός πήρε διψήφιο προβάδισμα (70-60) αλλά και 74-62 (στη μέγιστη τιμή της η διαφορά) λίγο αργότερα. Οι «πράσινες» προσπάθησαν στο τελευταίο λεπτό να αντεπιτεθούν με Κάρτερ και Χριστινάκη αλλά δεν κατέστη εφικτό, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 76-69.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 38-37, 56-51, 76-69

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Σταμολάμπρου 11, Σταμάτη 3 (1), Αγιούσο 6 (1/9 σουτ, 1 τρίποντο, 6 ασίστ), Σπυριδοπούλου 5 (1), Σύρρα 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Γκούσταφσον 24 (14 ριμπάουντ), Νικολοπούλου 13 (8 ριμπάουντ), Διέλα 1, Σουκ 8

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Καπογιάννη): Κωτούλα 3 (1), Παυλοπούλου 8 (2), Πότερ 8, Σωτηρίου 11 (3), Αλεξανδρή, Παλάσκα, Χριστινάκη 24 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Κάρτερ 15 (2), Θεοδωρομανωλάκη, Χαιριστανίδου

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε... συγχωροχάρτι και επέστρεψε αναβαπτισμένος ο Πολάκης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα - Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα

Κλειστό μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας για τον Ημιμαραθώνιο - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης