Basket League, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 74-76: Πέρασε από το ΟΑΚΑ

Basket League, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 74-76: Πέρασε από το ΟΑΚΑ

Για 12η σερί φορά και για 2η στη φετινή σεζόν στη Basket League ο Ολυμπιακός κέρδισε τον αξιόμαχο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

5839394
Μπορεί οι «πράσινοι» να παρουσιάστηκαν πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο.

Ακόμα και χωρίς να υπάρχει σκοπιμότητα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «λυγίσουν» τον πολύ πιο βελτιωμένο Παναθηναϊκό και να αυξήσουν την «ψαλίδα» του σερί στο 12-0. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έλεγχε απόλυτα το ματς από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, ο οποίος ωστόσο έμελλε να κριθεί στην τελευταία κατοχή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crahvbp89h4p)


Οι «πράσινοι» είχαν την τύχη του αγώνα στα χέρια τους αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cragv3nkm3op)
Κλείσιμο


Ο Μπέικον είχε κλειστεί καλά από την άμυνα του Ολυμπιακού που επέλεξε να μην κάνει φάουλ και ο Γουίλιαμς έφτασε σε ένα κάκιστο τελείωμα το οποίο χάρισε στους «ερυθρόλευκους» άλλη μια νίκη στα ντέρμπι των «αιωνίων».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cragg007nyfl)


Το ματς
Στο ξεκίνημα του ματς ήταν εμφανέστατη η πρόθεση του Παναθηναϊκού να περάσει τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και με τον Γκουντάιτις που ήταν πενταδάτος να φορτώσει με φάουλ τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Και εν μέρει το κατάφερε καθώς ο Φαλ πήγε νωρίς στον πάγκο με δύο φάουλ. Παρόλα αυτά η καλή κυκλοφορία που έδειξε για άλλη μια φορά η ομάδα του Πειραιά, έφερε τους φιλοξενούμενους στο +6 (8-14) έχοντας πάρει σκορ έξω από τα 6.75 μέτρα δια χειρός Κάνααν και Βεζένκοβ. Ο Παναθηναϊκός είχε τις «απαντήσεις» από την περιφέρεια με τον Πάρις Λι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να κλείσουν το δεκάλεπτο ισόπαλες στους 21 πόντους. Ο Ολυμπιακός είχε 4/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα έναντι 3/4 των γηπεδούχων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crafti0nplb5)


Βέβαια η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική. Ναι μεν οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 23-21 αλλά ακολούθησε ένα επιμέρους 14-2 του Ολυμπιακού με το οποίο εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο +10 (25-35). Ο Μπολομπόι τα είχε πάει εξαιρετικά απέναντι στον Παπαγιάννη και ήταν ο παίκτης-κλειδί του Μπαρτζώκα για το ξέσπασμα στην δεύτερη περίοδο. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ίδια ευστοχία όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να διατηρήσουν τον δείκτη του σκορ σε διψήφιες διαφορές και να τη στείλουν για πρώτη φορά στο +12 (33-45) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου το οποίο έκλεισε στο 38-46 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crafdcbig061)


Ουσιαστικά η διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός (έχοντας μπροστάρη τον ΜακΚίσικ) είχε υποχρεώσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του σε 2/7 τρίποντα και σε 7/15 εντός παιδιάς στο σύνολο. Επιπλέον οι «πράσινοι» είχαν 7 λάθη έναντι μόλις 3 των φιλοξενούμενων οι οποίοι σούταραν στο πρώτο ημίχρονο με 9/17 στα δίποντα, 8/15 στα τρίποντα και 4/6 βολές, ενώ είχαν μοιράσει και 15 ασίστ! Αντίστοιχα υπήρχε ισορροπία στα ριμπάουντ (από 15 η κάθε ομάδα).




Λίγο μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου η διαφορά επέστρεψε στο +11 για τον Ολυμπιακό (38-49) ύστερα από 3/3 βολές του Κάνααν. Ο Αμερικανός ήταν εκείνος που «έκοψε» και το σερί που προσπαθούσε να «χτίσει» ο Παναθηναϊκός για το 44-49 του 23' κρατώντας την διαφορά για την ομάδα σε απόσταση τριών κατοχών (44-52 στο 24') πριν επιστρέψει σε διψήφιο νούμερο (46-56) στα μέσα της 3ης περιόδου. Όμως το τάιμ άουτ του Σερέλη οδήγησε τους «πράσινους» σε 6-0 σερί για το 52-56 ένα λεπτό αργότερα. Το «πράσινο» επιμέρους έφτασε και στο 12-3 για το 58-59 του 30'. Η επιστροφή του Μπέικον στο παρκέ, σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες του Μαντζούκα και του Γκουντάιτις ήταν τα στοιχεία εκείνα για την επαναφορά των γηπεδούχων στο ματς.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crah9s1ro8pd)
 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cragrjln882x)


Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό στο +4 (58-62) με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ενώ μία άστοχη προσπάθεια και ένα λάθος του Μποχωρίδη έδωσαν την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να ανοίξουν και άλλο την ψαλίδα της διαφοράς. Κάτι που έγινε σε δεύτερο χρόνο για το 58-65 στο 33'. Ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με δικό τους σερί 6-0 και πήραν εκ νέου το μομέντουμ στο ματς.




Οι γηπεδούχοι μπορεί να προσπαθούσαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ (61-66 στο 35' και 63-68 στο 36). Ο δείκτης του σκορ είχε επιστρέψει στο +8 για τον Ολυμπιακό (63-71) με γκολ φάουλ του Σλούκα από το 5ο φάουλ του Γκουντάιτις, αλλά ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κάνει την ύστατη προσπάθεια για τη νίκη μειώνοντας σε 74-75 στα 23'' με τρίποντο του Μπέικον.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crah5fuav3pl)


Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε... συγχωροχάρτι και επέστρεψε αναβαπτισμένος ο Πολάκης

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από σήμερα - Σκαμπανεβάσματα μέσα στην εβδομάδα

Κλειστό μέχρι το μεσημέρι το κέντρο της Αθήνας για τον Ημιμαραθώνιο - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης