Super League 1, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Συνε«Χ»ίζουν αγκαζέ

Super League 1, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Συνε«Χ»ίζουν αγκαζέ

Όλα έγιναν στις καθυστερήσεις - Ο Παντελάκης βλέπει κόκκινη στο 94', ο Φελίπε σκοράρει στο 96' αλλά μέσω VAR το γκολ δεν μετράει ως οφσάιντ -Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη δική του μεγάλη στιγμή, αλλά κανείς δεν βρήκε γκολ

5797817
Σε έναν αγώνα με φάσεις, αποβολή και... βροχή, ο ΟΦΗ έμεινε στο 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας για την 21η αγωνιστική της Superleague. Σκόραρε στην επιστροφή του ο Φελίπε στο 90+6' αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο Βάλντας Νταμπράουσκας του ΟΦΗ έδωσε για πρώτη φορά τη φανέλα βασικού στον Μπάκιτς σε ρόλο 10αριού. Ο Μανδάς ήταν στην εστία με τους Διαμαντή, Πασαλίδη και Βούρο στην τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή και πίσω από τον Μαυροβούνιο ήταν οι Μεγιάδο και Ντιουσέ, με τους Θοράρινσον και Λάρσον ως φουλ μπακ. Τέλος ο Ντίκο ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Τοράλ λίγο πιο πίσω του.

Από την άλλη ο Θανάσης Στάικος του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Τσιντώντα στην εστία, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν οι Ριένστρα με τον Καραχάλιο και τον Νίνη πιο μπροστά. Ο Μορέιρα με τον Παμλίδη μοιράστηκαν τα... φτερά και ο Μπάλαν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Λίγες φάσεις, καλός ρυθμός
Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και έδειξε από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις του στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Μπάκιτς να έχει ρόλο οργανωτή σε κάθε επίθεση. Παρότι οι παίκτες του Νταμπράουσκας πατούσαν στην αντίπαλη περιοχή, έλειπε η τελική προσπάθεια, όμως την πρώτη μεγάλη φάση την είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό ο Νίνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, εκείνη πήγε κατευθείαν στον Παμλίδη ο οποίος ήταν τετ-α-τετ με τον Μανδά αλλά σε πρώτη φάση δεν κατάφερε να βρει την μπάλα ενώ στη συνέχεια, η κόντρα του έφερε ξανά την μπάλα στα πόδια αλλά η κατάληξή της ήταν στην αγκαλιά του Έλληνα πορτιέρε.

Παρότι το σύνολο του Στάικου ανέβασε στροφές, οι Κρητικοί είχαν και εκείνοι καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ όπως αυτή του 18ου λεπτού. Ο Τοράλ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Λάρσον, ο δεύτερος πάτησε στην περιοχή αλλά το πλασέ του δεν βρήκε εστία.

Κλείσιμο
Ροντέο στο φινάλε με αποβολή και ακυρωθέν γκολ!
Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έκαναν μία πολύ ωραία κομπίνα σε φάουλ, ο Θοράρινσον πήρε την μπάλα στα πλάγια, βρήκε τον Μεγιάδο στην περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Τσιντώτα. Στη συνέχεια δεν είχαμε κάποια μεγάλη τελική αλλά ο ΟΦΗ είχε τον πρώτο λόγο και πίεσε αρκετά τον ΠΑΣ, ο οποίος είδε τον Παμλίδη να παίρνει την μπάλα από τον Πασαλίδη αλλά να μην το εκμεταλλεύεται όπως θα έπρεπε, αφού η πάσα του σταμάτησε στον Έλληνα στόπερ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Ο ΟΦΗ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΣ με σκοπό να βρει το πολυπόθητο γκολ αλλά στο 51' οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Παμλίδης βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή του ΟΦΗ αλλά το σουτ του πήγε μακριά από την εστία του Μανδά.

Στη συνέχεια οι κεφαλιές των Μεγιάδο και Διαμαντή δεν βρήκαν εστία ενώ ο Μπάκιτς δεν εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Παντελάκη στο 67', με το σουτ να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο όσες φάσεις δεν είδαμε μέχρι το 79', έγιναν σε τρία λεπτά. Αρχικά ο Μοσκέρα κατάφερε να βγάλει μία πολύ ωραία σέντρα, ο Περέα έστρωσε με το κεφαλί στον Λάρσον οποίος ήταν τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα αλλά ο Καραχάλιος έσωσε με τάκλιν την τελευταία στιγμή.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε με τον Μπάλαν, ο οποίος βρέθηκε μόνος στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Μανδάς έπεσε και απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Ο Παντελάκης έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στην ομάδα του όταν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Η απουσία του φάνηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

Ο Μεγιάδο έκανε την μπαλιά στην περιοχή, ο Λουίζ Φελίπε έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε τον Τσιντώτα κάνοντας το 1-0. Ωστόσο μετά από τσεκ από το VAR, έγινε αντιληπτό ότι ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ και να μείνει το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αμέσως μετά υπήρξε ένταση και έντονες διαμαρτυρίες προς την διαιτητή με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα άνθρωπος στον πάγκο του ΟΦΗ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq9y3fvhko7d)


MVP: Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης παίρνει δικαίως τη συγκεκριμένη θέση για την κίνηση που έκανε να αγωνιστεί με ξυρισμένο κεφάλι. Ο λόγος ήταν γιατί ήθελε να σταθεί στο πλάι των ανθρώπων που έχουν καρκίνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου. Να θυμίσουμε ότι μπήκε ως αλλαγή στο 72' αντί του Ντίκο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Εδώ έχουμε αρκετά πρόσωπα από τον ΟΦΗ. Ο Ντιουσέ έκανε αρκετή δουλειά στη μεσαία γραμμή με πολλά τρεξίματα ενώ ο Λάρσον ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου από τα δεξιά. Ο Μπάκιτς έδειξε αρκετά την ποιότητά του στο πρώτο του ματς ως βασικός ενώ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μπάλαν έδωσε πολλές μάχες στην επίθεση όπως και ο Μορέιρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εδώ μπαίνει ο Παντελάκης ο οποίος παρότι είχε αντικρίσει την κίτρινη κάρτα, αντίκρισε και δεύτερη για καθυστερήσεις και με σχεδόν τρία με τέσσερα λεπτά να απομένουν για τη λήξη του ματς. Η απουσία του φάνηκε στο γκολ του Φελίπε παρόλο που ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αποβολή του Παντελάκη. Σε ένα ματς που έχει ροντέο, ο έμπειρος στόπερ αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για... καθυστερήσεις.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου είχε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι για γερά... νεύρα. Στο θέμα των καρτών θα μπορούσε να έχει δείξει την κίτρινη σε ορισμένες στιγμές ενώ στην περίπτωση του Παντελάκη υπήρξαν διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις που έφεραν και την αποβολή του. Μετά τη λήξη του αγώνα οι άνθρωποι του ΟΦΗ εξέφρασαν με τη σειρά τους τα παράπονα που είχαν, με αποτέλεσμα άνθρωπος από τον πάγκο της ομάδας να δει την κόκκινη κάρτα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι δύο ομάδες έχουν κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο και ήταν λογικό να δούμε ένα... ντέρμπι μεταξύ τους. Το τελικό 0-0 τις φέρνει στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζουν μαζί στον βαθμολογικό πίνακα.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (83' Φελίπε), Διαμαντής, Λάρσον, Θοράρινσον (83' Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Ντιουσέ (72' Περέα), Μπάκιτς (62' Μοσκέρα), Τοράλ, Ντίκο (72' Τσιλιανίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Νίνης (96' Λιάσος), Παμλίδης (69' Τζίμας), Μορέιρα (85' Σταματελόπουλος), Ριένστρα, Μπάλαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ο Βασίλης Λεβέντης για την περιπέτεια της υγείας του, «είδα την κηδεία μου»

Στη φυλακή o πρώην πνευματικός της Σαρλίν του Μονακό για παιδική πορνογραφία

Οργή στις ΗΠΑ για το κινεζικό μπαλόνι - Παίρνουν τα όπλα για να το… καταρρίψουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης