Premier League, Γουλβς - Λίβερπουλ 3-0: Κατήφορος δίχως τέλος

Premier League, Γουλβς - Λίβερπουλ 3-0: Κατήφορος δίχως τέλος

Η Λίβερπουλ για τρίτο διαδοχικό ματς της Premier League μακριά από το «Άνφιλντ» δέχτηκε τρία γκολ, καθώς ηττήθηκε με 3-0 από την Γουλβς -  Ξεκόλλησαν από την επικίνδυνη ζώνη οι Λύκοι - Απομακρύνονται από την εξάδα οι Reds

Wolves2
Η Λίβερπουλ συνεχίζει να προβληματίζει και να απογοητεύει. Οι Reds παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων (και) στο «Μολινό» και γνώρισαν την ήττα με 3-0 από τη μαχητική Γουλβς του Ζουλιέν Λοπετέγκι, η οποία «ξεκόλλησε» από την επικίνδυνη ζώνη. Αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην Premier League, καθώς μετράει μια ισοπαλία με την Τσέλσι και τρεις διαδοχικές εκτός έδρα «τριάρες» από Μπρέντφορντ, Μπράιτον και του Λύκους. Στη 10η θέση οι Reds, πέντε μακριά από την 6η Μπράιτον και δέκα πίσω από την 4η Νιουκάστλ.

Οι γηπεδούχοι πήραν «αέρα» δυο τερμάτων μέσα σε 12 λεπτά. Στο 5' ο Χουάνγκ πάτησε περιοχή από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα και ο Μάτιπ στην προσπάθεια του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Επτά λεπτά αργότερα, στο 12', o Κούνια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, άστοχη έξοδος του Άλισον και ασυνεννοησία με τον Μάτιπ, ο Κίλμαν με κεφαλιά σημάδεψε τον Χάκπο και ο Ντόσον με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή «τίναξε» τα δίχτυα και συνδύασε το ντεμπούτο του στη Γουλβς με γκολ.

H Λίβερπουλ προσπάθησε να πιέσει και να βγάλει αντίδραση αλλά οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ημιτελείς. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν η έκταση του σκορ. Στο 71' ο έμπειρος Ζοάο Μουτίνιο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από τον νεαρό Μπαΐτσετιτς, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Αντάμα Τραορέ έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα και ο Νέβες με σουτ από κοντά «τελείωσε» το ματς.

Γουλβς: Σα, Σεμέδο, Ντόουσον, Κίλμαν, Αΐτ-Νουρί (84' Ότο), Λεμινά (83' Ποντένσε), Νέβες, Νούνες, Σαράμπια (60' Μουτίνιο), Κούνια (60' Χιμένες), Χουάνγκ (42' Τραορέ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον (85' Τσιμίκας), Κεϊτά (65' Χέντερσον), Μπαΐτσετιτς (77' Έλιοτ), Τιάγκο (86' Μίλνερ), Σαλάχ, Νούνιες, Χάκπο (85' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Η Γιουνάιτεντ απέφυγε την... τρικλοποδιά Κασεμίρο και επέστρεψε στις νίκες!
Ξεκίνησε γεμάτη ενθουσιασμό και διάθεση για όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά ανάσανε στο τέλος γεμάτη άγχος και ιδρώτα για μια κοπιαστική επικράτηση! Τι μεσολάβησε; Μια απερίσκεπτη ενέργεια και η πρώτη απευθείας κόκκινη στην καριέρα του Κασεμίρο, η οποία μετέτρεψε ένα ήσυχο απόγευμα στο «Ολντ Τράφορντ» σε φινάλε - θρίλερ στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο να αντέχει στην αντεπίθεση της Κρίσταλ Πάλας (2-1) και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα.

Με την (ψυχολογική) μπαταρία στο... φουλ μετά την επιστροφή σε τελικό εγχώριας διοργάνωσης έπειτα από αναμονή έξι χρόνων, οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6΄. Ο Ράσφορντ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χιους και ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση για να γράψει το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ.

Οι βάσεις της νίκης πλέον είχαν μπει από νωρίς, με τον Γκουάιτα στο 13΄να απογειώνεται για να αποτρέψει ένα γρήγορο 2-0 σε κεφαλιά του Βέγκχορστ. Ο Ισπανός μάλιστα είχε την απάντηση και στο δυνατό τελείωμα του Ράσφορντ στο 27΄΄, ενώ ο Φρεντ στο 36΄σημάδεψε πλαϊνό δίχτυ σε μονοκόμματο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Ένα μακρινό σουτ του Σλουπ που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα τέσσερα λεπτά αργότερα έδρασε απλώς σαν μια υπενθύμιση πως υπήρχε και η Κρίσταλ Πάλας στο ματς, σε ένα πρώτο μέρος που χαρακτηρίστηκε από κόκκινη κυριαρχία.

Οι μηχανές της Γιουνάιτεντ μάλιστα παρέμειναν στο φουλ και στο β΄μέρος, με τον Ράσφορντ να ρίχνει προειδοποιητική βολή με άστοχο σουτ στο 56΄, προτού τελικά τιμωρήσει τους Λονδρέζους με πλασέ έπειτα από γύρισμα του Σο στο 62΄. Όλα έδειχναν πως πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους, όμως... ας όψεται ο Κασεμίρο! Στο 70΄και κατά τη διάρκεια μιας γενικής διαμάχης μεταξύ των παικτών, ο Βραζιλιάνος έπιασε τον Χιους από το λαιμό με συνέπεια να αντικρίσει απευθείας κόκκινη και να διαταράξει τις ισορροπίες!

Κλείσιμο
Το αριθμητικό πλεονέκτημα ξαφνικά έδωσε ανάσα στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία προειδοποίησε δυο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Έντουαρντ που έδιωξε ο Ντε Χέα, προτού τελικά βρει δίχτυα στο 76΄με προβολή του Σλουπ! Το γκολ μετέτρεψε σε... ροντέο τα τελευταία λεπτά στο «Ολντ Τράφορντ», με την Κρίσταλ Πάλας να πολιορκεί ασφυκτικά τα αντίπαλα καρέ, αλλά τη Γιουνάιτεντ να κρατά ως το τέλος και να παίρνει μια σημαντική νίκη που την έθεσε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Μπισάκα (87΄Λίντελοφ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρεντ, Άντονι (81΄Ζάμπιτσερ), Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Βέγκχορστ (60΄Γκαρνάτσο, 87΄Μαγκουάιρ)

Κρίσταλ Πάλας (Πάτρικ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν, Ρίτσαρντ, Γκουέχι, Μίτσελ, Χιους (72΄Λοκόνγκα), Ντουκουρέ (82΄Αχαμάντα), Ολίσε, Αγιού (73΄Έζε), Σλουπ (83΄Ματέτα), Έντουαρντ

Ματσάρα και «διπλό» για τη Λέστερ, 4-2 την Άστον Βίλα
Τρομερά σημαντική νίκη πήρε η Λέστερ στην έδρα της Άστον Βίλα, επικρατώντας της ομάδας του Έμερι με 4-2, σε ένα ματς γεμάτο θέαμα. Εκκωφαντικό ήταν το πρώτο μέρος του ματς, εκεί που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις με τον Γουότκινς και το αυτογκόλ του Σούταρ, όμως οι Αλεπούδες βρήκαν απάντηση και τις δύο φορές χάρη στα γκολ των Μάντισον και Ιεανάτσο. Στις καθυστερήσεις μάλιστα, ο Τετέ, σκοράροντας στο ντεμπούτο του, έκανε το 3-2 για το σύνολο του Ρότζερς. Στο 79' ο Πρατ «κλείδωσε» τη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Με αυτό το τρίποντο η Λέστερ ανέβηκε στη 13η θέση, με τη Βίλα να παραμένει 11η.

«Λυτρωτής» Μιτόμα και πάλι για την Μπράιτον, 1-0 την Μπόρνμουθ
Όπως και με τη Λίβερπουλ πριν λίγες μέρες στο Κύπελλο, έτσι και με την Μπόρνμουθ ο Καόρου Μιτόμα με γκολ λίγο πριν το τέλος χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Σε ένα παιχνίδι με αρκετή δράση και χαμένες ευκαιρίες, η Μπράιτον ήταν κυρίαρχη αλλά δεν για παραπάνω από 85 λεπτά δεν είχε μπορέσει να βρει το γκολ. Αποκορύφωμα η απίθανη τριπλή στιγμή του Ουντάβ στο 15', τον οποίον σταμάτησαν ο Νέτο αρχικά και το κάθετο δοκάρι στη συνέχεια. Στο 87' όμως, ο Μιτόμα έδωσε τη λύση, αφού με φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Με το τρίποντο αυτό οι Γλάροι του Ντε Τζέρμπι ανέβηκαν στη 6η θέση, με την Μπόρνμουθ να παραμένει 19η.

Επιστροφή στις νίκες με τριάρα για Μπρέντφορντ
Άνετη επικράτηση για τη Μπρέντφορντ, η οποία επικράτησε 3-0 επί της ουραγού Σαουθάμπτον και ανέβηκε στην 7η θέση. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μι στο 41΄, με τους Εμπουέμο και Γιένσεν να προσθέτουν ακόμα δυο γκολ και να υπογράφουν ένα άνετο τρίποντο για τους κυρίαρχους Λονδρέζους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Premier League:
Τσέλσι-Φούλαμ 0-0

Έβερτον-Άρσεναλ 1-0 (60' Ταρκόφσκι)

Άστον Βιλα-Λέστερ 2-4 (9' Γουότκινς, 32' αυτ. Σούταρ-12' Μάντισον, 41' Ιχεανάτσο, 45'+ Τέτε, 79' Πράετ)

Μπρέντφορντ-Σαουθάμπντον 3-0 (41' Μι, 44' Μπεμό, 80' Γιένσεν)

Μπράιτον-Μπόρνμουθ 1-0 (87' Μιτόμα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 2-1 (7' πεν. Φερνάντες, 63' Ράσφορντ-76' Σχλουπ)

Γουλβς-Λίβερπουλ 3-0 (6' αυτ. Ματίπ, 12' Ντόουσον, 71' Νέβες)

Νιούκαστλ -Γουέστ Χαμ 4/2

Νότιγχαμ Φόρεστ-Λιντς 5/2

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 5/2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

Άρσεναλ 50

Μάντσεστερ Σίτι 45

Μάντσεστερ Γ. 42 -21αγ.

Νιούκαστλ 39

Τότεναμ 36 -21αγ.

Μπράιτον 34

Μπρέντφορντ 33 -21αγ.

Φούλαμ 32 -22αγ.

Τσέλσι 30 -21αγ.

Λίβερπουλ 29

Άστον Βίλα 28 -21αγ.

Κρίσταλ Πάλας 24 -21αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 21

Λέστερ 21 -21αγ.

Γουλβς 20 -21αγ.

Λιντς 18 -19αγ.

Γουέστ Χαμ 18

Έβερτον 18 -21αγ.

Μπόρνμουθ 17 -21αγ.

Σαουθάμπτον 15 -21αγ.


Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μήνυμα του 112 στην Αττική: Επικίνδυνη χιονόπτωση αύριο πριν το μεσημέρι

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να αλυσοδεθεί, κανείς δεν θα αφαιρέσει τα επιτεύγματα του έθνους μας

Ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκίννης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης