Άρης - Μακάμπι Χάιφα 2-2: Επέστρεψε στο φινάλε αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή - Δείτε τα γκολ

Άρης - Μακάμπι Χάιφα 2-2: Επέστρεψε στο φινάλε αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή - Δείτε τα γκολ

Άρης και Μακάμπι Χάιφα αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στο Κλ. Βικελίδης σ' ένα παιχνίδι όπου οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο 0-2 αλλά με δύο γκολ στο 90ο λεπτό αλλά και στο δεύτερο των καθυστερήσεων απέφυγαν την ήττα

5747990
Αν μη τι άλλο, το φινάλε του φιλικού αγώνα του Άρη με τη Μακάμπι Χάιφα ήταν εντυπωσιακό.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 


Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 0-2 εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά της ομάδας του Άλαν Πάρντιου για να ακολουθήσει η αντίδραση της τελευταίας. Στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από δυόμισι μήνες ο Σέικ Ντουκουρέ βρήκε δίχτυα, όπως και ο Λουίς Πάλμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Σκοπός διεξαγωγής του φιλικού αγώνα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος καθώς εκεί θα διατεθούν όλα τα έσοδα.

Ο Πάρντιου άλλαξε νωρίς το 3-5-2
Ο Άλαν Πάρντιου δοκίμασε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-5-2) σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και παρά την απουσία της τελευταίας στιγμής (σ. σ. ο Ετέμπο ένιωσε αδιαθεσία και τέθηκε εκτός αγώνα) επέμενε σ’ αυτό. Είχε εξάλλου να διαχειριστεί την απουσία και των δύο δεξιών μπακ. Κι έτσι οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Πίρσμαν ήταν οι στόπερ με μοναδικό «κόφτη» τον Νταμπό και τους Ματέο Γκαρσία, Εντουιν Ροντρίγκες τους δύο εσωτερικούς μέσους. Μαζικού και Καμάτσο ήταν τα δύο φουλ μπακ και οι Γκρέι-Πάλμα το δίδυμο στην επίθεση.

Σε αντίθεση με τον Άρη, η Μακάμπι Χάιφα δεν προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της γεγονός το οποίο φάνηκε στα πρώτα λεπτά καθώς είχε τον έλεγχο του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων. Οι Ισραηλινοί είχαν δύο καλές προσπάθειες πριν το γκολ του Πιερό (0-1, 10’) ο οποίος επωφελήθηκε κακό διώξιμο μπάλας από τον Ράφαελ Καμάτσο.

Ο Ματέο Γκαρσία
Ο Άλαν Πάρντιου άλλαξε τη διάταξή του (5-4-1) διαπιστώνοντας την αμυντική δυσλειτουργία και είδε την ομάδα του να κυριαρχεί για περίπου 20 αγωνιστικά λεπτά. Οι «κίτρινοι» είχαν καλή ανάπτυξη και εννιά τελικές προσπάθειες. Ο Λούις Πάλμα έκανε δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ αλλά στην πρώτη (15’) η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω και στη δεύτερη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ίδιο έγινε και στο 35’ από κοντινό πλασέ του Ματέο Γκαρσία ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Άντρε Γκρέι δεν κατάφερε να σκοράρει. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 0-1 το οποίο μάλιστα ήταν ουδόλως αντιπροσωπευτικό της εικόνας του καθώς και η Μακάμπι Χάιφα ανέβασε ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τσιμπότα, Αμπού Φανί. Συνολικά οι δύο ομάδες είχαν 20 τελικές στο πρώτο μέρος.

Ο Τσιμπότα έδειξε την ποιότητά του
Κλείσιμο
Ο Άρης δεν είχε την ίδια επιθετικότητα στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 10-12 λεπτών, η Μακάμπι Χάιφα ήταν πιο επικίνδυνη στο γήπεδο. Μάλιστα το 68’ ο Τσιμπότα απέδειξε την ποιότητά του καθώς βρισκόμενος στην περιοχή απέφυγε με μια ντρίμπλα τον Ματέο Γκαρσία και εκτέλεσε τον Χουλιάν Κουέστα κάνοντας το 0-2. Νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Μάριος Σιαμπάνης με πρόβλημα στον τένοντα του δεξιού γονάτου.

Ο Ντουκουρέ επέστρεψε με γκολ δυόμισι μήνες μετά
Μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο γόνατο, ο Σέικ Ντουκουρέ επέστρεψε έπειτα από απουσία δυόμισι μηνών στο 73ο λεπτό και χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του Άρη. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνου Γκαρθία έβγαλε τρομερή πάσα στον Λούις Πάλμα ο οποίος όμως καθυστέρησε στην εκτέλεση στην οποία μάλιστα ήταν άστοχος. Έχοντας προβλήματα στην άμυνα, ο Άρης κινδύνεψε να δεχτεί και τρίτο γκολ στο 79’ αλλά ο Κουέστα έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ του Λέβι από το ύψος του πέναλτι. Ο Άρης έψαξε το γκολ της τιμής στα τελευταία λεπτά του αγώνα, βρήκε χώρους κυρίως στο ανοιχτό γήπεδο αλλά ήταν επιπόλαιος στην τελική πάσα για να φτάσουμε στο 90ο λεπτό. Ο άνθρωπος που γύρισε έπειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας, ο Σέικ Ντουκουρέ, σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ με γυριστό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής (1-2).

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έπειτα από μια σέντρα του Μαρμαρίδη ο Λάιτ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και καταλογίστηκε πέναλτι και ο Λούις Πάλμα με εύστοχη εκτέλεση ισοφάρισε σε 2-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Χουλιάν Κουέστα στο 90+4 έκανε καταπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Ρουκαβίτσια.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης (67’ Κουέστα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό (83’ Σγούρος), Μαζικού (83’ Παναγίδης), Καμάτσο (77’ Μαρμαρίδης), Ματέο Γκαρσία (73’ Ντουκουρέ), Ροντρίγκες (67’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι (63’ Ιτούρμπε), Πάλμα.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μπαράκ Μακχάρ): Μισχπάτι, Γκέρσον, Σεκ, Μέιρ, Κορνούντ, Μοχάμεντ, Αμπού Φανί, Τσιμπότα, Ατζίλι, Τσέρι, Πιερό. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Αράντ, Γκόλντμπεργκ, Ελιάου, Μεναχιέν, Λεβί, Ντέιβις, Ρουκαβίτσια, Σιμόν, Λάιτ, Γιαρίν.

πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών στο Ιράν

Ο Ρωσικός Στρατός προσπάθησε να επιστρατεύσει τον γιο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Γεωργιάδης: Έρχεται το «καλάθι για τα παιχνίδια», είμαστε κοντά σε συμφωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης