Basket League, ΑΕΚ-Προμηθέας 73-70: Ματσάρα με νικήτρια την Ένωση

Basket League, ΑΕΚ-Προμηθέας 73-70: Ματσάρα με νικήτρια την Ένωση

Η ΑΕΚ δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση του Προμηθέα, οι Κουλμπόκα και Κάουαν αστόχησαν σε τρίποντο για την ισοφάριση και η «Ένωση» πανηγύρισε τη νίκη

5747054
Η ΑΕΚ και ο Προμηθέας Πατρών πρόσφεραν ένα ματς γεμάτο πάθος και εναλλαγές στο σκορ που κρίθηκε στο φινάλε χάρη στα μεγάλα τρίποντα των Φρέζιερ, ΜακΓκριφ και τη σπουδαία εμφάνιση του Μίτσελ.

Όσον αφορά τον Προμηθέα που έχασε με τραυματισμό τον Τζο Γιανγκ στην πρώτη επίθεση του ματς, οι Πατρινοί διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη στα Λιόσια στο ντεμπούτο του Γιάννη Χριστόπουλου στην άκρη του πάγκου όμως τα τρίποντα που επιχείρησαν ο εντυπωσιακός Κουλμπόκα και ο Κάουαν για την ισοφάριση δεν βρήκαν στόχο στην τελευταία επίθεση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cosf9ybtu0j5)


Έτσι η «Ένωση» έφτασε στη νίκη με 73-70 και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 4-1 στο γήπεδό της πριν από το κρίσιμο ματς με τη Ρέτζιο Εμίλια για το BCL (7/12).

Ο αγώνας
Κλείσιμο
Το ματς στα Λιόσια ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Προμηθέα Πατρών αφού ο Γιάννης Χριστόπουλος είδε τον Τζο Γιανγκ να αποχωρεί με τραυματισμό στο αριστερό πόδι μόλις στα 22"! Ο Αμερικανός σκόρερ των 20.5 πόντων μ.ό. στην Basket League προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με δύσκολη προσπάθεια όμως συγκρούστηκε με τον Ακίλ Μίτσελ και τέθηκε νοκ-άουτ από τη συνέχεια του αγώνα. Στο μεταξύ, οι δυο ομάδες τα... έσπασαν πίσω από τα 6μ.75 στην πρώτη περίοδο, έχοντας συνολικά 0/12 τρίποντα: 0/4 η ΑΕΚ και 0/8 ο Προμηθέας!


Η «Ένωση» έκλεισε το δεκάλεπτο στο υπέρ της 15-11, έχοντας 6/9 δίποντα κόντρα στους Πατρινούς που κατέβασαν μεν 4 επιθετικά ριμπάουντ όμως δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Στη συνέχεια ο Γιάνις Στρέλνιεκς πέτυχε το πρώτο τρίποντο στο παιχνίδι έπειτα από το αρχικό 0/15 των δυο ομάδων, κάνοντας το 22-17 στο 14'. Μάλιστα ο Μάντσεν σκόραρε για το +7 της ΑΕΚ (27-20) όμως ο Προμηθέας βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Αρνόλντας Κουλμπόκα, φέρνοντας το ματς στα ίσα με τον Ντάνγκουμπιτς (27-27).

Πάντως η ομάδα του Ηλία Καντζούρη άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 34-31. Η συνέχεια ανήκε στον Κουλμπόκα που κουβάλησε τον Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο. Μετά το 36-31 του ΜακΓκριφ, ο Λιθουανός φόργουορντ πέτυχε τους 11 από τους επόμενους 14 πόντους των Αχαιών, σκοράροντας τρίποντο για το 41-45 στο 25' και υποχρεώνοντας τον Καντζούρη να καλέσει timeout! Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα και το απίθανο τρίποντο του Βασίλη Μουράτου πίσω από το κέντρο έκανε το 55-56 με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος.

Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, με τον Μίτσελ να τελειώνει τη φάση με εντυπωσιακό κάρφωμα για το 65-60, ξεσηκώνοντας τον κόσμο της ΑΕΚ στα Λιόσια. O Κόντιτ μείωσε σε 67-66 όμως τα back-to-back τρίποντα των Φρέζιερ και ΜακΓκριφ ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (73-66, 38'). Με τον δείκτη του σκορ στο 73-70 και το άστοχο σουτ του Φρέζιερ, ο Προμηθέας είχε την τελευταία επίθεση. Οι παίκτες του Καντζούρη δεν έκαναν φάουλ, οι Κουλμπόκα και Κάουαν αστόχησαν σε τρίποντο και η «Ένωση» πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 34-31, 55-56, 73-70.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας Πατρών ζόρισε την ΑΕΚ, ο Κόντιτ μείωσε σε 67-66 ωστόσο τα δυο σερί τρίποντα των Φρέζιερ και ΜακΓκριφ ανέβασαν τη διαφορά στο +7 για την «Ένωση» που δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων κι εν τέλει... δικαιώθηκε.

OΙ MVPs: Ο Ακίλ Μίτσελ ήταν κομβικός για την ΑΕΚ έχοντας 14 πόντους, 9 ριμπάουν και 5 ασίστ. Από κοντά και ο Τιμ Φρέζιερ με 13 πόντους και 8 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάντσεν έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Άντονι Κάουαν έμεινε στα 2/8 σουτ εντός πεδιάς (1/4 δίπ., 1/4 τρίπ.) ενώ έκανε και 4 λάθη στα 25' που έμεινε στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η διαφορά στις ασίστ (25-14)


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Γιανγκ στην πρώτη επίθεση του αγώνα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ... επιβίωσε στο σπουδαίο ματς με τον Προμηθέα Πατρών, σημειώνοντας μεγάλα σουτ στο φινάλε και γεμίζοντας αυτοπεποίθηση πριν από το κρίσιμο ματς με τη Ρέτζιο Εμίλια. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, πήγε στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Κουλμπόκα (22π., 4/8 τρίπ. 6ριμπ.).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στον Πειραιά: 23χρονος σκότωσε την 19χρονη σύντροφό του και παραδόθηκε

Σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων 2-4 μέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση


«Ο Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε έξι ώρες» λέει ο Νετανιάχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης