Basket League, Λαύριο - Απόλλων Πάτρας 74-68: Νίκη παραμονής στην πρεμιέρα του Λιμνιάτη

Basket League, Λαύριο - Απόλλων Πάτρας 74-68: Νίκη παραμονής στην πρεμιέρα του Λιμνιάτη

Το Λαύριο στην... πρώτη του Λιμνιάτη στον πάγκο, επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας με 74-68 για το ντέρμπι παραμονής της 17ης αγωνιστικής της Basket League

layrii
Με τις δύο ομάδες να έχουν τρεις νίκες πριν την έναρξη της αναμέτρησης, το Λαύριο βγήκε ο μεγάλος νικητής της αγωνιστικής αφού υπέταξε με 74-68 τον Απόλλωνα Πάτρας και τον έβαλε... από κάτω στη μάχη της παραμονής.

Με κυριαρχία στη ρακέτα και τους δύο ψηλούς, Φλαγκ (10π, 15ρ, 6ασ.) και Λάντζεβαϊν (18π, 6ρ.) και τη βοήθεια των Κόουλ, Γκρέι στο τέλος, ο Γιώργος Λιμνιάτης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα στο ντεμπούτο του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqxrhw9zg315)


Για τους Πατρινούς ο Βερτζ ήταν... ορχήστρα αλλά οι 26 πόντοι του με 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ αλλά και 5 λάθη δεν ήταν αρκετοί.

Ο αγώνας
Η κρισιμότητα της αναμέτρησης οδήγησε σε νευρικότητα και αστοχία από το ξεκίνημα. Άλλωστε οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 2/7 και 2/11 τρίποντα αντίστοιχα. Ο Σιλά ήταν αυτός που έβαλε μπροστά τον Απόλλωνα, όμως το Λαύριο είχε δυναμική απάντηση με τον Φλαγκ. Ένα τρίποντο του Μαστρογιαννόπουλου στο φινάλε της 1ης περιόδου έφερε τους Πατρινούς μπροστά με 13-15.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqxrl69v1xmp)


Με τον Φλαγκ να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες, κάνοντας double-double από το ημίχρονο και τον Κολοβέρο να ευστοχεί για τρεις, διαμορφώθηκε το πρώτο μικρό προβάδισμα με 22-17 (15'). Κάπου εκεί όμως ο Απόλλωνας είδε τον Βερτζ να αφυπνίζεται. Με ένα προσωπικό κρεσέντο 7 σερί πόντων (έφτασε τους 15 στο 20λεπτο) ο γκαρντ των φιλοξενούμενων έστειλε τη διαφορά στον πόντο (32-31) λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Κλείσιμο
Κόουλ και Ζάρας πήραν ευθύνες με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Λάντζεβαϊν να εκτοξεύει τη διαφορά στους 10 (51-41) με τέσσερις δικούς του πόντους, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Ο ψηλός του Λαυρίου έγινε στόχος για να παραμείνει η διαφορά στα διψήφια, με τον Βετούλα να αποβάλλεται ύστερα από τεχνική ποινή και τον Βερτζ να πετυχαίνει τέσσερις πόντους σε μία κατοχή (καλάθι και φάουλ, τεχνική ποινή στον Λάντζεβαϊν) γράφοντας το 60-52 (30').

Το ντέρμπι παραμονής όμως είχε δρόμο, αφού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κάποιες αδράνειες στην άμυνα του Λαυρίου για να μειώσουν σε 62-58 (32'). Με λίγο από... street μπάσκετ, οι γηπεδούχοι έχτισαν ξανά μικρές διαφορές αλλά οι Πατρινοί επέστρεψαν και πάλι, με τον Βερτζ να γράφει το 67-68. Το 0-10 σερί έκοψε ο Νικολάΐδης με τρίποντο με το Λαύριο να έχει ισχνό προβάδισμα στο τελευταίο 1'30''. Ο Γκρίφιν έχασε δύο ευκαιρίες και ο Λάντζεβαϊν με ένα δύσκολο λέι-απ διαμόρφωσε το 72-68 (στα 33''). Ο Καράμπελας έχασε την τελευταία ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τους γηπεδούχους να επικρατούν 74-68 σε μία από τις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν όπως εξελίχθηκε.


Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-31, 60-52, 74-68


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Παρά τις προσπάθειες για επιστροφή του Απόλλωνα στο τελευταίο τρίλεπτο, βρήκε δύο πολύ μεγάλα καλάθια από Νικολαΐδη και Λάντζεβαϊν μετατρέποντας το 67-68 σε 74-68.

Ο MVP: Ο Σίριλ Λάντζεβαϊν σκόραρε το κρίσιμο καλάθι στα 33'' αλλά είχε και 18 πόντους με 8/11 δίποντα, μαζί με 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο έτερος ψηλός, Σάβιον Φλαγκ που έκανε double-double από το ημίχρονο και ολοκλήρωσε με 10 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ αλλά και 7 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νικ Γκρίφιν δεν είχε μόνο άσχημα ποσοστά (2/9 τρίποντα, 4/13 συνολικά) αλλά έχασε και τα δύο σουτ στο τελευταίο δίλεπτο που μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή της αναμέτρησης, μένοντας στους 12 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 5/30 τρίποντα του Απόλλωνα Πάτρας.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Οι Πατρινοί είχαν επικρατήσει με 71-54 και διατηρούν τη διαφορά στην ισοβαθμία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τεράστιας σημασίας η νίκη για το Λαύριο ακόμα και αν ήταν αδύνατο να πάρει και τη διαφορά. Η κούρσα της παραμονής όμως έχει πολύ δρόμο ακόμα με τέσσερις ομάδες (Λαύριο, Ιωνικός, Απόλλων Πάτρας, Καρδίτσα) να αναζητούν τις λεπτομέρειες. Οι Πατρινοί υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική τον Ιωνικό.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Έσπασαν τη τζαμαρία του καφέ στη Γλυφάδα και πέταξαν μέσα τον εκρηκτικό μηχανισμό - Δείτε εικόνες και βίντεο

Αποσύρεται ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την Επιτροπή του υπουργείου Υποδομών

Σκληρή μάχη δίνει ο 20χρονος που είναι ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης