Basket League, Άρης-Κολοσσός Ρόδου 68-74: Μίλησε η παράδοση στο Αλεξάνδρειο

Basket League, Άρης-Κολοσσός Ρόδου 68-74: Μίλησε η παράδοση στο Αλεξάνδρειο

Ούτε το κατάμεστο Αλεξάνδρειο άλλαξε αυτό που συμβαίνει στα τελευταία χρόνια στις αναμετρήσεις του Άρη με τον Κολοσσό καθώς η ομάδα της Ρόδου επικράτησε με 68-74 έχοντας κορυφαίο τον Δημήτρη Κατσίβελη

5767456
Ο Άρης έκανε sold out, αλλά ο Κολοσσός Ρόδου ήταν αυτός που έφυγε χαμογελαστός από το Αλεξάνδρειο. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο με σπουδαίο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Κατσίβελη.

Αντιθέτως, ο Άρης ήταν απελπιστικός σε οργάνωση αλλά και εκτέλεση των δικών του επιθέσεων. Προσπάθησε να νικήσει στην... κακή του μέρα αλλά τα μεγάλα σουτ των Ντίξον, Κατσίβελη στα τελευταία 70 δευτερόλεπτα του αγώνα αποδείχθηκαν καταδικαστικά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cpbvj2u6l009)


Ο αγώνας
Ο Άρης ήταν απελπιστικά άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο κι αν η άμυνα τον… πήγε για κάποια λεπτά μετά από ένα σημείο ήταν αναπόφευκτο να πληρώσει τα 3/16 σουτ εντός παιδιάς αλλά και το 25% που είχε στο μακρινό σουτ. Γιατί κάποια στιγμή ο Κολοσσός Ρόδου βρήκε το μακρινό σουτ κι εκεί που ήταν στο -2 (10-8, 6’) έκανε σερί 0-14 φτάνοντας στο +12 (10-22). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε μ’ ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Τζος Χάγκινς.

Στη δεύτερη περίοδο ο Γιάννης Καστρίτης χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κοντούς και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επιστράτευσε άμυνα ζώνης. Ο Κολοσσός «απορρόφησε» το αρχικό ξέσπασμα του Άρη (18-24, 13’) καθώς ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε τον τρόπο να εκθέτει την άμυνα του Άρη (22-32). Μπροστά στον κίνδυνο εκτροχιασμού ο Άρης βρήκε δύο μακρινά σουτ και μείωσε σε 32-35 στο ημίχρονο με καλάθι του Βασίλη Καββαδά ο οποίος θα έπρεπε να είχε τροφοδοτηθεί περισσότερο.

Το ρεσιτάλ αστοχίας των δύο ομάδων διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα (41-41, 26’) στην 3η περίοδο. Εκεί ο Κολοσσός βρήκε δύο μακρινά σουτ (41-47, 27') αλλά ο Σανόγκο κράτησε όρθιο τον Άρη (46-47, 28') καθώς ήταν ο πιο συνεπής παίκτης του Άρη από μακρινή απόσταση κυρίως όμως στην άμυνα για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 46-49 καθώς οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν απελπιστικά άστοχοι με 17/56 σουτ!

Ο Καββαδάς
Κλείσιμο
Ο Κολοσσός είχε λογική στις επιθέσεις του εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος ήταν τρομερά τσαπατσούλης με την μπάλα στα χέρια. Κι έτσι οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση καθώς ξέφυγαν με 46-54 (32:30). Το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς (!) μάλλον στοιχειοθέτησε την ύστατη προσπάθεια του Γιάννη Καστρίτη για την αλλαγή του ρυθμού και την εύρεση επιθετικών λύσεων.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με αέρα πέντε πόντων (51-56) κι έχοντας κρατήσει τον Άρη σε αρκετά χαμηλά επίπεδα στην επίθεση. Ο Κολοσσός έφτασε στο +9 (51-60, 36:30) και απέκτησε τον τίτλο του φαβορί. Δύο λάθη του Μορέιρα στις δύο πλευρές του παρκέ και τέσσερις πόντοι του Γκούντγουιν διατήρησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα (57-60, 38'). Ωστόσο, πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Μάικλ Ντίξον... αποσυμπίεσαν τον Κολοσσό για να φτάσουμε στο 61-65 (39'). Εκεί ο Δημήτρης Κατσίβελης έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα δίνοντας αέρα επτά πόντων (61-68) στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-35, 46-49, 68-74

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην άμυνα του Κολοσσού Ρόδου καθώς κράτησε τον Άρη τρομερά χαμηλά αλλά και στα δύο μεγάλα σουτ που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι με τους Ντίξον, Κατσίβελη.

Ο MVP: Ο Δημήτρης Κατσίβελης έκανε τρομερό παιχνίδι, έβαλε και το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα κάνοντας το 61-68.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάικλ Ντίξον έβγαλε τον κολοσσό από τη δύσκολη θέση με τους πέντε πόντους που πέτυχε όταν ο Άρης πλησίασε στους τρεις πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Άρης πήρε λίγα πράγματα από τους Νότε, Τολιόπουλο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κολοσσός Ρόδου έχει χτίσει μια απίστευτη παράδοση στο Παλέ καθώς νίκησε νίκησε για 6η συνεχή φορά. Τελευταία νίκη του Άρη ήταν τη σεζόν 2016-17.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κολοσσός Ρόδου έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα κρατώντας τον Άρη των 78.4 πόντων κατά μέσο όρο στους 51 σε 37 αγωνιστικά λεπτά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν πιο έτοιμος γι' αυτό το παιχνίδι και δεν τα... έχασε σε κανένα σημείο του. Αντιθέτως ο Άρης ήταν τρομερά τσαπατσούλης και μπερδεμένος στην επίθεση, γι' αυτό εμφανίστηκε και απελπιστικά άστοχος. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ο Κατσίβελης. Ο έμπειρος γκαρντ έδωσε ηρεμία στον Κολοσσό ενώ ο Άρης δεν είχε παίκτη να κάνει την ίδια δουλειά.


Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμο στο κέντρο της Βανδή για το τσιγάρο του Μπισμπίκη - Δεν εφαρμόζεται πουθενά ο αντικαπνιστικός στα νυχτερινά κέντρα!

Ρουμανία: Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης του λεωφορείου στο Βουκουρέστι

Φόβοι για «παγκόσμιο κραχ» στα φάρμακα το 2023 - Ελλείψεις σε 500 σκευάσματα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης