Premier League, Λέστερ - Τσέλσι 1-3: Με φόρα από το Champions League

Premier League, Λέστερ - Τσέλσι 1-3: Με φόρα από το Champions League

Επέστρεψε στις νίκες η Τότεναμ και επικράτησε 3-1 της Νότιγχαμ Φόρεστ - Τρίποντο «ανάσα» για Έβερτον, μοιρασιά για Λιντς και Μπράιτον

chelise
Η Τσέλσι λίγες μέρες μετά την νίκη - πρόκριση επί της Ντόρτμουντ έκανε επιβλητική εμφάνιση στο «King Power» και επικράτησε της απογοητευτικής Λέστερ με 3-1. Οι Λονδρέζοι παραμένουν στη 10η θέση με 37 βαθμούς, πέντε μακριά από την πέμπτη Λίβερπουλ και -11 από την τέταρτη Τότεναμ. Στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού οι Αλεπούδες.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ στο Λέστερ - Τσέλσι 1-3

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ στο Τότεναμ-Νότιγχαμ 3-1 

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ στο Λιντς-Μπράιτον 2-2 

Δείτε ΕΔΩ το γκολ στο Έβερτον-Μπρέντφορντ 1-0

H ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ βρήκε γρήγορο γκολ, καθώς προηγήθηκε στο 11'. Ο προωθημένος Κουλιμπαλί έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Τσίλγουελ με δυνατό διαγώνιο σουτ από δύσκολη θέση έκανε το 0-1. Στο 34' ο Ζοάο Φέλιξ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 39' όταν ο Ντάκα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κέπα. Οι Μπλε πήραν εκ νέου το προβάδισμα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 45+6' όταν ο Έντσο Φερνάτες «έσκαψε» εξαιρετικά την μπάλα και ο Χάβερτς με λόμπα «κρέμασε» τον Γουάρντ.

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος πίεσαν και για τρίτο γκολ. Στο 75' ο Μούντρικ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στην Premier League αλλά το VAR του χάρισε την χαρά, καθώς το ακύρωσε για οφσάιντ. Ο Ουκρανός εν τέλει έγινε δημιουργός όταν με κεφαλιά βρήκε τον Κόβασιτς, ο οποίος με βολέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Η Λέστερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 87' αποβλήθηκε ο Φαές με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

26919948


Επιστροφή στις νίκες με «υπογραφή» Κέιν
Η Τότεναμ μετά την ήττα από τη Γουλβς και τον αποκλεισμό από τη Μίλαν επέστρεψε στις νίκες και διατήρησε την διαφορά της από την πέμπτη Λίβερπουλ, αφού επικράτησε της Νότιγχαμ Φόρεστ στο Λονδίνο με 3-1. Μόλις στο 4' ο Ριτσάρλισον νίκησε τον Κέιλορ Νάβας αλλά ούτε τώρα κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με τους Σπερς στην Premier League, καθώς το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Τη λύση στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε την έδωσε ο αρχηγός Χάρι Κέιν. Στο 19' o Πέδρο Πόρο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο «killer» των Λονδρέζων άνοιξε το σκορ. Στο 35' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέανλτι και ο Κέιν το μετουσίωσε σε γκολ. Στο 62' ο Ριτσάρλισον έγινε δημιουργός και ο Σον με δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0.

Η Νότιγχαμ κατάφερε μόνο να μειώσει την έκταση του σκορ. Στο 81' ο προωθημένος σε κόρνερ Γουόραλ έκανε το 3-1 με κεφαλιά εξ επαφής. Στο 90+6' ο Κουλουσέφσκι έκανε κοντρόλ με το χέρι στο όριο της περιοχής, η Φόρεστ κέρδισε πέναλτι, ο Αγιού το ανέλαβε αλλά ο Φόρστερ τον νίκησε και το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Χορταστική ισοπαλία για Λιντς και Μπράιτον
Ματς γεμάτο θέαμα χάρισαν Λιντς και Μπράιτον στην έδρα της πρώτης, εκεί όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. Οι Γλάροι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 33' με την κεφαλιά του ΜακΆλιστερ αλλά επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του ματς απάντησαν με όμορφο σουτ του Μπάμφορντ. Τα Παγώνια πίεσαν για το δεύτερο γκολ, το οποίο ωστόσο πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Χάρισον στο 61' άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο ίδιος παίκτης πάντως, παρά τις χαμένες ευκαιρίες της Μπράιτον στο επόμενο διάστημα, λυτρώθηκε στο 78' διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με φοβερό σουτ. Στην 7η θέση συνεχίζει η ομάδα του Ντε Τζέρμπι, στη 19η η Λιντς.

Πήρε ανάσα η Έβερτον
Πολύτιμη εντός έδρας νίκη κατάφερε να πάρει η Έβερτον που επικρατώντας με 1-0 της Μπρέντφορντ... ανέπνευσε, ανεβαίνοντας στη 15η θέση, στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΜακΝιλ με όμορφο σουτ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Τα Ζαχαρωτά ήταν καλύτερα στο πρώτο μέρος, είχαν ακυρωμένο γκολ στις καθυστερήσεις του και στην επανάληψη άντεξαν στην τρομερή πίεση της ομάδας του Φρανκ που δεν κατάφερε να βρει απάντηση.


Πηγή: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Πώς πήρε ένα μήνα αναρρωτική ο επιθεωρητής Νικολάου - Όλο το απόρρητο πόρισμα της ΕΔΕ

«Αξίζει να το προσπαθήσουμε με τους Έλληνες» λέει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Δημοσκόπηση της GPO μετά τα Τέμπη: Στις 3,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης