Super League 1, ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Αγχώθηκε αλλά «καθάρισε» με Φαν Φέερτ - Δείτε τα γκολ

Super League 1, ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Αγχώθηκε αλλά «καθάρισε» με Φαν Φέερτ - Δείτε τα γκολ

H AEK δεν ήταν καλή και λόγω απουσιών, η Λαμία της έβαλε δύσκολα, αλλά ο Φαν Βέερτ έδειξε τον δρόμο για το τρίποντο - Ο Ολλανδός με δύο γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την νίκη της Ένωσης, με τον Λιβάι Γκαρσία να βρίσκει κι αυτός δίχτυα

5764717
Ο... νόμος της OPAP Arena μίλησε για την ΑΕΚ. Μπορεί να δυσκολεύτηκε λόγω της αναποτελεσματικότητάς της στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο μέρος η Ένωση βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη επικρατώντας με 3-0 της Λαμίας και μετρώντας το απόλυτο (6/6) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας Novibet στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ρόλο του γκολτζή που έχει ανοίγοντας το σκορ στο 67' πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Στο 88' έδωσε την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία για το 2-0, ενώ στο 94' σκόραρε και δεύτερο γκολ, πάλι με κεφαλιά, για το τελικό 3-0. Έτσι η ΑΕΚ πήρε μια πολύτιμη νίκη με την επανέναρξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για να παραμείνει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp7nsnfqmepl)


ΑΕΚ – Λαμία: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Παντελίδης
Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τους Σιμάνσκι, Γιόνσον και Πινέδα στο αρχικό σχήμα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Σιμάνσκι, μπροστά του ο Γιόνσον, ενώ ο Πινέδα τοποθετήθηκε στα αριστερά με τον Μάνταλο να πηγαίνει στη δεξιά πλευρά, λόγω και των απουσιών που υπάρχουν. Έτσι ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης πλάι στον Αραούχο. Στα μετόπισθεν, ο Αθανασιάδης επανήλθε κάτω από την εστία, ενώ η άμυνα αποτελούταν από τους Χατζισαφί και Ρότα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και από τους Μουκουντί και Μήτογλου στο κέντρο. Για τη Λαμία ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζο και Σιμόν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής τους Τζανδάρη, Σλίβκα και Μπεχαράνο, στις πτέρυγες τους Νούνιες και Τσιλούλη και στην κορυφή της επίθεσης τον Μανούσο

Ολοκληρωτική υπεροχή της ΑΕΚ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα
Κλείσιμο
Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος τα έκανε όλα σωστά μέχρι την τελική προσπάθεια. Ανακτούσε μπάλες, έβγαινε συνεχώς στην επίθεση, υπηρετώντας το πλάνο του Αλμέιδα, όμως παρά τις πολλές τελικές και τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί παρουσιάζοντας μια αναποτελεσματική εικόνα. Μόλις στο 2' μετά από γύρισμα του Ρότα, ο Πινέδα ανενόχλητος μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω στον Σαράνοφ, ενώ στο 10' ο δραστήριος Μάνταλος είδε τον γκολκίπερ της Λαμίας να αποκρούει το σουτ του έξω από την περιοχή.

Η Ένωση είχε κλείσει τη Λαμία στα καρέ της με τους Γιόνσον και Σιμάνσκι να κερδίζουν κατά κράτος το κέντρο και τους Μάνταλο και Πινέδα να προωθούν το παιχνίδι, όμως έλειπε το καθαρό μυαλό για τους παίκτες του Αλμέιδα. Στο 29' το σουτ του Αραούχο πλάγια μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το οριζόντιο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Λιβάι μετά από σέντρα του Χατζισαφί να πιάνει την κεφαλιά από εξαιρετική θέση, αλλά τον Σαράνοφ να είναι σε ετοιμότητα. Και από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν βρήκε το γκολ σε τόσες προσπάθειες πήγε να το πληρώσει λίγο πριν βγει το ημίχρονο, αλλά το πλασέ του Τζανδάρη στο 44' πέρασε δίπλα από το κάθετο του Αθανασιάδη.

Ο Φαν Βέερτ μπήκε και έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ και στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε κλείνοντας τη Λαμία στο δικό της μισό, με τους Κιτρινόμαυρους να χάνουν νέα μοναδική ευκαιρία στο 54' όταν ο Αραούχο από πλάγια κοντινή θέση δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Σαράνοφ που έβγαλε σε κόρνερ. Η Ένωση συνέχιζε να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα με τους παίκτες του Παντελίδη να μην αφήνουν τον παραμικρό χώρο. Όπως ήταν λογικό, ψάχνοντας να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Αλμέιδα πέρασε τον Φαν Βέερτ στη θέση του Σιμάνσκι με τον Λιβάι Γκαρσία να περνάει στα δεξιά.

Και ο Ολλανδός γκολτζής έδωσε τη λύση πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Στο 67' ο Μάνταλος σέντραρε και ο Φαν Βέερτ με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0. Η Λαμία αναγκαστικά πήρε μέτρα στο γήπεδο έχοντας μείνει πίσω στο σκορ με τον Παντελίδη να προχωρά σε αρκετές κινήσεις από τον πάγκο, αλλά η Ένωση βρήκε το δεύτερο γκολ που τελείωσε το ματς. Στο 88' ο Φαν Βέερτ από εκτελεστής έγινε δημιουργός πετώντας την μπάλα μπροστά, με τον Λιβάι Γκαρσία να νικάει στη διεκδίκηση τον αντίπαλό του, να περνάει και τον Σαράνοφ και να πλασάρει στην άδεια εστία για το 2-0.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής, Τομ Φαν Βέερτ, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε την απόλυτη εμφάνισή του σκοράροντας και δεύτερο γκολ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρότα, γράφοντας το τελικό 3-0 και γνωρίζοντας την αποθέωση.

MVP: Ποιος άλλος; Ο Τομ Φαν Βέερτ. Μπήκε και ξεκλείδωσε το ματς. Αρχικά με το γκολ του στο 67' που άνοιξε το σκορ, έπειτα στο 88' με την ασίστ στον Λιβάι που τελείωσε το παιχνίδι και στη συνέχεια στο 94' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Τι άλλο να κάνει;

Στο ύψος τους: Ο Μάνταλος συμμετείχε ουσιαστικά στο δημιουργικό κομμάτι και βρήκε και την ασίστ στο γκολ του Φαν Βέερτ. Καλό ματς και από τον Γιόνσον με πολλές ανακτήσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μοίρασμα της μπάλας.

Αδύναμος κρίκος: Η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος κατά το οποίο δεν τελείωσε το ματς ενώ θα μπορούσε. Κάτι ωστόσο που διορθώθηκε στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Φαν Βέερτ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αντέτζο που έχασε το μαρκάρισμα του Φαν Βέερτ στο 1-0.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος δεν είχε τη δύσκολη φάση μέσα στο παιχνίδι. Έκανε μια καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήταν αναποτελεσματική στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο με την είσοδο του απόλυτου MVP της, Τομ Φαν Βέερτ το διόρθωσε και ο Ολλανδός με δύο γκολ και μία ασίστ της άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Η Λαμία έκλεισε καλά τους χώρους, αλλά δεν μπόρεσε να αντέξει μετά το 67' όταν η Ένωση ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Σημαντική νίκη για την ΑΕΚ με την επιστροφή της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απουσίες που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (62' Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90' Ε. Χριστόπουλος)

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Γκοράνοφ (84' Σαραμαντάς), Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα (72' Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79' Μπάμπης), Νούνιες (84' Μποάκι), Τσιλούλης, Μανούσος (72' Γιακουμάκης)
Ειδήσεις σήμερα:

Στο μικροσκόπιο μηχανή που ενδέχεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της ληστείας στη Rolex

Η μυστική συνάντηση Τζιόρτζι-Παντσέρι με τους Καταριανούς και ο «χοντρός χαρτοφύλακας»

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο – Εκτίμηση ότι περιέχει 2 με 3 τρισ. κυβικά πόδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης