Κύπελλο ποδοσφαίρου, Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3: Στους «4» και περιμένει Άρη ή Ολυμπιακό

Κύπελλο ποδοσφαίρου, Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-3: Στους «4» και περιμένει Άρη ή Ολυμπιακό

Μετά το 3-0 της Opap Arena η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό και θα παίξει στους "4" του Κυπέλλου με Άρη ή Ολυμπιακό

5788610
Το 3-0 του πρώτου αγώνα στην OPAP Arena είχε μετατρέψει ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στις Σέρρες για την ΑΕΚ.

Η Ένωση με νίκη και στο δεύτερο ματς (1-3) επί του Πανσερραϊκού σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου περιμένει πλέον είτε τον Ολυμπιακό είτε τον Άρη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1gkr29w1up)


Πρωταγωνιστής για τους κιτρινόμαυρους ο Μάνταλος ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 21', και στο 51' με δεύτερο προσωπικό γκολ έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ, καθώς ο Πανσερραϊκός είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κατσαντώνη στο 49'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1g1mxmsjc9)
Κλείσιμο


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1ffczck7eh)


Ο Μαχαίρας με καλοζυγισμένο σουτ στο 80' έγραψε με ένα όμορφο γκολ το τελικό σκορ. Κάπως έτσι η Ένωση έκλεισε εύκολα θέση στους «4» του θεσμού και πλέον στρέφει την προσοχή της στο ματς του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή στην OPAP Arena κόντρα στον Άρη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1fdswzvm15)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1ebqpb7lbl)


Πανσερραϊκός – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Δερμιτζάκης και Αλμέιδα
Για τον Πανσερραϊκό ο Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με τον Κατσίκα στο τέρμα, τους Λυμπεράκη, Παντεκίδη, Γιανναράκη και Ζέρη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Κολομπίνο και Στάικο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Μούργο και Κατσαντώνη στα δύο άκρα και τον Σοφιανό πίσω από τον προωθημένο Σαΐντ. Ο Ματίας Αλμέιδα σε σχέση με το ματς με τον Ιωνικό διατήρησε μόνο τον Φαν Βέερτ στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, αλλάζοντας τις υπόλοιπες δέκα επιλογές του. Ο Στάνκοβιτς, όπως πάντα στα ματς του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν στην εστία, με τους Σιντιμπέ, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Ραντόνια από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τον Γαλανόπουλο ως εξάρι και μπροστά του τον Μάνταλο. Από τα αριστερά έπαιζε ο Γκατσίνοβιτς, από τα δεξιά ο Πάολο Φερνάντες, ενώ ο Τσούμπερ ξεκίνησε πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1g66puj09l)


Όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ και προβάδισμα με Μάνταλο
Παρά τις πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και το σκορ του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι ένα σύνολο με χημεία και σωστή νοοτροπία. Οι κιτρινόμαυροι συνεργάζονταν άψογα μεσοεπιθετικά, και με όμορφο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με το 0-1 στο πρώτο μέρος να μοιάζει φτωχό. Μόλις στο 8' η ΑΕΚ είχε μια μεγάλη διπλή φάση με πλασέ του Φερνάντες και κοντινή κεφαλιά του Τσούμπερ, με τον Κατσίκα να λέει «όχι». Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκατσίνοβιτς να σουτάρει μετά από μια εξαιρετική συνεργασία με Τσούμπερ και Σιντιμπέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο και την Ένωση να συνεχίζει να πιέζει ψάχνοντας το γκολ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cq1gmbiqpxv5)


Τελικά αυτό ήρθε στο 21' με τους κιτρινόμαυρους να... κρύβουν την μπάλα. Ο Μάνταλος πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς και τρύπωσε στην περιοχή. Ο «Γκάτσι» τροφοδότησε τον Τσούμπερ και αυτός έκανε το γύρισμα, με τον Μάνταλο από κοντά με πλασέ να γράφει το 0-1. Ο Γκατσίνοβιτς έψαχνε το γκολ στην επιστροφή του στο βασικό σχήμα, με τον Σέρβο χαφ να έχει και δεύτερη πολύ καλή στιγμή στο 29' αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο, με την Ένωση να ολοκληρώνει κάπως έτσι ένα γεμάτο πρώτο μέρος που ικανοποίησε τους 4.000 φίλους της από αρκετά μέρη της Βορείου Ελλάδας που είχαν δυναμική παρουσία στις εξέδρες.

Δεύτερο γκολ από Μάνταλο, όμορφο τέρμα από Μαχαίρα και η ΑΕΚ εύκολα στα ημιτελικά
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο γρήγορα γκολ. Αρχικά ήταν ο Πανσερραϊκός εκείνος που ισοφάρισε. Μετά από ωραία ενέργεια του Κολομπίνο, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Σαϊντ που σέντραρε, η άμυνα των κιτρινόμαυρων δεν μπόρεσε να απομακρύνει και στο δεύτερο δοκάρι ο Κατσαντώνης τελείωσε από κοντά τη φάση στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-1.

Ωστόσο, η ΑΕΚ αντέδρασε σωστά βρίσκοντας γρήγορα το δεύτερο γκολ και παίρνοντας ξανά το προβάδισμα. Στο 51' ο Φερνάβτες πάσαρε στον προωθημένο Σιντιμπέ από τα δεξιά, ο Γάλλος έβγαλε μια γλυκιά σέντρα μέσα στην περιοχή και εκεί ο Μάνταλος ανενόχλητος με δυνατή κεφαλιά σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς κάνοντας το 1-2. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Αλμέιδα πέρασε τον Μαχαίρα αντί του Φερνάντες που αποκόμισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, ενώ μερικά λεπτά πιο μετά και οι Φράνσον, Κοσίδης και Αραούχο αντικατέστησαν Γαλανόπουλο, Φαν Βέερτ και Γκατσίνοβιτς.

Η ΑΕΚ αναπτυσσόταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον πολύ καλό Σιντιπέ, ο οποίος ανέβαινε. Μάλιστα στο 71' ο Γάλλος έβγαλε μια νέα ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή, με τον Κατσίκα να λέει «όχι» με εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Κοσίδη, ενώ μετά το κόρνερ, ο Αραούχο πήγε να σκοράρει με ραμπόνα αλλά ο Κατσαντώνη απομάκρυνε την μπάλα που είχε πορεία προς τη γωνία. Η Ένωση στο 80' βρήκε και ένα τρίτο πολύ όμορφο γκολ με τον Μαχαίρα από μακρινή απόσταση με ένα καλοζυγισμένο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα με βοήθεια του δοκαριού στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Στα τελευταία λεπτά ο Κοσίδης που έψαχνε το γκολ σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να βρει δίχτυα, αλλά ο Κατσίκας αντέδρασε σωστά.

MVP: Φυσικά ο Μάνταλος, με τα δύο προσωπικά γκολ που σημείωσε και τη συμμετοχή του γενικότερα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ.


Στο ύψος τους: Πολύ ουσιαστικό ματς από τον Σιντιμπέ στη δεξιά πλευρά, με ωραία ανεβάσματα, σέντρες και μία ασίστ. Καλό ματς και από τον Τσούμπερ, με συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι και ασίστ επίσης.

Αδύναμος κρίκος: Η ανασταλτική λειτουργία του Πανσερραϊκού. Οι Σερραίοι δεν είχε σωστές αντιδράσεις τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τέρμα του Μάνταλου, χάνοντας το μαρκάρισμα του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα της ΑΕΚ στη φάση της ισοφάρισης του Πανσερραϊκού καθώς δεν κατάφερε να απομακρύνει τη σέντρα δεχόμενη ένα «φτηνό» τέρμα.

Το στραγάλι: Ο Τσιμεντερίδης δεν είχε κάποια πολύ δύσκολη φάση. Ο Φαν Βέερτ φώναξε για ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος, σε τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να μην δείχνει κάτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αλμέιδα έκανε αναμενόμενα βαθύ rotation στην ενδεκάδα του με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο ματς. Παρά τις πολλές αλλαγές, η ΑΕΚ είχε σωστή νοοτροπία και έβγαλε ωραίες συνεργασίες μπροστά, κάτι που σίγουρα θα άφησε ικανοποιημένο τον Αργεντινό κόουτς. Η Ένωση έφτασε χωρίς προβλήματα στη νίκη με 1-3 και στο δεύτερο παιχνίδι, κλείνοντας εύκολα θέση στα ημιτελικά τουΚυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Λυμπεράκης, Παντεκίδης, Γιανναράκης, Ζέρης, Κολομπίνο (73' Στίνα), Στάικος (61' Θυμιάνης), Σοφιανός (82' Σιόντης), Κατσαντώνης, Μούργος (73' Μασκανάκης), Σαΐντ (61' Κανίς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια, Γαλανόπουλος (67' Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67' Αραούχο), Φερνάντες (62' Μαχαίρας), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67' Κοσίδης)

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το μπλόκο του Ερντογάν στη Σουηδία για το ΝΑΤΟ

Ξεκινά η δίκη για τον βιασμό της baby sitter - Η ζωή της 18χρονης σήμερα

Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Κίνδυνος για πλημμύρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης