Euroleague, Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια 117-71: Ερυθρόλευκη καταιγίδα

Euroleague, Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια 117-71: Ερυθρόλευκη καταιγίδα

Ο Ολυμπιακός με απόδοση επιπέδου Παγκοσμίου Κυπέλλου, δίδαξε μπάσκετ και διέλυσε την Βίρτους με 117-71 -  Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 18/32 τρίποντα και 33 ασίστ!

5752533
Ο Ολυμπιακός μιμήθηκε τις εθνικές ομάδες του Μουντιάλ, παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ και διέλυσε την Βίρτους με 117-71. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν σκέτη απόλαυση σε άμυνα και επίθεση, κυριάρχησε στο παρκέ με τον πλέον επιβλητικό τρόπο και δεν άφησε περιθώριο στους φιλοξενούμενους να καταλάβουν τι συνέβαινε.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague και φυσικά παρέμεινε ψηλά στην κατάταξη μετά από 12 αγωνιστικές.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εκρηκτικά την αναμέτρηση με και με τρίποντα των Βεζένκοβ, Κάνααν και Γουόκαπ προηγήθηκαν νωρίς με 11-0 (3’). Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν επίσης εντυπωσιακή με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν το δρόμο για το καλάθι. Ο Σκαριόλο ανακάτεψε την «τράπουλα», έκανε αλλαγές και βρήκε σκορ στην επίθεση, όμως δεν έπεσε η διαφορά. Ο Γουόκαπ μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη (είχε 6 στο δεκάλεπτο), ο Βεζένκοβ, ο Κάνααν και ο Παπανικολάου ευστοχούσαν από τα 6.75 και έτσι παρέμενε σε διψήφιο επίπεδο (29-13, 9’).

Θα περίμενε κανείς από την Βίρτους να αντιδράσει, αλλά μάταια. Το pick ‘n’ roll του Ολυμπιακού και η γενικότερη κίνηση στην μπροστινή πλευρά του παρκέ διέλυε τους Ιταλούς. Κάνααν, Μπλακ, Πίτερς πήραν σειρά στο σκοράρισμα για το 41-20 (14’). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα επέμεναν να πατάνε γκάζι. Στην άμυνα δεν έχαναν φάση παρά την διαφορά, αλλά και στην επίθεση με τον Σλούκα να παίρνει λίγη από τη λάμψη έγινε το 54-25 (18’).

Οι Πειραιώτες ήταν φανερό πως διασκέδασαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαν χορτάσει οπότε συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό. Οι γκαρντ δημιουργούσαν ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα και ο Φαλ κάρφωνε από τις ασίστ τους (71-39, 25’). Κάθε φορά που η Βίρτους προσπαθούσε να βγάλει μία υποτυπώδη αντίδραση έπεφτε πάνω σε ένα ένα τρίποντο του Βεζένκοβ κι έχανε το κουράγιο της (76-47, 27’).

Η τελευταία περίοδος είχε ξεκούραση για τους βασικούς του Ολυμπιακού, αλλά όσοι έρχονταν από τον πάγκο φρόντιζαν να διατηρήσουν τον ρυθμό σε μία ταχύτητα που η Βίρτους δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Ο ΜακΚίσικ δεν είχε σταματημό, όπως και τα λάθη των παικτών της ιταλικής ομάδας. Με 9 σερί πόντους ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το 99-59 (34’) και μετά τον μιμήθηκαν οι Πίτερς και «Λάρι» με αποτέλεσμα το 109-63 (37’).

Κλείσιμο
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο τρίλεπτο το σκορ ήταν 11-0 οπότε καταλαβαίνετε πως από το τζάμπολ κιόλας δεν υπήρχε θέμα για την ομάδα που θα πανηγύριζε.

MVP: Ποιον να πρωτοβάλουμε εδώ. Εχουμε και λέμε. Βεζένκοβ (19π.), Φαλ (15π., 5ρ.), Κάνααν (9π., 4ασ.), Γουόκαπ (6π., 8ρ.), Λαρεντζάκης (11π., 3ασ.) και ΜακΚίσικ (13π.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μετά από καιρό έπαιξαν καλά και πρόσφεραν οι Πίτερς (15π., 4ρ.) και Μπλακ (9π.). Σταθερά τρομερός και… σβηστός ο Σλούκας με 8 πόντους και 7 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Σε τραγική (επιεικώς) βραδιά όλοι οι παίκτες της Βίρτους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 18/32 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ σε εύστοχα σουτ από τα 6.75, είχε 22/29 δίποντα και 33 ασίστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεν υπάρχουν και πολλά να πεις. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση και φρόντισε με την απόδοσή του να οδηγήσει την Βίρτους σε μία από τις χειρότερες βραδιές της. Στα πολύ θετικά το γεγονός πως παρά την έκταση της διαφοράς, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την ένταση ενώ όλοι οι παίκτες πρόσφεραν και στις δύο πλευρές.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-15, 61-35, 84-55, 117-71


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Συνεργάτης του Ερντογάν μοίρασε $1 δισ. σε τρομοκράτες με λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου

Με ψυχολόγους και κλιματιστικά ανοίγει ξανά το δημοτικό στις Σέρρες μετά την τραγωδία με τον 11χρονο

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη δίκη για το Μάτι: «Δεν καταλάβαμε τη μητέρα μου, είχε απανθρακωθεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης