Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία ένα χρόνο μετά την περσινή... περιπέτεια

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στην Αυστραλία ένα χρόνο μετά την περσινή... περιπέτεια

Ο Σέρβος τενίστας έφτασε στην Αδελαΐδα όπου ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ξεκινά το τουρνουά ATP 250, που είναι προπομπός του Australian Open

djokovic_airport_xr
Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Ιανουαρίου 2022 όταν ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτανε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης προκειμένου να συμμετάσχει στο Australian Open που θα ξεκινούσε λίγες ημέρες αργότερα.

Ο Σέρβος, τότε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, μετά από εβδομάδες διεργασιών είχε ταξιδέψει στην Αυστραλία παρόλο που δεν είχε εμβολιαστεί, πιστεύοντας ότι η ιατρική εξαίρεση που είχε εξασφαλίσει (καθότι εμφανίζονταν να έχει νοσήσει στις αρχές Δεκεμβρίου) τον κάλυπτε.

Όμως από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο έδαφος της Αυστραλίας βρέθηκε κρατούμενος, αρχικά για πολλές ώρες σε μια αίθουσα του αεροδρομίου, πριν μεταφερθεί σε ξενοδοχειο για... λαθρομετανάστες και να ξεκινήσει ένα απίστευτο σίριαλ που έληξε στις 16 Ιανουαρίου με την οριστική του απέλαση από τη χώρα (και την απαγόρευση εισόδου για την επόμενη τριετία).

Εκείνο το δεκαήμερο σίγουρα δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ, ωστόσο σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο Τζόκοβιτς βρίσκεται ξανά στην Αυστραλία (καθώς εξαφανίστηκε η ποινή που του είχε επιβληθεί) κι αυτή τη φορά τίποτα δεν θυμίζει τα περσινά.

Ο ίδιος επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει το παραμικρό στοιχείο για την άφιξη του στην Αδελαΐδα, όπου την Κυριακή ανοίγει η αυλαία του τουρνουά ATP 250, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως ο προπομπός του Australian Open.

Εκεί όπου ο Τζόκοβιτς είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς έχοντας 9 τίτλους και ονειρεύεται έναν 10ο, που θα του επιτρέψει να φτάσει τα 22 Grand Slam και να πιάσει στην πρώτη θέση τον Ράφαελ Ναδάλ.

Την άφιξη του στην Αδελαΐδα επιβεβαίωσε ο CEO του Australian Open Κρεγκ Τάιλι ο οποίος μετά την περσινή ιστορία και τις αντιδράσεις που είχαν προκύψει εντός Αυστραλίας (πολλοί θεώρησαν ότι ο Τζόκοβιτς με την στάση του έδειξε ασέβεια προς τους πολίτες) προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα.

«Ο Τζόκοβιτς θα είναι και φέτος ο αθλητής που θα πρέπει να νικήσει οποισδήοποτε θέλει να φτάσει στον τίτλο. Έχει στόχο να γίνει ο καλύτρος όλων των εποχών και τελέίωσε το 2022 παίζοντας το καλύτερο τένις», είπε ο Αυστραλός και συμπλήρωσε για τις πιθανές αντιδράσεις του κόσμου:

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στο αυστραλιανό κοινό. Είμαστε ένα πολύ μορφωμένο αθλητικό κοινό, ειδικά εκείνοι που έρχονται στο τένις. Αγαπούν το άθλημα, αγαπούν να βλέπουν μεγάλους αθλητές, σπουδαίους αγώνες. Και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι οι φίλαθλοι θα αντιδράσουν όπως ελπίζουμε ότι θα αντιδράσουν και θα το σεβαστούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Πολικός «εφιάλτης» για 4η ημέρα στις ΗΠΑ – Άρχισαν λεηλασίες σε καταστήματα και εστιατόρια

Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάσυρση του 41χρονου που βρέθηκε νεκρός στον Όλυμπο

Έλληνες ερευνητές του του ΙΤΕ ανακάλυψαν νέο μοριακό μηχανισμό που ρυθμίζει γήρανση και αναπαραγωγή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης