Super League 1, Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Με φόρα στα play offs, φουλ για Ευρώπη

Super League 1, Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Με φόρα στα play offs, φουλ για Ευρώπη

Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8', αλλά ήταν ανώτερος του ΠΑΣ Γιάννινα ο Αρης και νίκησε σχετικά εύκολα με 3-1, ξεπερνώντας το Βόλο και φτάνοντας ξανά στην πέμπτη θέση

5831090
Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν και πάλι απολαυστικός, ο δε Ματέο Γκαρσία έκανε ένα από τα πιο ουσιαστικά παιχνίδια του και ο Άρης έδειξε προσωπικότητα καθώς έβγαλε αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1, 7’). Οι δύο μέσοι του Άρη «έγραψαν» την ανατροπή για την ομάδα τους στο πρώτο ημίχρονο ενώ από τη δεύτερη ασίστ του Ράφαελ Καμάτσο στο παιχνίδι, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά βρήκε το παρθενικό γκολ του στη δεύτερη θητεία του στους «κίτρινους».

Οι αλλαγές του Τερζή και το σχήμα ανάγκης του ΠΑΣ
Από τις πέντε αλλαγές του Τόλη Τερζή στην 11αδα του Άρη, οι τρεις αφορούσαν παίκτες που είχαν καιρό να χρησιμοποιηθούν στο βασικό σχήμα. Ο Μάριος Σιαμπάνης επέστρεψε έπειτα από 13 μήνες(!) σε αγώνα Πρωταθλήματος κι εκείνη την ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα στο κύκνειο άσμα του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία. Σαλέμ Εμπακατά και Ράφαελ Καμάτσο επέστρεψαν έπειτα από έναν γύρο! Ο προπονητής του Άρη επέλεξε 4-2-3-1 με τους Ντουκουρε, Νταρίντα σε ρόλο αμυντικών χαφ, Ματέο Γκαρσία και Καμάτσο ήταν στα άκρα ενώ ο Λούις Πάλμα έπαιξε πίσω από τον Καμαρα. Ο ΠΑΣ είχε να διαχειριστεί ένα σωρό απουσίες, αυτές έδωσαν την πρώτη συμμετοχή (στο αριστερό άκρο της άμυνας) στον Αντρέι Ράντου. Εραμούσπε-Μπακαδήμας παρέμεινε το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τριάδα στον άξονα τους Μπιλμπάο, Ριέντρα και Λιάσο και στην επίθεση τους Τζίμα, Μπάλαν, Μορέιρα.

Η «γκάφα» του Μπράμπετς και ο Λιάσος
Ο ρόλος της κάθε ομάδας φάνηκε από τα πρώτα λεπτά καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αμυντικογενή λογική στο παιχνίδι του. Αυτή θα μπορούσε να είχε «γκρεμιστεί» στο 4ο λεπτό αλλά αυτή η αχρείαστη επαφή που έκανε ο Μπράμπετς – μετά από κεφαλιά του Πίρσμαν – καθώς η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, στέρησε από τον Άρη το προβάδισμα. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με τον Λιάσο σε μία φάση όπου ο Πίρσμαν ξεχάστηκε και κάλυπτε τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας και κυρίως τον Μπάλαν ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Σιαμπάνη.

Το… λεωφορείο και η πολιορκία
Ο ΠΑΣ δεν έπαιξε απλά μαζικά άμυνα αλλά είχε έξι παίκτες στη γραμμή της μεγάλης περιοχής του, τρεις στο ημικύκλιο και τον Μπάλαν δύο μέτρα πιο μπροστά. Κι έτσι ο Άρης πολιόρκησε τους Γιαννιώτες φτάνοντας σε ποσοστό κατοχής μπάλας (περίπου) στο 75% αλλά είχε δυσκολία στην εύρεση διαδρόμων. Ίσως γιατί εκτός των Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία οι οποίοι ήταν δημιουργικοί και κινητικοί, δεν ίσχυσε το ίδιο για τους άλλους. Ο Τσέχος απείλησε στο 10’ με σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ. Μάλιστα, ανεβάζοντας τις γραμμές του ο Άρης λίγο έλειψε να βρεθεί σε ακόμα δυσκολότερη θέση καθώς στο 18’ ο Μορέιρα έφυγε ανενόχλητος από την αριστερή πλευρά αλλά αστόχησε απέναντι στον Σιαμπάνη.

Νταρίντα και Ματέο επέβαλαν «δικαιοσύνη»
Βάσει του τρόπου παιχνιδιού των δύο ομάδων, ο Άρης άξιζε κάτι περισσότερο από αυτό που εισέπραττε έως το 26ο λεπτό. Σ’ εκείνο το σημείο ο Ματέο Γκαρσία έκανε εξαιρετική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά και ο δε Νταρίντα επωφελήθηκε του γλιστρήματος του Λιάσου και εκτέλεσε τον Τσιντώντα (1-1). Στο 39’ ο Ράντου γλίτωσε τον ΠΑΣ καθώς έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Ντουκουρέ ενώ στο 42’ ο Τσιντώτας απομάκρυνε την μπάλα σε σουτ του Λούις Πάλμα από πλάγια θέση εντός περιοχής. Τελικώς, αυτό που απελπισμένα αναζήτησε ο Άρης το βρήκε ένα λεπτό αργότερα από την γλυκιά σέντρα του Καμάτσο και την εξαιρετική κίνηση/εκτέλεση του Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά (2-1).

Ο Καμαρά βρήκε αυτό που έψαχνε
Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν διαφορετική από αυτή του πρώτου λόγω της διαφορετικής προσέγγισης του αγώνα από τον ΠΑΣ Γιάννινα γιατί άφησε στην άκρη την άμυνα κι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Κι έτσι ο Άρης δεν είχε οργανωμένη άμυνά απέναντι του αλλά αρκετούς χώρους για να δημιουργήσει. Αυτό οδήγησε στο 3-1 (59’) έπειτα από τη δεύτερη ασίστ (κάθετη πάσα) του Καμάτσο στον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος βρήκε το παρθενικό γκολ του στη δεύτερη θητεία του στους «κίτρινους». Στο 68’ ο Μαυριτανός άγγιξε το δεύτερο προσωπικό γκολ του καθώς έκανε την επαφή με την μπάλα έπειτα από σέντρα του Νταρίντα αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε σωτήρια.

Συντηρητικό παιχνίδι ο Άρης, ακίνδυνος ο ΠΑΣ
Κλείσιμο
Στο τελευταίο 15λεπτο ο Άρης ουσιαστικά διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ (3-1) και παράλληλα έψαξε τις φάσεις μέσα από τους χώρους που του έδωσε ο ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν τεράστια ρίσκο, σίγουρα όμως δεν είχαν την απόλυτα αμυντική λογική του πρώτου ημιχρόνου. Από την άλλη πλευρά δεν ήταν απειλητικοί. Ο Άρης έψαξε περισσότερο το γκολ με τα σουτ των Νταρίντα, Καμάτσο που δεν βρήκαν στόχο.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πίρσμαν (Άρης), Σόρια (ΠΑΣ)

Ο ΜVP: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ήταν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε αλλά για τον τρόπο που λειτούργησε και την προσωπικότητά του

Στο ύψος του: Ο Ματέο Γκαρσία έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και μαζί με τον Νταρίντα ήταν οι «δράστες» της ανατροπής. Ο Ράφαελ Καμάτσο έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του με δύο ασίστ.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στο 0-1 του ΠΑΣ ο Μορέιρα είχε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Γενικώς, πέρα από την ταχύτητα και την έκρηξη που έβγαλε, από ουσία μηδέν…

Η «γκάφα»: Με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Πίσμαν, ο εκτεθειμένος δεν κατάλαβε ότι ήταν οφ σάιντ και στην αχρείαστη επαφή που έκανε στη φάση του 4ου λεπτού ουσιαστικά στέρησε από την ομάδα του το προβάδισμα στο σκορ.

Το «στραγάλι»: Ο Κατοίκος δεν είχε δύσκολη φάση αλλά έκανε πολλά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Μπράμπετς στο 4ο λεπτό καθώς ο Τσέχος ήταν εκτεθειμένος.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έδειξε προσωπικότητα καθώς το παιχνίδι «στράβωσε» νωρίς γι’ αυτόν με το γκολ του Λιάσου, αλλά ανέτρεψε το σκορ και μετά διαχειρίστηκε με άνεση το προβάδισμα. Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με πολλές απουσίες, μετά το προβάδισμα… πάρκαρε λεωφορείο μπροστά από την περιοχή του αλλά αυτή η λογική δεν θα μπορούσε να τον οδηγήσει πουθενά.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (76’ Μαζικού), Ντουκουρέ (89’ Σγούρος), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο (76’ Ιτούρμπε), Λούις Πάλμα (89’ Νταμπό), Καμαρά (89’ Γκρέι).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώντας, Σόρια, Εραμούσπε (75’ Μπόρταγκαραϊ), Μπακαδήμας, Ραντού, Μπιλμπάο, Ριένστρα (90’ Κύρκος), Λιάσος, Μορέιρα, Τζίμας (81’ Σταματέλος), Μπάλαν


Ειδήσεις σήμερα

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Δίωξη για κακουργήματα και πλημμελήματα στον 17χρονο

Όσκαρ: Από τον Μπενίνι στον Μπρόντι - Οι πιο… άβολες ευχαριστήριες ομιλίες στην ιστορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης