Basket League, Ολυμπιακός-Προμηθέας 89-77: Έβγαλε την υποχρέωση

Basket League, Ολυμπιακός-Προμηθέας 89-77: Έβγαλε την υποχρέωση

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος (8/36τρ.), ο Προμηθέας στο 34' διεκδικούσε τη νίκη (68-63) όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» συνδέθηκαν με το καλάθι και νίκησαν 89-77

5830657
Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στην Basket League και παρέμεινε αήττητος και με διαφορά δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν του Προμηθέα με 89-77 όμως είχαν χαμηλά ποσοστά από τη γραμμή των τριών πόντων (8/36) ενώ και οι Πατρινοί παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί μέχρι και το 34’ (68-63).

Ο Ολυμπιακός με το καθιερωμένο «όπλο» της καλής κυκλοφορίας της μπάλας βρήκε πόντους από Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Κάνααν με αποτέλεσμα να προηγηθεί 13-5 (4’). Το τάιμ άουτ των φιλοξενούμενων και οι αλλαγές του Χριστόπουλου δεν άλλαξαν την εικόνα του ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» ακούμπησαν τη μπάλα στον Φαλ, βρήκαν και τον Κάνααν «ζεστό» με 2/2 σουτ από τα 6.75 και προηγήθηκαν 24-9 (8’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4i2ti04ps9)


Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους παίκτες του Ολυμπιακού να βρίσκουν ελεύθερα σουτ, αλλά όχι και στόχο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μεγάλη αλλαγή στη διαφορά του σκορ (32-22, 15’). Ο Τόμασον με 5 σερί πόντους πρόσφερε βοήθεια στον Μουράτο ο οποίος ήταν η μόνη αξιόπιστη λύση των Πατρινών οι οποίοι μείωσαν σε 35-27 (19’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr4hwds1ojyp)
Κλείσιμο


Ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος να μην αφήσει ελπίδες στους Πατρινούς και παρά την αστοχία από μακρινή απόσταση βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί 51-37 (25’). Ο Μουράτος όμως ήταν ασταμάτητος και φρόντισε όχι απλά να κρατήσει «ζωντανό» τον Προμηθέα αλλά με τον Ντάγκουμπιτς να προσφέρει πόντους, μπήκε στη διεκδίκηση της νίκης (57-54, 30’).

Όσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις (Τόμασον), τόσο οι γηπεδούχοι εκνευρίζονταν και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (68-63, 34’). Ο Πίτερς με 8 διαδοχικούς πόντους και με την ομαδική δουλειά στην άμυνα να υποχρεώνει σε άστοχα σουτ τους Πατρινούς το σκορ άλλαξε (77-65, 3’) και μπήκαν οι βάσεις για μία ακόμη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος ο Προμηθέας μείωσε στους 3 πόντους κι έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 35’ (68-63). Σε εκείνο το σημείο ο Άλεκ Πίτερς συνδέθηκε με το καλάθι, ο Προμηθέας αστόχησε σε τρία σουτ με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει σε διψήφιο επίπεδο πόντων και να μην υπάρξει ανησυχία.

MVP: Ο Μουσταφά Φαλ ολοκλήρωσε με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Βοήθησε αρκετά στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άλεκ Πίτερς ήταν άστοχος (1/5τρ.), αλλά πρόσφερε 16 πόντους. Ο Μπολομπόι είχε 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και ο Βεζένκοβ 12 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Άρνολντας Κουλμπόκα τελείωσε το ματς με 1/9 σουτ (0/6τρ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες σούταραν με 75% στα δίποντα, αλλά μόλις 22% στα τρίποντα. Οι νικητές έδωσαν 24 ασίστ, έκαναν μόλις 8 λάθη ενώ ο Προμηθέας είχε 33% από τα 6.75 και 13 λάθη.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Δεν τίθεται θέμα ισοβαθμίας φυσικά με τον Ολυμπιακό να έχει φύγει νικητής από την Πάτρα στο ματς του πρώτου γύρου.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τις λύσεις που ήθελα από μακρινή απόσταση αν και οι παίκτες του επέμεναν αρκετά. Ο Προμηθέας επιβεβαίωσε τη βελτίωσή του, ήταν άκρως ανταγωνιστικός, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο αστόχησε στα σουτ που θα έκαναν τη διαφορά.

Οι Πειραιώτες στο τέλος έπαιξαν καλύτερη άμυνα και είδαν τον Πίτερς να πλησιάζει στο καλάθι προσφέροντας εύκολους πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 42-30, 59-54, 89-77

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο

Όσκαρ: Από τον Μπενίνι στον Μπρόντι - Οι πιο… άβολες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης