Μάντσεστερ Σίτι: Σε έλεγχο για ψευδή οικονομικά στοιχεία - Πιθανή ακόμα και αποβολή από την Premier League

Μάντσεστερ Σίτι: Σε έλεγχο για ψευδή οικονομικά στοιχεία - Πιθανή ακόμα και αποβολή από την Premier League

Έλεγχος για πάνω από 100 παραβάσεις οικονομικής φύσης το 2009-2018 - Οι πιθανές ποινές - Αρνείται τις κατηγορίες η Σίτι

guardiola000
Απόφαση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Premier League εκδόθηκε κατά της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία παραπέμπεται σε ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου για πολλαπλές οικονομικές παραβάσεις μεταξύ 2009 και 2018.

Οι Πολίτες κατηγορούνται για ανακριβή στοιχεία σε συμβόλαια παικτών και προπονητών, καθώς και σε αποζημιώσεις που δηλώθηκαν στους λογαριασμούς της, με τον συνολικό αριθμό των παραβάσεων να υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 100 ορισμένες εξ αυτών επανειλημμένες από χρονιά σε χρονιά.



Η απόφαση έρχεται μετά από έρευνα που διεξήγαγε ανεξάρτητη επιτροπή την τελευταία τετραετία, στην οποία η Μάντσεστερ Σίτι αρνήθηκε να συνεργαστεί. Η έρευνα άρχισε με αφορμή τις διαρροές εγγράφων από το «Spiegel» το 2018, από τις οποίες προέκυψαν μετέπειτα οι παραβιάσεις του Financial Fair Play που είχαν οδηγήσει στον πρωτόδικο αποκλεισμό των Σίτιζενς από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πριν η ποινή ανασταλεί κατόπιν έφεσης του συλλόγου.

Σε περίπτωση που η επιτροπή κρίνει ένοχη τη Σίτι για τις παραπάνω παραβάσεις, οι πιθανές κυρώσεις περιλαμβάνουν αφαίρεση βαθμών και εκτείνονται μέχρι και σε αποβολή από το πρωτάθλημα!

Μάντσεστερ Σίτι: «Να εξεταστεί και να λήξει μια για πάντα»
Κλείσιμο
Από την πλευρά των «πολιτών» η πρώτη αντίδραση έδειχνε έκπληξη και θυμό, αλλά από την άλλη τονίστηκε η βεβαιότητα ότι δεν έχει γίνει κανένα λάθος.

Η Σίτι δήλωσε ότι... αιφνιδιάστηκε από τις κατηγορίες, αλλά και τον τεράστιο όγκο των δεδομένων που έχουν παρασχεθεί στην Premier League, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να λήξει μια και καλή το ζήτημα...

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της:

City_Statement


«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έκπληκτη από την έκδοση αυτών των υποτιθέμενων παραβιάσεων των κανονισμών της Premier League, ιδιαίτερα δεδομένης της εκτεταμένης εμπλοκής και του τεράστιου όγκου λεπτομερούς υλικού που έχει παρασχεθεί στην Premier League.

Ο σύλλογος καλωσορίζει την επανεξέταση αυτού του θέματος από μια ανεξάρτητη επιτροπή, που θα εξετάσει αμερόληπτα όλα τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχουν για την υποστήριξη της θέσης μας.

Ως εκ τούτου, προσβλέπουμε στο να λήξει αυτό το θέμα οριστικά».

Πηγή: Gazzetta


Ειδήσεις σήμερα:

Η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ ικανοποιητική, λέει ο Μητσοτάκης για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»


Πέρασε το πρώτο «κύμα» κακοκαιρίας - Επιδείνωση το βράδυ «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Τουρκία: Εγκλωβισμένη καταγράφει τις στιγμές κάτω από τα ερείπια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης