Super League 1, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-2: Καρδιοχτύπησε αλλά νίκησε

Super League 1, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-2: Καρδιοχτύπησε αλλά νίκησε

Με σκόρερ δύο γκολ τον Τιάγκο Ντάντας ο ΠΑΟΚ πήρε δύσκολη νίκη επί του αξιόμαχου Λεβαδειακού με 3-2 στο ματς Νο 1000 του Δικέφαλου στην Α' Εθνική Κατηγορία στο γήπεδο της Τούμπας

Dadas
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα έξι ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν τους τρεις βαθμούς χάρη στα δύο γκολ του Τιάγκο Ντάντας και το πρώτο του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη πετυχαίνοντας με πολύ ιδρώτα και άγχος την 13η σερί νίκη τους επί του ψυχωμένου Λεβαδειακού.

Με πολλές αλλαγές ο ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν υποχρεωμένος να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι είχε να διαχειριστεί την κούραση από τα συνεχόμενα υψηλής έντασης παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις απουσίες επτά ποδοσφαιριστών του.

Με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να ακολουθεί σε έξι ημέρες ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ κατέβασε μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές και νέα πρόσωπα, όπως αυτό του Βραζιλιάνου Τάισον, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου», ενώ εκτός του τιμωρημένου (και βασικού) Αουγκούστο, στον πάγκο έμειναν και οι Ινγκασον, Α. Ζίβκοβιτς προκειμένου να πάρουν ανάσες.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον, που μέχρι σήμερα 19/19 στο πρωτάθλημα, έδωσε τη θέση του στον Γιάννη Κάργα και ο Κιλκισιώτης στόπερ αποτέλεσε μαζί με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «Δικεφάλου». Σβαμπ και Ντάντας ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, στα άκρα κινήθηκαν οι Νάρεϊ (δεξιά) και Τάισον (αριστερά), ο Κωνσταντέλιας ως επιτελικός μέσος και ο Ολιβέιρα στην κορυφή.

Ο Λεβαδειακός που είχε να φύγει με βαθμό από την Τούμπα από τις 26 Οκτωβρίου 1994 και τη μοναδική «λευκή ισοπαλία» των δύο ομάδων, παρατάχθηκε χωρίς τους τιμωρημένους Βρακά και Κωνσταντινίδη, ενώ ο Γιάσμνικο Βέλιτς είχε στον πάγκο τα δύο τελευταία αποκτήματα, Γερεμέγεφ και Σαχπεκίδη, των Βοιωτών, που ξεκίνησαν με ένα 3-4-3. Οι Βήχος, Βινίσιους, Τζημόπουλος, ήταν οι τρεις στόπερ μπροστά από τον Στογιάνοβιτς στην άμυνα. Οι Τσάπρας, Νταμπό, Μεχία και Παναγιώτου ήταν στον άξονα, με τους Μουτίνιο, Νίκα και Λούα Λούα λίγο πιο μπροστά.

Το ημίχρονο του Τιάγκο Ντάντας
Τα πρώτα 45 λεπτά ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν μαζί με τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων με έναν πρωταγωνιστή. Ο Τιάγκο Ντάντας ήταν όλα τα λεφτά! Ο 22χρονος Πορτογάλος χαφ μπήκε ορεξάτος και απείλησε αρχικά στο 2ο λεπτό με κεφαλιά που έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ (1-0), μετά την εξαιρετική ενέργεια του Νάρεϊ.

Κλείσιμο
Το λάθος του Κάργα έδωσε το δικαίωμα στον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει (1-1) πολύ γρήγορα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουτίνιο (15’) και το υπόλοιπο μισάωρο ήταν ένα μονότονο σκηνικό. Οι Βοιωτοί απείλησαν με την κεφαλιά του Λούα Λούα (η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού) και ταμπουρώθηκαν μπροστά από την εστία του Στογιάνοβιτς. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή της μπάλας στα όρια του 70%, ωστόσο κάθε προσπάθεια τους σταματούσε στους 8-9 παίκτες του Λεβαδειακού που ήταν πίσω από την μπάλα.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Τιάγκο Ντάντας. Στην τελευταία φάση ο Πορτογάλος έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1, με τη δεύτερη μόλις τελική του «Δικεφάλου» μετά to 15o λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν το πλήρωσε
Ο Κωνσταντέλιας αστόχησε σ’ ένα μοναδικό τετ α τετ στο ξεκίνημα του β’ μέρους, η συνεργασία των δύο κεντρικών αμυντικών του «Δικεφάλου» (στο τέταρτο στη σειρά κόρνερ από την ασίστ του Κάργα), έδωσαν στον Κουλιεράκη τη δυνατότητα να πετύχει στο 61ο λεπτό το πρώτο του γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (3-1), αλλά ο Λεβαδειακός πέντε λεπτά αργότερα μείωσε σε 3-2 με τον Τσάπρα και ξαναμπήκε στο ματς!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε μια επανάληψη του αγώνα του πρώτου γύρου στη Λιβαδειά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ «έπαιξαν με τη φωτιά», έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν να τους κάνουν τη ζημιά και μέσα στην Τούμπα.

MVP: Ο Τιάγκο Ντάντας ήταν με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου, όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε και έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από τα πόδια του Κάλεντ Νάρεϊ δημιουργήθηκαν οι περισσότερες καλές στιγμές των «ασπρόμαυρων».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λουτσέσκου δεν δικαιώθηκε με την επιλογή του να πάει με δίδυμο τους Κάργα – Κουλιεράκη, που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κάργας έδωσε το δικαίωμα στον Λούα Λούα να φτάσει μπροστά στον Κοτάρσκι και να κερδίσει το πέναλτι.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Διαμαντόπουλος έδωσε, μετά κι από την on the field εξέταση της φάσης, το πέναλτι στο 14ο λεπτό υπέρ του Λούα Λούα τιμωρώντας την επαφή που είχε ο επιθετικός του Λεβαδειακού με τον Κοτάρσκι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μόνο εύκολη δεν ήταν η βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που στο τέλος κρατάει μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών απέναντι σ’ ένα Λεβαδειακό που στάθηκε καλά στην Τούμπα και έβαλε δύσκολα στους «ασπρόμαυρους».

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια, 93’ Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (81’ Φ. Σοάρες), Ντάντας, Νάρεϊ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (80’ Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Βήχος (78’ Συμελίδης), Τζημόπουλος, Βινίσιους, Παναγιώτου, Μεχία (79’ Σακό), Νταμπό (67’ Γερεμέγεφ), Τσάπρας, Λούα Λούα (56’ Τορό), Νίκας, Μουτίνιο.
ΓΚΟΛ: 44-8

Ειδήσεις σήμερα:

Ανδραβίδα: Νεκρός ο ένας από τους δυο πιλότους του Phantom - Συνεχίζονται οι έρευνες

Έβρος: «Ξέχασα να πω… πέθανε και ένα κοριτσάκι και λέγεται Μαρία» - Η απίστευτη κατάθεση της Μπαϊντά

Καιρός: Η πρόβλεψη Καλλιάνου για χιόνια στις... βάρκες της Πεντέλης - Πού και πότε θα πέσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης