Super League 1, Λεβαδειακός-Βόλος 0-3: Περίπατος και 5η θέση

Super League 1, Λεβαδειακός-Βόλος 0-3: Περίπατος και 5η θέση

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής βρήκε τον Βόλο να «καθαρίζει» στο δεύτερο ημίχρονο στη Λειβαδιά, προσπερνώντας τον Άρη και αφήνοντας τον Λεβαδειακό στην προτελευταία θέση...

5704501
Ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες μετά την 18η αγωνιστική, επικρατώντας με 3-0 του Λεβαδειακού και εδραιώθηκε στην 6άδα, ξεπερνώντας τον Άρη. Πίρες και Ντέλετιτς σε διάστημα οκτώ λεπτών (61’-69’) τα δύο γκολ και το τελικό 3-0 από τον Κούτσια.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Γιασμίνκο Βέλιτς του Λεβαδειακού ξεκίνησε με τον Στογιάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βινίσιους, Τσάπρα και Τζιμόπουλο στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μεχία, Παναγιώτου με τους Νταμπό και Βρακά μπροστά τους. Ως φουλ μπακ ξεκίνησε ο Βήχος με τον Λούα Λούα ενώ ο Γερεμέγιεφ ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Βόλος παρατάχθηκε με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Άλχο, Σιελή, Εσκοβάλ και Σι στην άμυνα ενώ οι Λούνα με τον Γκάγκι ήταν στη μεσαία γραμμή. Μπροστά τους ο Πίρες, με τους Τσιρίνος και Ντέλετιτς στα… φτερά. Ο Κούτσιας ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Λίγες φάσεις και ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο
Ο Λεβαδειακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό και στο πρώτο 5λεπτο ήταν μόνιμα στην περιοχή του Βόλου όμως δεν κατάφερε να βρει κάποια μεγάλη τελική προσπάθεια. Έτσι οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και είχαν εκείνοι την κατοχή, δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ αλλά με αδυναμία στην τελική πάσα.

Στο 21ο λεπτό ο Λεβαδειακός είχε μία καλή φάση με τον Λούα Λούα όταν έφερε την μπάλα στο δεξί από τα αριστερά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κλέιμαν. Η απάντηση του Βόλου ήρθε από τον Τσιρίνος και μάλιστα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δύο φορές.

Αρχικά, ο Πίρες του έδωσε την μπάλα, εκείνος την έφερε στο δεξί και πλάσαρε τον Στογιάνοβιτς, ο οποίος απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης λίγα δευτερόλεπτα μετά, είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του από τον πανικό στην περιοχή των γηπεδούχων αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον αντίπαλο πορτιέρε.

Κλείσιμο
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία εκτέλεση φάουλ από τον Βήχο στις καθυστερήσεις, όπου η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και δεν απείλησε τον Κλέιμαν.

Υπόθεση οκτώ λεπτών για τον Βόλο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυναμικά για τον Βόλο, καθώς στο 47’ ο Πίρες πάτησε περιοχή και μετά τη μονομαχία με τον Βινίσιους βρέθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο Παπαπέτρου να δείξει την άσπρη βούλα. Εν τέλει μετά από τσεκ του VAR, ο Έλληνας ρεφ πήρε πίσω την απόφασή του και συνεχίστηκε κανονικά το παιχνίδι.

Τελικά ο Βόλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 61ο λεπτό. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μία εντυπωσιακή αντεπίθεση, βρέθηκαν τρεις με έναν, ο Κούτσιας πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Πίρες πλάσαρε εύστοχα από κοντά για το 1-0.

Οκτώ λεπτά μετά, ήρθε και δεύτερο γκολ από τον Βόλο. Συγκεκριμένα ο Άλχος βρήκε τον χώρο, έβγαλε τη σέντρα στην αντίπαλη περιοχή και ο Ντέλετιτς έπιασε εντυπωσιακή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0.

Το… κερασάκι από τον Κούτσια
Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός ανέβασε την πίεσή του προκειμένου να βρει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς αλλά ο Βόλος ήταν επικίνδυνος σε κάθε αντεπίθεσή του. Τελικά στο 90’ ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα από τον Γιώργο Κούτσια.

Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Καρτάλη, πάτησε την περιοχή και με ωραίο δεξί πλασέ νίκησε τον Στογιάνοβιτς για να κάνει το τελικό 3-0.

Στο τελευταίο σφύριγμα του ματς, ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες μετά την 18η αγωνιστική και προσπέρασε τον Άρη στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη ο Λεβαδειακός παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη, στο -1 από τον Ιωνικό.


MVP: Γιώργος Κούτσιας. Το γκολ του στο 90’ για το 3-0 ολοκλήρωσε μία πολύ καλή εμφάνιση για τον νεαρό φορ, ο οποίος έκανε την ασίστ στο 1-0 με πολύ όμορφο τρόπο και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για το 3-0.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από την πλευρά του Βόλου, ο Φελίπε Πιρές ήταν ο άνθρωπος που έφτιαχνε κάθε επίθεση του Βόλου και εκείνος που άνοιξε το σκορ ενώ ο Ντέλετιτς ολοκλήρωνε την επιθετική τριάδα πίσω από τον Κούτσια. Για τον Λεβαδειακό, ο Βρακάς προσπάθησε να ξεχωρίσει αλλά δεν τα κατάφερε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γερεμέγιεφ έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός και δεν άφησε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Βάση της ταμπέλας του «πρώτου σκόρερ» στο πρωτάθλημα Σουηδίας, ο 27χρονος φορ δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία μέχρι να γίνει αλλαγή.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν υπήρξε κάποια μεγάλη γκάφα στο παιχνίδι

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαπέτρου άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και διατήρησε την ισορροπία στο θέμα των φάουλ ενώ στη φάση του 48’, πήγε να δει τη φάση του πέναλτι στο VAR και άλλαξε την άποψη του, συνεχίζοντας το ματς χωρίς παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Βόλος επέστρεψε στις νίκες και επαλήθευσε πως το δυνατό του όπλο είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Χάρη σε αυτό το διπλό εδραιώθηκε στην εξάδα και προσπέρασε τον Άρη στον βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη ο Λεβαδειακός παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη και στο -1 από τον Ιωνικό.

Ειδήσεις σήμερα:  

Μάντσεστερ Σίτι: Σε έλεγχο για ψευδή οικονομικά στοιχεία - Πιθανή ακόμα και αποβολή από την Premier League

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο έκτακτο από την ΕΜΥ - Χιόνια το βράδυ ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο στην Αττική

Τουρκία: Δεύτερος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Συγκλονιστικά βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης