Super League: «Πνίγηκε» η ΑΕΚ στα Γιάννινα, νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Δείτε τα γκολ

Super League: «Πνίγηκε» η ΑΕΚ στα Γιάννινα, νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Δείτε τα γκολ

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά με 1-0 και η ήττα της ΑΕΚ με 2-1 από τον ΠΑΣ έφερε τη μεταξύ τους διαφορά στους 7 βαθμούς - Στο -3 από την δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός που επικράτησε 2-0 του Ιωνικού στη Νίκαια

Collage_Maker-04-Jan-2023-01_01-AM
Το 2023 άρχισε με το... αριστερό για τον Παναθηναϊκό. Όχι όμως με γκέλα τύπου Ιωνικού και ΟΦΗ, αλλά με το αριστερό του Βέρμπιτς που βρήκε δίχτυα από την ασίστ του Σπόραρ και όπως στο ματς του πρώτου γύρου ήταν αυτός που έκρινε υπέρ του «τριφυλλιού» την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, που είχε και έντονο άρωμα από δακρυγόνα.

Θα μπορούσε να είναι... με το αριστερό «x2» αλλά τελικά το γκολ του νεοαποκτηθένα Πούχατς δεν μέτρησε μέσω VAR μιας και είχε προηγηθεί φάουλ του Ιωαννίδη. Μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε οπωσδήποτε την επιστροφή στις νίκες για να διατηρήσει διαφορά τουλάχιστον 4 βαθμών από την Ένωση πριν την Κυριακάτικη μεταξύ τους μάχη. Τελικά με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια μετά και τα ευχάριστα μαντάτα από το Γιάννενα που έστειλε τους πράσινους στο +7!

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ηχηρό χαστούκι για την ΑΕΚ στα Γιάννενα, καθώς ηττήθηκε από τον εκπληκτικό ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 κι άφησε πάλι τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέντε μέρες πριν από την μεταξύ τους μάχη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η Ενωση μετά το εύκολο πέρασμά της από τον Βόλο είχε ανάλογες βλέψεις και για την αναμέτρηση των Ζωσιμάδων. Λογάριαζε όμως χωρίς τον απόλυτο αιφνιδιασμό του «Άγιαξ» που στο 32' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Αλμέιδα έχαναν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά για να παίξει το... χαρτί της ανατροπής. Μείωσε με το «καλησπέρα» του δευτέρου ημιχρόνου με τον Αραούχο αλλά ως εκεί. Η Ενωση είχε την υπεροχή, είχε φάσεις για γκολ αλλά δεν κατάφερε ούτε καν να σώσει τον βαθμό.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ξεκούραστο βράδυ για τον Ολυμπιακό στη Νίκαια, αφού δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα δεκάλεπτο για να κάμψει την... αντίσταση του Ιωνικού. Στο 34' ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ, στο 40' με γκολάρα ο Φορτούνης διπλασίασε τα τέρματα ρων «ερυθρόλευκων» και τα υπόλοιπα ήταν πλέον διαδικαστικά. Με το εύκολο 2-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες παραμένουν στην 3η θέση και το -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, όμως κι αυτοί... γεύονται το δώρο του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μείωσαν στους 3 βαθμούς από την ΑΕΚ.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpivn6ewwihd)


Ο πολύτιμος βαθμός που πήρε ο ΟΦΗ την περασμένη εβδομάδα στην Λεωφόρο δεν μετουσιώθηκε σε κάτι καλύτερο στον εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο, που ήταν και το πρώτο ματς του 2023 στη Σούπερ Λίγκα. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες, είχαν ένα γκολ του Λάρσον που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και είδαν τον Κλέιμαν να κάνει μια από τις επεμβάσεις της σεζόν στο 90'! Από την άλλη ο Κούτσιας είχε την μεγάλη στιγμή να δώσει γκολ νίκης στον Βόλο, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μανδά. Κάπως έτσι το... πλεκτό δεν κουνήθηκε στο Γεντί Κουλέ και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpip81a6fwxl)



Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Super League:

ΟΦΗ – ΝΠΣ Βόλος 0-0

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-1

Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 4/01

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 4/01

ΠΑΟΚ - Άρης 4/01

Η βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 42 -16αγ.

2. ΑΕΚ 35 -16αγ.

3. Ολυμπιακός 32 -16αγ.

4. ΠΑΟΚ 29

5. ΝΠΣ Βόλος 26 -16αγ.

6. Άρης 25

7. Ατρόμητος 19

8. Παναιτωλικός 16

9. ΠΑΣ Γιάννινα 14 -16αγ.

10.Αστέρας Τρίπολης 14

11.ΟΦΗ 12 -16αγ.

12. Λεβαδειακός 11 -16αγ.

13. Λαμία 10

14. Ιωνικός 8 -16αγ.



Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα

Βέροια - Ανατριχιαστική η περιγραφή του αστυνομικού που βρήκε το βρέφος: «Eπέπλεε στο νερό μπρούμυτα, είχε σημάδια»

Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη φωτιά στον Ρομά - Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Ντάνα Γουάιτ: Το αφεντικό του UFC χαστουκίζει τη σύζυγό του σε κλαμπ στο Μεξικό την Πρωτοχρονιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης