Ολυμπιακός-Εφές: Η ομάδα του Αταμάν έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς

Ολυμπιακός-Εφές: Η ομάδα του Αταμάν έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς

O Oλυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και υποδέχεται την επικίνδυνη Εφές, μια ομάδα που έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στους Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια

s8-basket
Μετά το μεγάλο διπλό κόντρα στην Φενερμπαχτσέ μέσα στην Πόλη, ο Ολυμπιακός καλείται να διασταυρώσει τα ξίφη του και με άλλη μια τουρκική ομάδα. Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ (21:30) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, ένα σύνολο που αν το υποτιμίσεις έστω και για λίγο, μπορεί να σε... εκτελέσει.

Ειδικά οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολή καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αφού η ομάδα του Αταμάν τους δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το περσινό Final 4 της Euroleague. To Gazzetta στέκεται στις 8 νίκες που έχει η Εφές στα 9 τελευταία ματς που έχει κληθεί να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στη Euroleague.

Η Εφές μετρά 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς με Ολυμπιακό
Efes finishes strong to beat Olympiacos! | Round 10, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να βρουν τους τρόπους για να επικρατήσουν της Εφές τα τελευταία χρόνια. Είτε αγωνίζονται στην έδρα της Εφές στο Sinan Erdem Dome, είτε στο ΣΕΦ. Από τις τελευταίες εννιά αναμετρήσεις μόλις σε μία έχουν πανηγυρίσει οι ερυθρόλευκοι.

Τον Φλεβάρη του 2019,η Εφές δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 75-65, σε ένα ματς που ο Λάρκιν έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 12 πόντους και 8 ασίστ. Από την άλλη ο Στρέλνιεκς και οι 14 πόντοι του δεν γινόταν να σώσουν τον Ολυμπιακό. Τον Φλεβάρη του 2019, η Εφές πέρασε σαν σίφουνας από το ΣΕΦ με το εντυπωσιακό 86-67 και τον Μίτσιτς να σταματάει στους 27 πόντους σε άλλη μια παράσταση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Κλείσιμο
Τον Μάρτη του 2020 τον ρόλο του Μίτσιτς, πήρε ο... Διόσκουρος του στην Εφές, ο φοβερός και τρομερός Σειν Λάρκιν που τα διέλυσε όλα με 40 πόντους και 10/15 τρίποντα, επιτρέποντας στην ομάδα του να επικρατήσει ξανά με 91-79. Στη βραδιά της ζωής του με τη φανέλα της Εφές, δεν μπορούσε να περιορίσει κανείς και έκανε ότι ήθελε πάνω στο παρκέ.

Ακολούθησε νέα νίκη μέσα στο ΣΕΦ με 84-79, ενώ στη συνέχεια η Εφές διεύρυνε το νικηφόρο σερί της εντός έδρας, αφού πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 76-53, με τον Λάρκιν να έχει 21 πόντους. Τον Νοέμβριο του 2021 οι Τούρκοι έδειξαν και πάλι την ανωτερότητα τους εκείνη την περίοδο, πανηγυρίζοντας το τελικό και άνετο 88-69. Ο Μπομπουά είχε κέφια σε εκείνο το βράδυ, αφού μέτρησε 29 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ ο Βεζένκοβ είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Mοναδική νίκη των Πειραιωτών στο διάστημα που μελετάμε ήρθε στο ΣΕΦ στις 10 Φλεβάρη του 2022 στην παράταση με 87-85. Ο Σλούκας ήταν ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους με τρίποντο στη λήξη του έξτρα πεντάλεπτου από τη γωνία. Μάλιστα ο Έλληνας γκαρντ είχε τελείωσε με 23 πόντους εκείνη την αναμέτρηση.

Το νικητήριο τρίποντο-μαχαιριά του Μίτσιτς στο Βελιγράδι
Micic sends Efes to Championship Game! | Semifinal, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague
 
Ξεχωρίζει ο περσινός ημιτελικός στο Final 4. Φυσικά η φάση που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό των φιλάθλων των δύο ομάδων από τις κόντρες τους ήρθε από τον Βασίλιε Μίτσιτς. Στον ημιτελικό είχαμε ένα θρίλερ με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη, αλλά να κολλάνε στα τελευταία λεπτά με άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν και πολύ άγχος. Ο Σλούκας με δύο βολές στο 39' μείωσε σε 72-74, ενώ ο Μάρτιν ισοφάρισε σε 74-74 στα 20 δευτερόλεπτα.

Εκεί την ευθύνη την παίρνουν οι ηγέτες και τέτοιος είναι ο σπουδαίος Βασίλιε Μίτσιτς. Η μπάλα πήγε στα χέρια του και ο Σέρβος γκαρντ με ένα φοβερό τρίποντο μπροστά στον Βεζένκοβ, χάρισε μια σπουδαία πρόκριση στους Τούρκους, οι οποίοι παρέμειναν ζωντανοί και στη συνέχεια κατέκτησαν και τη δεύτερη σερί κούπα στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ. Eίναι η ήττα που πονάει περισσότερο από κάθε άλλη τον Ολυμπιακό, καθώς έφτασε μια ανάσα από τον τελικό της Euroleague, αλλά ο Μίτσιτς του πήρε τη... μπουκιά από το στόμα.

Η Εφές το έκανε ξανά φέτος
Clyburn, Micic lead Efes comeback! | Round 11, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Στο ματς του πρώτου γύρου της σεζόν που διανύουμε πάλι η Εφές επικράτησε στο τέλος με 82-71. Μπορεί ο Ολυμπιακός να προηγήθηκε με 33-41 στο ημίχρονο και να έδειχνε να πατά πολύ καλά στο παρκέ και έτοιμος να πάρει τη νίκη, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την ελληνική ομάδα. Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το 52-53 της τρίτης περιόδου σε 82-71 στο τέλος.

Ο Κλάιμπερν με 24 πόντους, ο Μίτσιτς με 19 πόντους, 9 ασίστ και 9 ριμπάουντ και ο Μπομπουά με 19 πόντους και 5/6 τρίποντα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρολεύκων. Για την ομάδα του Μπαρτζώκα, ο Βεζένκοβ είχε 18 πόντος, αλλά δεν ήταν αρκετό για να έρθει το διπλό.

Δυσκολεύονται πολύ εκτός έδρας οι Τούρκοι

Η αστάθεια χαρακτηρίζει τη σεζόν της πρωταθλήτριας Ευρώπης, η οποία δεν μπορεί να τρέξει ένα μεγάλο σερί νικών και να στρογγυλοκάτσει στην πρώτη 8άδα για μεγάλο διάστημα. Η Εφές δεν τα πηγαίνει καλά όταν αναγκάζεται να παίξει μακριά από την έδρα της. Δεν έχει βρει τρόπο να κάνει διπλό σε έδρα των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης.

Η Εφές έχει ρεκόρ 3-7 εκτός έδρας. Σίγουρα οι μόλις 3 νίκες είναι φτωχή συγκομιδή για πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μάλιστα το ανησυχητικό είναι πως αυτές οι τρεις νίκες έχουν έρθει κόντρα στην Αρμάνι που φέτος είναι η απογοήτευση της Euroleague, κόντρα στην Ζάλγκιρις και απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια.. Οι Τούρκοι έχουν ηττηθεί από Μονακό με 95-92, από Μπάγερν 81-78, Ρεάλ με 94-85, Παρτίζαν με 82-79, Μακάμπι με 80-72, Βαλένθια με 81-71 και Μπασκόνια στην παράταση με 114-111, σε ένα ματς που έλεγχε στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Όπως παρατηρούμε κόντρα σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες της Εuroleague φέτος όπως η Μονακό, η Ρεάλ, η Μπασκόνια και η Μακάμπι είχε προβλήματα.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης