Basket League, Άρης - Λαύριο 87-61: Άνετη νίκη στο «Παλέ»

Basket League, Άρης - Λαύριο 87-61: Άνετη νίκη στο «Παλέ»

Στο κατάμεστο Nick Galis Hall  ο Άρης επιβλήθηκε του Λαυρίου με 87-61 , αφήνοντάς το χωρίς νίκη έπειτα από οκτώ αγώνες, σ’ ένα παιχνίδι το οποίο διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά από τη Βάσω Τσαρούχα

5747845
Οι «κίτρινοι» βύθισαν ακόμη περισσότερο το Λαύριο κάνοντας εξαιρετικά αυτό που τους χαρακτηρίζει. Έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και παράλληλα δύο παίκτες τους τελείωσαν το παιχνίδι με νταμπλ ντάμπλ καθώς ο Νοά Χόρχλερ είχε 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Βασίλης Τολιόπουλος 10 πόντους και δέκα ασίστ.

Το Λαύριο παρουσίασε και πάλι κακή αγωνιστική εικόνα κι έχασε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο οποίος σε μια πτώση του χτύπησε στο χέρι και θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cot5x8bde7f5)


Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη διαχείρισή του από τη Βάσω Τσαρούχα η οποία το διέκοψε αρκετές φορές με αποκορύφωμα τη 15λεπτη διακοπή 6:43 πριν το τέλος του ημιχρόνου ισχυριζόμενη ότι την έφτυσαν οπαδοί του Άρη. Μάλιστα ζήτησε να αδειάσει το πέταλο, κάτι που ασφαλώς δεν έγινε. 1:17’’ πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, για διαμαρτυρία.

Ο αγώνας

Δύο πρωταγωνιστές είχε πρώτη περίοδος. Τον Νοά Χόρχλερ ο οποίος με 12 πόντους ήταν ο ηγέτης του Άρη κι αυτός που από νωρίς φρόντισε να δώσει διαφορά στον Άρη (19-11, 6’ και 25-11 στο 8’) και η πρώτη διαιτητής Βάσω Τσαρούχα η οποία άνοιξε… καυγά με τον πάγκο του Άρη είτε χρεώνοντάς τον με τάιμ άουτ για καθυστερημένη επιστροφή των παικτών μετά την πρώτη διακοπή είτε γιατί ζήτησε να απομακρυνθούν κάποιες καρέκλες που πάντα βρίσκονται δίπλα στον πάγκο των «κίτρινων». Αγωνιστικά, το Λαύριο εμφανίστηκε στο γήπεδο στα τελευταία δύο λεπτά όπου με 0-7 σερί μείωσε σε 25-18 στο τέλος της περιόδου.

Κλείσιμο
Το Λαύριο διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου καθώς επέμεινε στην άμυνα ζώνης που «κλείδωσε» τον Άρη και μείωσε σε 28-26 (13’). Μετά από 15πτη διακοπή – η Βάσω Τσαρούχα ισχυρίστηκε ότι την έφτυσαν, διέκοψε το παιχνίδι ζητώντας να αδειάσει το πέταλο και τελικώς επέστρεψε στο παρκέ. Ο Άρης ανέπνευσε με 6-0 σερί (34-26, 15’) για να διευρύνει το εξαιρετικό ποσοστό του στο μακρινό σουτ (8/15 στο πρώτο ημίχρονο) με την ευστοχία του Όμηρου Νετζήπογλου. Η διαφορά έφτασε έως το +16 (48-32) για να κλείσει το ημίχρονο με τρεις εύστοχες βολές του Γκρέι.

Το Λαύριο βρήκε μια χαλαρή άμυνα στις αρχές της 3ης περιόδου και θα μπορούσε να είχε μειώσει περισσότερο (54-46) αν ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν έδινε πόντους και δημιουργία στον Άρη. Εκεί οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν την άμυνά τους και κράτησαν χωρίς πόντο το Λαύριο για περίπου 4:30 αγωνιστικά λεπτά (61-46, 27’) αλλά για μια ακόμη φορά δεν έχτισαν πάνω σ’ αυτή για να τελειώσουν το παιχνίδι, δίνοντας τη δυνατότητα επιβίωσης στους φιλοξενούμενους (65-51, 30’).

Οι δύο ομάδες είχαν κακές επιλογές στην επίθεση στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, γεγονός το οποίο λειτούργησε υπέρ του Άρη (67-52, 33’). Στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρήκε επιθετικές λύσεις ανεβάζοντας τη διαφορά στο +20 (76-56, 36’) κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι. 1:17’’ πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, για διαμαρτυρία

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 48-35, 65-51, 87-61

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης δεν είχε συνέπεια στην επίθεση, αλλά με εξαίρεση 3-4 αγωνιστικά λεπτά, ήταν σταθερός στην άμυνα και απέναντι σε μια ομάδα περιορισμένου ταλέντου όπως το Λαύριο, αυτό ήταν αρκετό.

Ο MVP: Ο Νοά Χόρχλερ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα του αγώνα αλλά ο Γκούντγουιν ήταν αυτός που έδωσε λύσεις στην επίθεση κι όταν «ζόρισε» τον εαυτό του έκανε πιο αποτελεσματική την άμυνα του συνόλου.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει αφομοιώσει πλέον ρόλο του δημιουργού και τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ-νταμπλ (10π., 10ασ.). Καλό παιχνίδι από τον Όμηρο Νετζήπογλου ενώ ο Βασίλης Καββαδάς έδωσε εννιά πόντους σε 11 λεπτά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντάρχαμ δεν έδωσε τίποτε στο Λαύριο ενώ ο Κόουλ ήταν άστοχος. Λίγα πράγματα από Κουζέλογλου και Γερομιχαλό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Βάσω Τσαρούχα. Η πρώτη διαιτητής εκνεύρισε το γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο όταν χρέωσε τον Άρη με τάιμ άουτ επειδή, όπως ισχυρίστηκε, καθυστέρησαν οι «κίτρινοι» να επιστρέψουν στο παρκέ μετά από την πρώτη εμπορική διακοπή. Μετά ήθελε να απομακρυνθούν κάποιες καρέκλες πλαγίως του πάγκου του Άρη και στη συνέχεια διέκοψε το παιχνίδι 6:43 πριν το τέλος του ημιχρόνου (ζητώντας να αδειάσει το πέταλο) ισχυριζόμενη ότι την έφτυσαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης τελείωσε με διπλάσιο ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ σε σχέση με το Λαύριο το οποίο είχε 14 λιγότερες κατοχές από λάθη και επιθετικά ριμπάουντ.


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης μεταξύ των δύο ομάδων και από τη στιγμή που ο Άρης ήταν συνεπής στην άμυνα, ήταν λογικό να προσθέσει μια ακόμη νίκη. Κάκιστη διαχείριση του παιχνιδιού από τη Βάσω Τσαρούχα η οποία επέβαλε κλίμα εκνευρισμού σ’ ένα παιχνίδι που κυλούσε ήρεμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταργήθηκε η αστυνομία ηθών στο Ιράν

Ο Ρωσικός Στρατός προσπάθησε να επιστρατεύσει τον γιο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο

Γεωργιάδης: Έρχεται το «καλάθι για τα παιχνίδια», είμαστε κοντά σε συμφωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης