Basketball Champions League, Γαλατάσαραϊ - ΑΕΚ 71-81: ΑΕΚάρα στην Πόλη της

Basketball Champions League, Γαλατάσαραϊ - ΑΕΚ 71-81: ΑΕΚάρα στην Πόλη της

Η ΑΕΚ (1-1) πήρε τεράστια νίκη στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Γαλατασαράι (1-1) με σκορ 81-71 και έκανε σημαντικό βήμα για να διεκδικήσει την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση

AEKBC1
Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο. Έβαλε τον ρυθμό του αγώνα στη Γαλατασαράι και με εξαίρεση το πρώτο κομμάτι, που η τουρκική ομάδα κυριάρχησε κοντά στο καλάθι, στο υπόλοιπο κομμάτι, οι παίκτες του Ανδρέα Πιστιόλη αναλώθηκαν σε κακές εκτελέσεις τριπόντων (4/18).

Η αλήθεια είναι πως το μακρινό σουτ ήταν αυτό που κράτησε τη Γαλατά στο ματς, όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε με +5 (33-28). Δύο απανωτά τρίποντα από τον Ντίλαν Ένις έδωσαν το προβάδισμα στην «τσιμ μπομ».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq6l4eqrx0r5)


Η ΑΕΚ πλήρωσε τις κακές επιλογές στα δύο τελευταία λεπτά. Σε διάστημα 2:16 έκανε τρία λάθη και έπαιξε με λάθος τρόπο απέναντι στην άμυνα της Γαλατά.

Στα συν της Ένωσης τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (8 από τα 24 συνολικά ριμπάουντ), αλλά και οι 8 ασίστ. Αν έλειπαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (οι Τούρκοι άρπαξαν 7 και πήραν 11 πόντους απ' αυτά) τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την ΑΕΚ.

Κλείσιμο
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε στην πεντάδα της ΑΕΚ τον Κώστα Παπαδάκη. Και όπως συνηθίζει στα περισσότερα ματς έδωσε λύσεις. Ένα δικό του τρίποντο έφερε την ΑΕΚ στο +4 (45-41).

Ωστόσο, ό,τι έγινε στο πρώτο, εμφανίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Εκεί που η ΑΕΚ έπαιρνε μία μικρή διαφορά, την έχασε σε διάστημα ελάχιστων λεπτών, κυρίως λόγω των λύσεων από μακριά που έβρισκε η Γαλατά.

Η Ένωση έκανε τρομερή δουλειά πάνω στον Νταρόν Ράσελ. Ο Αμερικανός γκαρντ από τους 20 πόντους της πρεμιέρας, έμεινε στους 2 με 1/9 σουτ μετά από 25 λεπτά αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq6l4eqhxwih)


Μίτσελ, Στρέλνιεκς και Φλιώνης, στο +6 η ΑΕΚ
Ο Μίτσελ έκανε εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο κάνοντας πάρτι στη ρακέτα της Γαλατά (13π., 10 ριμπ.), αλλά όσο η τουρκική ομάδα έβρισκε σκορ από μακριά το ματς ήταν ντέρμπι.

Μόνο που και η ΑΕΚ διαθέτει τη δική της περιφέρεια. Από το 52-52, πρώτα εκτέλεσε για τρεις ο Κένι Γουίλιαμς και αμέσως μετά ο Γιάνις Στρέλνιεκς για το μεγαλύτερο προβάδισμα της Ένωσης στο ματς (58-52).

Και λίγο αργότερα ο Λετονός βρήκε ξανά στόχο για να κάνει το σκορ 61-55. Η ΑΕΚ είχε την άψογη καθοδήγηση του Δημήτρη Φλιώνη, ο οποίος στο τέλος της 3ης είχε ήδη καταγράψει 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ!

Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στα ριμπάουντ, κυρίως στα επιθετικά. Από εκεί αντλούσε δεύτερες ευκαιρίες (συνήθως όχι εύστοχες), αλλά έβλεπε και το χρόνο να κυλάει.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με καλές άμυνες και τον Φλιώνη να εκτελεί για τρεις και το σκορ να γίνεται 64-57! Όπως και στις προηγούμενες στιγμές, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μετράνε.

Ο Φλιώνης μαζί με τον Στρέλνιεκς συνέχισαν να κρατάνε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ (68-62). Η Γαλατά δεν άφησε το ματς. Με ένα μίνι σερί και τον Ράσελ να έχει ένα καλάθι και μία ασίστ μείωσε στους 2 (68-66). Δύο λεπτά πριν από το τέλος, ο Γουίλιαμς έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο, το πρώτο μετά από 5 άστοχες προσπάθειες και η ΑΕΚ απέκτησε προβάδισμα πέντε πόντων (73-68). Και ο Μίτσελ έφερε την Ένωση με το ενάμισι πόδι πάνω στη νίκη με γκολ φάουλ (75-68), μολονότι έχασε την έξτρα βολή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq6li75bv8dd)


Η Γαλατά μείωσε σε 75-71, η ΑΕΚ έκανε λάθος, αλλά η τουρκική ομάδα δεν βρήκε στόχο. Ο Στρέλνιεκς βρέθηκε στη γραμμή των βολών, δεν αστόχησε και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 77-71. Η άστοχη επίθεση της Γαλατά επιβεβαίωσε τον θρίαμβο για την ομάδα του Ηλία Καντζούρη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τεράστιο τρίποντο του Γουίλιαμς που έκανε το σκορ 73-68, 2:22 πριν το τέλος του αγώνα.

Οι MVP's: Ο Δημήτρης Φλιώνης είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ (!), ο Ακίλ Μίτσελ 19 πόντους, 13 ριμπάουντ και ο Γιάνις Στρέλνιεκς 18 πόντους με 4/6 τρίποντα.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Κένι Γουίλιαμς είχε ένα μεγάλο σουτ, ο Γιάνκοβιτς μέτρησε 7 οπόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: O Νταρόν Ράσελ είχε 6 πόντους με 3/12 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ ήταν απόλυτα διαβασμένη. Στην άμυνα περιόρισε τον Ράσελ, στην επίθεση είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε διαφορετικά σημεία του αγώνα και όταν η Γαλατά σταμάτησε να βρίσκει σκορ από μακριά, έκανε το έργο της πιο εύκολο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-18, 36-35, 57-61, 71-81

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Phantom F-4: «Πάντα πετούσε χαμηλά πάνω από το Νευροκόπι και τον χαιρετούσαμε» - Αγωνία για τον 31χρονο σμηναγό

Μητσοτάκης: Η σιβυλλική δήλωση από την Ιαπωνία για τις εκλογές

Μάνος Δασκαλάκης: Η Πισπιρίγκου είπε στον πατέρα μου «για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης