Bundesliga: Πάτησε κορυφή η Ουνιόν, πεντάρα με κέρδος τον Αλέ για Ντόρτμουντ

Bundesliga: Πάτησε κορυφή η Ουνιόν, πεντάρα με κέρδος τον Αλέ για Ντόρτμουντ

Νίκη κορυφής για την Ουνιόν που επικράτησε 2-1 της Μάιντς και πάτησε στη πρώτη θέση - Άνοιξε λογαριασμό με... συμβολισμό ο Αλέ στην πεντάρα της Ντόρτμουντ, εκκωφαντικό ξέσπασμα για τη Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου - Σταφυλίδη

26770339
Η μοίρα εξύφανε με τέτοιο τρόπο τον ιστό της ώστε το πρώτο του γκολ μετά την περιπέτεια της υγείας του να αποβεί και συμβολικό! Να ανοίξει λογαριασμό δηλαδή με τη φανέλα της Ντόρτμουντ στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, στέλνοντας ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας προς πάσα κατεύθυνση. Και με τον Σεμπαστιάν Αλέ, περί ου ο λόγος, να μπαίνει ξανά στο ρόλο του «killer», οι Βεστφαλοί συνδύασαν με ιδανικό τρόπο την πεντάρα κόντρα στη Φράιμπουργκ (5-1) που τους έστειλε στη δεύτερη θέση παρέα με τη Μπάγερν, αλλά με ματς περισσότερο.

Η αποβολή του Σιλντίλια πάντως στο 17΄φρόντισε να κάνει από την αρχή αρκετά εύκολο το έργο για τη Ντόρτμουντ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 26΄με τον Σλότερμπεκ. Και μπορεί το γκολ του Χόλερ στο 45΄να επανέφερε προσωρινά την ισορροπία, όμως το δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε πάρτι για τους γηπεδούχους.

Αρχικά στο 48΄ο Αντεγιέμι έγραψε το 2-1, με τον Αλέ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ τρία λεπτά αργότερα και να ανοίγει λογαριασμό με τα χρώματα της νέας του ομάδας. Μπραντ και Ρέινα με ακόμα δυο γκολ μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη νίκη της Ντόρτμουντ που παρέμεινε στο -2 από την κορυφή.

Φρένο για Λειψία που κόλλησε στο μηδέν
Ισόπαλες χωρίς τέρματα παρέμειναν Κολωνία και Λειψία (0-0), με τους γηπεδούχους να βάζουν φρένο στο σερί που είχαν αρχίσει να χτίζουν οι Ταύροι. Με το VAR να ακυρώνει το γκολ του Βέρνερ (47΄) στη μοναδική φορά που η Λειψία βρήκε δίχτυα, οι φιλοξενούμενοι τελικά αρκέτστηκαν στην ισοπαλία και μαζί στην 4η θέση.

Νίκη πρωτιάς για την Ουνιόν
Η Ουνιόν «λύγισε» τη μαχητική Μάιντς στο Βερολίνο, νίκησε με 2-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι Βερολινέζοι προσπέρασαν τη Μπάγερν Μονάχου για δυο βαθμούς (39-37), έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 32'με τον Μπερένς, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα στο 78' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ινγκβάρτσεν. Η ομάδα του Φίσερ έβγαλε χαρακτήρα, διαχειρίστηκε την πίεση και βρήκε το γκολ της νίκης στο 84' με τον Σιμπατσέου.

Επιστροφή στις νίκες για την Άιντραχτ με «killer» Κόλο Μουανί
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης μετά τις εκτός έδρας ισοπαλίες με Φράιμπουργκ και Μπάγερν επέστρεψε στις νίκες. Οι Αετοί επικράτησαν της Χέρτα με 3-0, εντός έδρας, έφτασαν τους 35 βαθμούς και ανέβηκαν στην 5η θέση της Bundesliga. Ο Κόλο Μουανί άνοιξε το σκορ στο 21' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του στο 28' μετά από ασίστ του Λίντστρομ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και ο Μπούτα στο 90+4' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

«Πεντάρα» - ανάσα για την Μπόχουμ
Η εντυπωσιακή Μπόχουμ συνέτριψε με 5-2 την Χόφενχαϊμ, εντός έδρας,την έπιασε στους 19 βαθμούς και «ξεκόλλησε» από την ζώνη του υποβιβασμού. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Αντβί Αντιέι, ο οποίος στο πρώτο μέρος έκανε... χατρ τρικ με ασίστ, καθώς δημιούργησε τα γκολ των Χόφμαν (22'), Φόρστερ (30') και Ασάνο (40'). Ο Μπάουμγκαρτνερ μείωσε στο 49', ο Μάσοβιτς έδωσε εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων στην Μπόχουμ στο 69', ο Νταμπούρ μείωσε σε 4-2 και ο Μπροσίνσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83'.

Κλείσιμο
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Bundesliga:


Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-0 (55΄ Μπερίσα)

Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 5-1 (26' Σλότερμπεκ, 48' Αντεγιέμι, 51' Αλέ, 69' Μπραντ, 82' Ρέινα-45' Χόλερ)

Ονιόν Βερολίνου-Μάιντς 2-1 (32' Μπέχρενς -79' πεν. Ινγκβάρτσεν)

Κολωνία-Λειψία 0-0

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου 3-0 (21' πεν., 28' Μουανί, 90' Μπούτα)

Μπόχουμ-Χοφενχάιμ 5-2 (22' Χόμφαν, 30' Φόρστερ, 40' Ασάνο, 69' Μάσοβιτς, 83' Μπροσίνσκι-49' Μπάουμγκαρντνερ, 77' Νταμπούρ)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 4/2

Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 5/2

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 5/2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

Ουνιόν Βερολίνου 39

Μπάγερν Μονάχου 37 -18αγ.

Ντόρτμουντ 37

Λειψία 36

Άιντραχτ Φρανκφούρτης 35

Φράιμπουργκ 34

Βόλφσμπουργκ 29 -18αγ.

Γκλάντμπαχ 25 -18αγ.

Λεβερκούζεν 24

Βέρντερ Βρέμης 24 -18αγ.

Μάιντς 23

Κολονία 23

Άουγκσμπουργκ 21

Μπόχουμ 19

Χοφενχάιμ 19

Στουτγκάρδη 16 18αγ.

Χέρτα Βερολίνου 14

Σάλκε 10 -18αγ.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ο Βασίλης Λεβέντης για την περιπέτεια της υγείας του, «είδα την κηδεία μου»

Στη φυλακή o πρώην πνευματικός της Σαρλίν του Μονακό για παιδική πορνογραφία

Οργή στις ΗΠΑ για το κινεζικό μπαλόνι - Παίρνουν τα όπλα για να το… καταρρίψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης